Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare

Jacobs

Postări Recomandate

Vreau sa realizez un alimentator pentru un mp3 player auto , astfel incat sa poata fi utilizat in casa ,alimentat la retea. M-am ganditat sa realizez o sursa clasica dintr-un  transformator cu o punte redresoare si un condensator de filtrare. Sursa trebuie cumva sa fie stabilizata? Consumul este mare? mentionez ca folosesc un transformator

2x11.5 V , 1,6 A. Este in regula daca folosesc o astfel de sursa?

Multumesc.

Link spre comentariu

Ce vreau sa fac nu este pentru mine si nu detin  vreo sursa de pc de care sa nu am nevoie . Ma gandesc sa fac un alimentator clasic fara stabilizare insa nu sunt sigur daca va functiona corect.

Editat de Jacobs
Link spre comentariu

deja tia spus domnul marian care este cea mai buna solutie,sa folosesti un traf va trebui sa ai amperaj nu gluma si nici volumul lui nu este de trecut cu vederea.

Link spre comentariu
post-21106-13982976121_thumb.gif

Se poate folosi și traful pe care-l ai, dar depinde mult de puterea casetofonului dacă curentul oferit de traful respectiv e suficient. Pentru audiție la o putere decentă de câțiva Wați ar trebui să fie suficient.Trebuie doar două diode redresoare de minim 5A pentru mai multă siguranță.Poți folosi chiar o punte recuperată de la un alternator auto sau chiar mai bine două diode dintr-o punte monolitică de 5 - 10A pentru a face schema redresorului cu priză mediană. Să pui și o siguranță de 5-6A totuși, chiar dacă acel casetofon are propria siguranță.

Link spre comentariu

eu unul ma cam indoiesc ca va functiona cu numai 1,6A,cred ca la un volum dat ceva mai tare se va restarta acel aparat,ar putea sa faca fata acel traf in cazul in care sa foloseasca cele doua ramuri ale trafului.

Link spre comentariu

Nu a menționat tipul casetofonului, dacă e vreun Domotec sau alte modele mai modeste, va merge bine.De aceea merită totuși încercat...tot are acel traf. Dacă vrea să cânte pe la chefuri cu el.....e altă treabă  :rade:

Link spre comentariu

Nu e casetofon, ci mp3 player, nu consuma numai amplificatorul ci si unitatea optica, 1,6A e categoric prea putin, asa cum putin este si tensiunea de 11Vca. Fie sursa ATX fie alt traf, altfel asa cum a zis Giorgi la volum mai ridicat aparatul se restarteaza garantat.

Link spre comentariu

Cred ca iesi mai ieftin cu sursa de pc, eu am luat cu 22 de lei de pe ok..ii sursa de 450W si merge super cu doua difuzoare pana la maxim. (am un blaupunkt 4x45W). Trebuie legat permanent singurul fir verde de oricare fir negru sa mearga sursa. Trafo pe care il ai s-ar putea sa nu reziste la consum...cum deja au spus colegii

Editat de marius75
Link spre comentariu
Vizitator danezzu123

Salut nu stiu daca postez unde trebuie , am cumparat un televizor din Sua si este pe 120v , am inteles ca imi trebuie un transformator de la 220v la 120v , intrebarea este ce marca ,model,de unde ? Pe spatele tv apare 120v~60Hz 1,3A Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări