catalin004 Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 Salut....am un alimentator Panasonic Gesipa, model ETYEZ305SE-C, cu care as vrea sa incarc acumulatori pentru bormasina...el a fos conceput tot pentru astfel de acumulatori insa al meu are doar 2 borne + si -, insa alimentatorul are 4 borne, printre care NTC si TS, in momentula alimentarii mi se aprinde becul rosu si nu imi incarca....cum pot sa-l folosesc?sa-l mint? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 acel alimentator pe care il ai era prevazut cu sistem de limitare a curentului de incarcare,il poti folosi daca ai la iesire acea tensiune necesara incarcari acelui acumulator de la bormasina. Link spre comentariu
catalin004 Postat Aprilie 17, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2015 si cum pot sa-l fac "pe direct"? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 pai vezi daca ai tensiune la iesire intre cele patru fire,sigur sunt de culori diferite. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 Unele încărcătoare automatizate (cu control al tensiunii și/sau temperaturii) nu dau curent la bornele de ieșire în lipsa unui acumulator cu o tensiune minimă presetată. Asta pentru prevenirea defectării încărcătorului din cauza acumulatorilor scurtcircuitați sau cu alte defecte. Link spre comentariu
catalin004 Postat Aprilie 17, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2015 si daca ii dau o tensiune minima?de altundeva?(gen incarcator telefon) Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 specifica ce acumulatori are bormasina:tensiune,idensitate(in nici un caz nu va merge cu incarcator de telefon,pentru ca tensiunea este mica de asemeni si idensitatea(amperaj) mai de graba poti folosi o sursa de calculator. Link spre comentariu
catalin004 Postat Aprilie 17, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2015 (editat) Acumulator 12V cu 2 fire, incarcator tot 12V cu 4 fire....acum 5 minute am conectat un acumulator de Bosch, care are 3 fire intre +,- si NTC si a inceput sa-l incarce.....ce are in plus al 3 lea fir?cred ca m-am facut inteles Editat Aprilie 17, 2015 de catalin004 Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 acel NTC specifica ca acel incarcator este prevazut cu un termistor in interior care are rolul de a limita curentul de incarcare,poti folosi fara probleme numai doua fire ale incarcatorului. Link spre comentariu
catalin004 Postat Aprilie 17, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2015 Bun....am inteles....in schimb cand il conectez imi apare led-ul rosu aprins, care pe incarcator ar semnifica temperatura depasita (arata un termometru rosu) Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 nu lua in consideratie. Link spre comentariu
catalin004 Postat Aprilie 17, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2015 aaaa....deci incarca chiar si cand este rosu....am inteles Link spre comentariu
catalin004 Postat Aprilie 17, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2015 nu incarca....doar cand este verde se incarca....are un integrat care probabil face toata treaba impreuna cu comp lm324...ST62T10C6 Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 unde se afla acele componente? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum