Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator amplituner Delia

Postări Recomandate

Am desfacut un transformator de amplituner Delia sa rebobinez secundarele dupa necesitatile mele dar am dat si puntea dintre cele doua primare fara sa realizez ca sunt de 110v si acum nu stiu exact cum sa fac punte intre cele doua primare pentru 220v, banuiesc ca trebuie sa stiu sensul de infasurare dar nu am cum sa vad, ce posibilitati mai exista?

Editat de dzyk2000
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Leagă-le astfel ca începutul unui bobinaj să fie înseriat cu sfîrșitul celuilalt, asta dacă ambele bobine sunt pe aceeași coloană a miezului.Poți și prin încercări, dar cu un bec de 230V/40-100W înseriat cu primarul.Dacă înserierea e corectă, becul va lumina foarte slab sau deloc (fiind parcurs doar de curentul de mers în gol al trafului). Dacă ai greșit fazarea bobinelor, becul va lumina la intensitte maximă, fiindcă cele două bobine se anulează reciproc....

Dacă puneai o poză de aproape cu traful, vedeam mai repede ce ai acolo..dar cu metoda becului înseriat nu riști nimic.

Link spre comentariu

Multumesc frumos, foarte logic dar nu ma gandeam (eu alimentam secundarul cu 12v sa ma pot juca cu masuratorile pe primar dar asa am ars multimetrul). Bobinele sunt pe coloane separate. O alta intrebare legata de rebobinare, am incercat o  bobinare de 30v cu conductor dintr-un trafo de cuptor cu microunde si am realizat ca este din aluminiu, care sunt caracteristicile? banuiesc ca nu are aceeasi calitate ca si cuprul si vor exista probleme de functionare pe viitor.

Editat de dzyk2000
Link spre comentariu

Conductorul din Al, pt. aceasi incalzire, da un curent mai mic.Ex: sa presupunem ca avem un conductor de Cu cu diametrul de 1mm-la J=3,5A/mmp da un curent de 0,785mmp x 3,5A/mmp=2,7475A. Un conductor de Al, cu diametrul de 1mm la ac. J, da un curent de aprox. 1,6485A (aprox. 0,6 Icu).PS-daca vrei un calcul exact, te uiti in tabele, la rezistivitate Cu si Al

Editat de vera
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări