Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Freceventa retelei eletrice - limite de eroare

Postări Recomandate

Stiu ca la noi reteaua 220Vca are frecventa 50Hz. Dar numarul asta nu spune mare lucru in lipsa unor limite de eroare.

Am realizat un variator lumina (dimmer). asa cum a  iesit codul pentru PIC12F, depinde mult de frecventa retelei.

In simulare merge. In practica, iarasi merge. Dar am garantia ca vamerge si in alta localitate ? Sau in alta perioada?

De exmplu daca o semiperioada are 10mS, semnalul in G al tiristorului tine pana la 9.95mS. Si culmea...merge!

Asta nu se poate schimba prea usor ca tine de rogram:

in intervalul 0....10mS   semnal in grila e pe durata X...9.95mS, unde eu il variez pe X =0..9.95mS.

Acceasi  intrebare si pentru reteua de 60Hz ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Frecvența rețelei este o caracteristică esențială pentru siguranța sistemului de aceea ea este menținută cât mai strâns la valoarea nominală. Normele admit 47-52 Hz pentru mai puțin de 0,5% ca timp , dintr-o săptămână. Restul , adică 99,5% din timp este în limitele a ±1%.

Cel mai probabil o găsești între 49.9 și 50.0 Hz . Am măsurat acum 5 minute 50,02Hz.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări