Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diverse intrebari legate de RF

Gh Dorian galenistul

Postări Recomandate

Prefer sa nu raspund criticilor rautacioase, as posta imagini cu cartea din care am citit, dar din pacate nu stiu cum se posteaza acestea pe forum !In cartea mentionata mai sus erau prezentati niste amplificatori despre care se spunea ca ar fi fost concurentii tubului electronic, printre care se afla amplificatorul microfonic, si desigur tranzistorul .Cea ce mi s-a parut interesant este, asa cum am mai spus, ca printre acesti concurenti se afla bara de ferita si chiar un condensator care avea un dielectric cu proprietati speciale .

Link spre comentariu

Continuarea articolului de mai sus in alt numar al revistei:

post-217082-0-93959000-1444640013_thumb.jpg

post-217082-0-65473700-1444640070_thumb.jpg

post-217082-0-41757900-1444640095_thumb.jpg

post-217082-0-84985700-1444640119_thumb.jpg

Mai atasez si schema unei superheterodine cu zincita ca oscilator si mixer.

post-217082-0-59864200-1444640220_thumb.jpg

Nu e realizata de Losev, ci de un britanic. In varianta originala detectorul de FI era cu galena, in varianta prezenta este un detector electrolitic, cel mai sensibil detector.

Am dat cateva informatii despre utilizarea zincitei la solicitarea lui @Gh Dorian galenistul, dar nu recomand nimanui sa incerce asa ceva. Zincita este un mineral rar si foarte impurificat. Pentru a putea fi folosit ca detector, zincita trebuie sa fie topita si recristalizata la 3000oC in mediu oxidant. Pentru a se obtine si o caracteristica cu o zona de rezistenta negativa trebuie facute numeroase incercari, la fel si pentru alte minerale (chiar si galena poate avea o zona de rezistenta negativa).

Link spre comentariu

Rog sa imi spuna cineva cum pot posta imagini(fotografii) pe acest forum, vroiam sa va arat acel articol interesant despre concurentii acelei vremi tubului electronic, altminteri va trebui sa scriu tot articolul care are cate o pagina pentru fiecare amplificator in parte .

Link spre comentariu

Pentru postare directa una din variante ar fi poza facuta cu aparatul foto si apoi reducerea ei cu:

asa va incapea in cei 500KB aferenti unui post...vedeti ca sunt mai multe posibilitati de comprimare....

....alta posibilitate , un site extern de gazduire , de exemplu postimage...

Link spre comentariu

Pentru a posta imagini (in total sub 500 kB) se alege optiunea "Mai multe optiuni de raspuns" din partea de jos a editorului. In stanga jos se apasa tabul "Alege fisiere", se alege un fisier, se mai apasa o data "Alege fisiere", etc. 

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări