flomar60 Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 (editat) Pai, la trafurile nelacuite este simplu,trebuie sa ai lame de otel potrivite dupa grosimea tolei si , daca se poate , cu latimea ceva mai mica decat latimea lamei centrale...initial cu lama unui cutit si o surubelnita subtire se scot tolele I ....apoi cu o lama de otel scoateti tola de tip E nr. 2 sau 3 - nu prima de langa carcasa!- apoi alte 2-3 tole de langa prima tola scoasa pana se slabeste pachetul...lame de otel se pot face din panze de bomfaier la care se pileste dantura si acele indoituri ale materialului facute pt. ranforsarea danturii...grosimea rezultata este undeva la 0,6mm...lungimea acestei lame sa depaseasca cu maxim 1cm inaltimea pachetului de tole....zona lamei care intra in contact cu tola sa fie dreapta fara bavuri...loviti usor cu un ciocan mic ( 100-150 grame) pana cand tola iese 2/3 din pachet...apoi scoateti lama si extrageti tola cu mana -daca se poate- sau prinsa intr-o menghina si tras usor de pachet pana iese tola... La cele lacuite este mult mai dificil....garantat se vor distruge cateva tole!....extrageti tolele I 5-6 bucati de o parte si de alta a miezului , pe aceeasi parte a carcasei...apoi luati una din lamele confectionate din otel si ascutiti- partea care trebuie sa se sprijine pe tola- precum lama unui cutit dar pe o singura parte....introduceti aceasta lama intre tola de tip E nr. 1 si tola 2 cu partea taietoare tesita catre tola 2....bateti usor pana la 2/3 din inaltimea carcasei apoi scoateti lama...introduceti , acum, lama intre tola 2 si 3 cu partea tesita spre tola 2...procedati la fel...cu un cutit desprindeti lamele laterale ale tolei nr. 2 de tip E....cu o alta lama de otel, cu partea dreapta, extrageti usor tola de tip E dezlipita de restul pachetului....este esential sa procedati cu atentie la extragerea acestei prime tole , chiar daca aceasta tola nu mai poate fi refolosita...urmatoarele se extrag folosind aceeasi metoda dar mult mai usor pt ca apare spatiu in zona de unde extrageti ,asta se intampla pt. ca miezul este lacuit si nu se destinde ca unul nelacuit...oricum pana capatati dexteritate veti strica ceva tole! Toata aceasta metoda tine cont de faptul ca trebuie pastrate intacte carcasa si bobinajul...daca va trebuie doar miezul de tole atunci taiati pur si simplu carcasa si bobinajul... Spor! Editat Octombrie 5, 2015 de flomar60 1 Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 Si ce legatura este intre RF si traf de alimentare? Link spre comentariu
Gh Dorian galenistul Postat Octombrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2015 Multumesc, din pacate eu am inceput chiar cu primul, chiar nu imi dau seama cum de reusesc sa le faca asa stranse pe linia de asamblare !Intr-un fel are, pana la urma nu a precizat nimeni ca transformatoarele sa fie de alimentare (cu toate ca cel la care ma refeream este ) ! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 Dumneata ai întâlnit undeva transformatoare de radiofrecvenţă realizatedin tole ordinare de fier-siliciu, ca să o poţi "da cotită", precum înpostul de mai sus ? Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 Si eu imi cer scuze ca am facut acest post...am realizat tarziu ca raspunsul meu nu se potriveste cu tema topicului... Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 8, 2015 Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Se potriveste cu tema topicului daca fortam putin. Oficial, spectrul RF incepe de la 9 kHz. Statiile de emisie pentru comunicatii cu submarinele emit pe frecvente in jur de 20 kHz. Un vechi post de radio suedez mai emite din cand in cand pe 21 kHz. Americanii au un post de radio etalon pe 20 kHz. De ce nu s-ar folosi transformatoare cu tole (foarte bune) la aceste frecvente radio? La telefonia cu curenti purtatori se foloseau. Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 8, 2015 Partajează Postat Octombrie 8, 2015 (editat) Asa e, armonica a 180-a pica in 9 khz! . Editat Octombrie 8, 2015 de gica70 Link spre comentariu
Gh Dorian galenistul Postat Octombrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Citind cartea ,, Radio Abc " de V I Baltatu, am gasit la pagina 87 la capitolul ,,Auditii in difuzor, cu galena ?" un paragraf in care se vorbeste despre detectorul cu zincita (ZnO). Acesta pe cat se pare ar putea inafara de detectie, chiar sa amplifice, ba mai mult, chiar sa moduleze : ,, s'a constatat ca acest minereu poate nu numai sa detecteze, cu galena, ba chiar sa amplifice, sa moduleze si sa produca fenomenul de reactie intalnit la lampi . "Are cineva vreo documentatie suplimentara, sau a incercat vreo experienta in legatura cu acest minereu ? Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 Trebuie inteles ca nu se poate obtine putere mai mare audio fara consum exterior, indiferent ce dispozitiv minune s-ar folosi; deci cand vorbim despre un amplificator inseamna ca se foloseste o sursa exterioara ceea ce "contravine" galenei! Link spre comentariu
Gh Dorian galenistul Postat Octombrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2015 Precizasem deja ca acesta poate sa moduleze, deci era evident ca foloseste o sursa exterioara de curent, dealtfel, cristalul cu pricina era o zincita .Nu stiu sigur, dar cica-se un rus, pe numele sau O V Losev, ar fi reusit sa realizeze chiar o heterodina cu acest cristal !Am gasit in cartea ,,Radiotehnica distractiva " din anul '56 in care se prezenta posibilii inlocuitori din acea vreme ai tubului electronic. In mod bizar printre competitori se afla bara de ferita si chiar un condensator. Daca este cineva interesat, sunt gata sa redau paragrafele cu pricina . Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 Si de ce nu le redai. Vrem sa vedem si noi. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 Nu stiu sigur, dar cica-se un rus, pe numele sau O V Losev, ar fi reusit sa realizeze chiar o heterodina cu acest cristal ! Mda, si savantul sovietic Jegov a inventat sapunul! Grig 1 Link spre comentariu
mila Postat Octombrie 10, 2015 Partajează Postat Octombrie 10, 2015 Tare, era o vreme prin anii 48-58 cand toate inventiile erau facute de savantii rusi. Pe asta cu zincita vreau sa o vad si eu. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 10, 2015 Partajează Postat Octombrie 10, 2015 Da, toate erau desoperite de savantii rusi, inclusiv DDT-ul de Purecov sau Păduchiov, nu mai tin minte ... Grig Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 ..si antena de Popov! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum