puriu Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 https://www.facebook.com/notes/ravi-shankar-chavali/who-invented-radio-marconi-or-jagadish-chandra-bose-/471023366263784 Contine o poza frumoasa cu emitatorul pe 60 GHz si receptorul cu galena. Link spre comentariu
Gh Dorian galenistul Postat Octombrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2015 Din cate am inteles, acum nu se mai emite la televizor neputand receptiona cu o antena Yagi, ramanand doar televiziunea prin satelit si cablu, asa-i ? Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 2, 2015 Partajează Postat Octombrie 2, 2015 Începând cu data de 17 iunie 2015, programele TVR vor putea fi recepţionate după cum urmează: - prin recepţie directă din satelit; - în pachetul de bază al distribuitorul de cablu; - prin recepţie digitală terestră, prin antenă acolo unde este disponibil Dacă vă aflaţi în această ultimă situaţie şi aveţi un televizor clasic nedigital, aveţi nevoie să achizitionaţi şi să conectaţi la televizorul vostru un receptor digital tip DVB-T2 (set top box) pentru a recepţiona staţiile TVR. Aparatul se poate achiziţiona din magazinele de specialitate. În cazul în care aveţi un televizor nou (cu receptor digital – marcat cu indicativul DVB – T2), semnalul digital terestru va fi preluat automat, imediat după ce lansaţi o nouă căutare a programelor TVR. Televiziunea digitală terestră ( DVB – T – Digital video broadcasting – terrestrial ) este televiziunea digitală în care transmisia programelor se face, nu prin cablu sau satelit, ci prin unde radio emise de emiţătoare amplasate terestru. Aceste emiţătoare pot transmite pe o frecvenţă de emisie, într-un semnal unic (multiplex), până la 14 programe tv. Link spre comentariu
Gh Dorian galenistul Postat Octombrie 3, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Deci antena Yagi ramane neutilizabila . Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 "Televiziunea digitală terestră ( DVB – T – Digital video broadcasting – terrestrial ) este televiziunea digitală în care transmisia programelor se face, nu prin cablu sau satelit, ci prin unde radio emise de emiţătoare amplasate terestru. Aceste emiţătoare pot transmite pe o frecvenţă de emisie, într-un semnal unic (multiplex), până la 14 programe tv." Citeste mai atent ce am "bolduit" eu; Deci se poate folosi antena exterioara numai ca iti trebuie un TV compatibil. "Dacă vă aflaţi în această ultimă situaţie şi aveţi un televizor clasic nedigital, aveţi nevoie să achizitionaţi şi să conectaţi la televizorul vostru un receptor digital tip DVB-T2 (set top box) pentru a recepţiona staţiile TVR. Aparatul se poate achiziţiona din magazinele de specialitate. În cazul în care aveţi un televizor nou (cu receptor digital – marcat cu indicativul DVB – T2), semnalul digital terestru va fi preluat automat, imediat după ce lansaţi o nouă căutare a programelor TVR." Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 http://vega.unitbv.ro/~nicolaeg/Radio-TV_TSTC+EA_%202014-2015/TV%20Analog-digital%202009/Cap%205%20Transmisia%20semnalelor%20digitale-corectat.pdf Link spre comentariu
Gh Dorian galenistul Postat Octombrie 3, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Mda, acum am inteles, eu am un televizor clasic, cu tub catodic, la care am incercat sa prind vreun post conectand o furculita in spate la mufa de conectare a fiderului, si auzisem asta vara ca s-au fi oprit emisiile, iar ieri am incercat din nou faza cu furculita ca sa vad daca mai prind vreun post, si nu a mai mers, cu toate ca inainte prindeam trei posturi, TVR2, TVR Craiova, Antena 1 . Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Poate a ruginit furculita ca TVR parca nu a incetat emisia analogica. Link spre comentariu
Gh Dorian galenistul Postat Octombrie 3, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Pai era de inox :) ! Link spre comentariu
Gh Dorian galenistul Postat Octombrie 3, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Buna seara, ce parere aveti despre reactia realizata printr-o capacitate ??? Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 Reactia capacitiva este o veche metoda folosita pentru a obtine reactia pozitiva in RF. Este necesar ca prin capacitatea variabila respectiva sa se introduca la intrarea unui amplificator o fractiune din semnalul de la iesire, obligatoriu in faza cu semnalul de intrare. Daca semnalul introdus este in antifaza (reactie negativa) amplificarea etajului scade si nu se poate obtine oscilatia. Metoda prezinta dezavantajul modificarii acordului la regarea capacitatii de reactie. Si alte metode de dozare a reactiei (inductiva, rezistiva, etc.) modifica acordul, dar mai putin. Daca banda receptionata este larga, reactia capacitiva variaza mult cu frecventa. La alte metode de reglare variatia este mai mica. Link spre comentariu
Gh Dorian galenistul Postat Octombrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2015 Exista vreo metoda prin care se pot dezface mai usor tolele unui transformator ? Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 Poate a ruginit furculita ca TVR parca nu a incetat emisia analogica. Nu mai exista la ora actuala in RO nici un fel de emisie analogica TV, a fost suspendata si banda VHF, nu doar cea UHF.Dar se pot prinde in anumite conditii si locatii, posturi rusesti/ucrainiene, aia mai au pana in luna mai 2016 termen(daca il vor respecta...). Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 TVR-1 inca emite terestru....am inteles ca pana in decembrie... in rest nimic pe nici o banda....in fiecare zi probez asta in atelier atunci cand tin in probe un TV reparat....folosesc o antena Yagi pt canalul 8 , cu 14 elementi.... Link spre comentariu
Gh Dorian galenistul Postat Octombrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2015 Multumesc pentru raspunsuri, m-ar mai interesa daca exista vreo metoda prin care pot sa desfac tolele unui transformator pentru a scoate bobina din el . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum