Vizitator ku990 Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Salutare, Am cumparat de curand un sistem 5.1 genius . Finulu de bass este un IC TDA2030 , problema e ca la mai mult de 10 - 15 % din volumul bass ului incepe sa se auda de parca ar tremura un plastic , am pus o boxa de 38cm ( boxa de la statie ) in locul dif ului de bass iar distorsiunile se auzeau si acolo , dar nu ca un plastic ci distorsiuni ca un amplif ce nu are suficient curent . Ma gandeam sa inlocuiesc IC cu TDA 2040 pentru distorsiuni mai mici , este in regula acest lucru ? Alimentare 2 x 12 v ( 1,2 A ) cu filtraj bun . Link spre comentariu
nelugavrila Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 E dus integratul,poti sa-l inlocuiesti cu TDA-ul cu 2040 fara probleme.Doar ca tensiunea e alimentare a cam mica,era bine un 2x15volti-pentru TDA2030,si 2x17volti -pentru TDA2040,dar va merge bine. Link spre comentariu
Vizitator ku990 Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Eu nu cer mai mult de 12 - 15 w , dar sa se auda frumos . TDA 2040 este raspunsul visului meu ? Nu aș crede ca este dus deoarece nu distorsioneaza urat de tot, doar atat cat sa te supere si sa auzi ca nu se aude bine .. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Cu ce nivel de semnal ataci? 10 - 15 % din volumul bass ului este foarte relativ. Poate atit poate amplificatorul. Pune un osciloscop sa vezi cum arata semnalul la bornele difului. Daca nu ai osciloscop, masoara cu multimetrul cind bagi 50-100Hz (in regim continu de la un generator - gasesti pe net) pe scara de 20V AC. Daca ai mai mult de 5-7V AC atunci ai cam ajuns la limita amplificatorului. 2x12V ai pe condesatoare? cu sarcina la cit scade? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 (editat) E posibil sa auzi distorsiuni de croosover, din cauza ca sursa nu iti da suficient curent si tensiune!!!! daca dai bass-ul din egalizator mai mic....poti sa dai mai tare?! daca da atunci e asa cum cred eu.TDA2040 in cazul asta nu te va ajuta foarte mult deoarece ai sursa de tensiune mica. Si mie mi se pare tare putin 2 x 12V si curent 1,2A. Curent cred ca ar trebui sa fie in jur de 2A si tensiune de 2 x 17-18V pentru a putea scoate un 12W corect din TDA-ul ala. LE: Ar fi bine sa incerci si cu o alta sursa de semnal si/sau sa dai sursa actuala de semnal mai incet si volumul din sistem mai tare, posibil sursa de semnal sa bage distorsiuni iar amplificatorul.......amplifica. Mai trebuie sa te asiguri ca impedanta sursei de semnal este ceva mai mica fata de sistem, poate fi si asta o problema, desi in ziua de azi nu prea mai intalnesti o astfel de problema....dar nu se stie... Editat Aprilie 14, 2015 de Ionut Remus Link spre comentariu
Vizitator ku990 Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 (editat) Cu ce nivel de semnal ataci? 10 - 15 % din volumul bass ului este foarte relativ. Poate atit poate amplificatorul. Pune un osciloscop sa vezi cum arata semnalul la bornele difului. Daca nu ai osciloscop, masoara cu multimetrul cind bagi 50-100Hz (in regim continu de la un generator - gasesti pe net) pe scara de 20V AC. Daca ai mai mult de 5-7V AC atunci ai cam ajuns la limita amplificatorului. 2x12V ai pe condesatoare? cu sarcina la cit scade? 50 Hz | 6.7V E posibil sa auzi distorsiuni de croosover, din cauza ca sursa nu iti da suficient curent si tensiune!!!! daca dai bass-ul din egalizator mai mic....poti sa dai mai tare?! daca da atunci e asa cum cred eu.TDA2040 in cazul asta nu te va ajuta foarte mult deoarece ai sursa de tensiune mica. Si mie mi se pare tare putin 2 x 12V si curent 1,2A. Curent cred ca ar trebui sa fie in jur de 2A si tensiune de 2 x 17-18V pentru a putea scoate un 12W corect din TDA-ul ala. LE: Ar fi bine sa incerci si cu o alta sursa de semnal si/sau sa dai sursa actuala de semnal mai incet si volumul din sistem mai tare, posibil sursa de semnal sa bage distorsiuni iar amplificatorul.......amplifica. Mai trebuie sa te asiguri ca impedanta sursei de semnal este ceva mai mica fata de sistem, poate fi si asta o problema, desi in ziua de azi nu prea mai intalnesti o astfel de problema....dar nu se stie... am scos mufa potentiometrului de volum pentru bass si am introdus semnal direct in tda2030 , la fel , aceeasi chestie Editat Aprilie 14, 2015 de ku990 Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 De aici e clar...daca difuzorul are 4 ohmi atunci ai in jur de 12W daca e de 8 ohmi atunci ai in jur de 7-8W...maximul care il poate CI-ul la tensiunea si alimentarea respectiva....ba as zice ca e putin mai mult decat poate.... Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 In concluzie sursa de alimentare te tine pe loc. TDA-ul poate mai mult, dar nu are de unde trage curent. Link spre comentariu
Vizitator ku990 Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 2 x 12 v = 24 v 24 * 1,2 = 14,4 W , de mi-ar scoate 10 W fara distorsiuni eu aș fi mulțumit ^_^ Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Aia 24V scad la putere maxima. Masoara si vezi cat de mult. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 sursele de la absolut toate sistemele audio genius sint sub-dimensionate din fabrica . amperii chinezesti sint umflati cu pompa . daca se monteaza un trafo mai baban dpv al curentului + schimbare preamplifurile din seria utc=gunoaie cu originalele njm + un integrat final de aaf ca acela din poza aferenta link-ului urmator , atunci sistemul va functiona ff bine...adica veti avea si bubuiala ca lumea , dar si distorsiuni mici ... http://img03.olx.ua/images_slandocomua/180707647_1_1000x700_mikroshema-a2030v-tda2030-kiev.jpg Link spre comentariu
Vizitator ku990 Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 la mine arata așa Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 nu este deloc rau un tda2030a marca st microelectronics , fabricat in maroc...insa referinta absoluta dpv al calitatii sint rft-urile cu marcajul a2030v sau a2030h . anyway , din 3 puncte slabe ale sistemului in cauza...tot mai aveti inca 2 de LUCRAT la ele . Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Mă mir că nu ți s-au scurtcircuitat până acum condensatorii ceramici de 22nF ce sunt în paralel cu diodele redresoare (pentru reducerea zgomotului diodelor) fiindcă am reparat vre-o trei ,,Genius,, cu același defect, se scurtcircuitau respectivii condensatori și se ardea siguranța fuzibilă. Sistemele astea nu-și prea merită numele.... Link spre comentariu
Vizitator ku990 Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 nu am fuzibile. e prima data cand ascult la acest sistem Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum