Vizitator racaru_razvan Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Salutare! Am un transformator monofazat 220/24v si 26A la o putere de 630W. Va rog daca ma puteti ajuta cu o schema de variator de tensiune continua pentru datele de mai sus pentru a face un alimentator variabil la care sa montez un voltmetru pentru reglarea tensiunii. Cu respect. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Nu ai specificat dacă tensiunea trebuie să fie stabilizată, ce curent maxim dorești și în plus ai mai și creat două topicuri identice. Ar fi bine să te uiți mai întâi prin topicurile care tratează subiecte asemănătoare, sigur vei găsi ceva ce s-ar încadra și în cazul tău. O variantă din care te poți inspira și ce poate ,,duce,, doar circa 20A pun mai jos.Prin adăugarea de tranzistori se poate crește curentul debitat...atenție însă la necesitatea prezenței unei siguranțe rapide la ieșire...schema nu prevede și limitare de curent....atenție la radiator, trebuie unul foarte generos... Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Validae schema aia a mai aparut si in trecut, si atunci am zis ce voi spune si acum, e o porcarie. Nu mai elaborez acum, am zis atunci destule. Razvan, un regulator liniar ajustabil care sa fie capabil de 20A sau 26A cum zici tu ca stie traful tau, este scump din 2 motive: 1.-Etajul de putere, care va trebui sa fie unul foarte solid, multi tranzistori de putere in paralel or sa fie necesari, posibil ca si "prefinalul" lor sa trebuiasca sa fie de fapt 2 tranzistori, si eventual chiar o tripleta... 2.-Un astfel de regulator disipa extrem de mult, vorbim deja de cel putin cateva sute de W disipatie, ceea ce presupune necesitatea unui radiator masiv, si cand zic asta, chiar vreau sa spun masiv. Totusi varianta liniara este mai simpla de pus la punct, fata de varianta in comutatie care desi beneficiaza de randament net superior, totusi complexitatea este mult mai sporita, mai cu seama avand in vedere curentul foarte mare, un electronist incepator va fi foarte dificil sa realizeze cu succes asa ceva. Parerea mea este ca ar trebui sa-ti stabilesti niste parametrii tinta, ce tensiune maxima iti doresti la iesire, ce curent maxim crezi ca-ti va fi necesar, si sa te tii de alegerile facute, apoi te gandesti cam ce cale urmezi, comutatia sau varianta liniara, am prezentat deja avantaje si dezavantaje la fiecare, deci ar trebui sa poti face o alegere in acest sens. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Nu am zis s-o facă pe aceea, era doar ca o idee de inspirație. I-am recomandat în primul rând să caute pe forum soluții care coincid cu ce dorește. Nu a specificat ce curent maxim dorește, cea mai bună soluție oricum va fi cea în comutație....dar nu pentru un începător. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Pai tocmai, ca o schema atat de slaba poate induce in eroare pe cine nu cunoaste suficient incat sa distinga ce-i bine de ce-i rau. Imi cer scuze daca interventia mea supara, dar se poate cu mult mai bine. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Dacă dorești se pot șterge ambele postări ale mele, nu e nicio problemă.Fără nicio supărare....oricum cred că nicio schemă nu va fi suficient de simplă și/sau bună la asemenea cerințe....pentru un începător. Nu a menționat ce nivel de cunoștințe sau experiență are, dar se poate deduce... Trebuie să revină cu date despre curentul maxim pe care-l dorește și eventual nivelul de experiență în domeniu...să știm ce să-i recomandăm. Link spre comentariu
Vizitator racaru_razvan Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 Multumesc pentru raspunsuri. Eu am vrut sa obtin cat mai mult de la acest montaj de aceia am cerut sfaturi. Pana la urma am optat pentru schema de alimentator din Conex club 0-30v 3A, la care ii fac modificari pentru ai creste curentul la 10A. Multumesc Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 16, 2015 Partajează Postat Aprilie 16, 2015 Ca idee, in topicul "Scheme alimentatoare" gasesti o schema simpla cu LM 317 si 3 tranzistoare de putere care duce pana la 10 A, desi eu am tras 11 A folosind acea schema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum