Emil 1986 Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 da marian dar ce ai prezentat tu nu este ce a intrebat el.ei intreaba de ce trebuie cel putin 2 tranzistori finalii,si mai cred ca a intrebat de ce nu merg inlocuiti unii cu altii,adica daca statia are 1 2n3055 si 1 mj2955 poata sa puna alti in locul lor sau doar 2n.eu asta am inteles din intrebarea lui.nu cred ca stie cate tipuri de tranzistori sunt,imi cer scuze daca gresesc! Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Păi când îi pui să mai citească ceva cărți, sau documentație de pe net, multora le cam dispare tot cheful. Din păcate mulți începători se apucă de exemplu direct de montaje cu controllere (fiindcă necesită puține piese) și nu experimentează mai întâi circuitele de bază cu tranzistori, apoi se ,,împiedică,, de probleme simple.....cu tranzistori În cazul de față, inițiatorul nu înțelege de ce unele amplificatoare sunt realizate cu tranzistori complementari (NPN și PNP) și altele doar cu NPN. De aceea i-am recomandat cărțile citate....tot ce-i trebuie să știe se găsește și acolo, explicat pe înțelesul lui. Câtă bunăvoință ar avea marian să-i explice teoria amplificării, dacă nu citește și se documentează și singur, nu va putea să învețe totuldoar de pe forum. De aceea am și creat topicul ,,Cărți de electronică în format pdf,,...ca să-i putem ajuta pe începători. Cele două cărți recomandate de mine sunt în prima postare.... Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 am intrat si le-am dat jos si eu! Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Emil, o scurta cronologie: http://www.elforum.info/topic/102888-polarizare-tranzistori/?p=1163754 http://www.elforum.info/topic/102888-polarizare-tranzistori/?p=1163803 http://www.elforum.info/topic/102888-polarizare-tranzistori/?p=1163826 http://www.elforum.info/topic/102888-polarizare-tranzistori/?p=1163901 Dupa parerea mea i-am raspuns fix la subiect, si daca citeste atent sigur va sti si va intelege ce si cum. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Din documentatia recomandata: Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Totul e să aibă răbdare s-o citească....și voință s-o înțeleagă. Nu toți începătorii au cunoștințe suficiente de limbă engleză, unii termeni tehnici necesitând o traducere pe care Google Translate nu o face prea bine. De exemplu într-o schemă de frecvențmetru , Google a tradus divizarea prin ,,divorț,, Am râs cu lacrimi citind traducerea.. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 In plus si strainii sant superficiali: Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 (editat) Chiar doua greseli la Q5 din ultima schema. Poate ca din cauza ca nu-i neaparat nevoie de el. A se vedea ramura pozitiva a finalului Quad 405 unde, în timpul semialternantei pozitive, etajul pilot îndeplineste si functia de prefinal. Proiectantii au exploatat în mod ingenios una din deficientele etajului clasa A. Editat Aprilie 14, 2015 de franzm Link spre comentariu
MaesTTro Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Pînă la sfîrşit explicaţi omului pe înţelese că cele 2 tranzistoare amplifică cîte o alternanţă . @roscatul, tranzistorul n-p-n amplifică alternanţa pozitivă,deoarece are nevoie de potenţial pozitiv pentru a se deschide, în mod analogic ,tranzistorul p-n-p amplifică alternanţa negativă deoarece are nevoie de potenţial negativ ca să se deschidă. Se utilizează 2 tranzistoare complementare, adică cu parametri identici dar cu structură diferită (p-n-p, n-p-n) Link spre comentariu
roscatu Postat Aprilie 15, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2015 Multumesc tuturor de explicatie, imi pare rau ca nu am raspuns mai devreme, am fost plecat din oras pe la tara. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum