Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de masura AEM , vechi

flomar60

Postări Recomandate

Salutari tuturor! 

Mi-a picat in mana , de curand, aparatul din titlu si , la o verificare amanuntita au iesit la iveala cateva hibe pe care vreau sa le rezolv : 

- un blocaj aleatoriu al acului 

- refacerea / inlocuirea butonului de reglaj zero al instrumentului

- procurarea unor baterii/acumulatori potriviti pt. alimentare

Din ce am constatat cele 2 baterii sunt puse in paralel , asta dupa legaturile electrice la borne...

Apoi as avea nevoie de schema electrica a acestui aparat si apelez la dvs.  , colegii de forum , poate aveti informatii despre acest aparat...sunt utile orice fel de informatii ...vreau sa-l pastrez pt. colectie...dar exista si posibilitatea cedarii catre un alt colectionar... 

Cateva poze ca sa vorbim in cunostinta de cauza : post-228380-0-15694800-1428854133_thumb.jpg

post-228380-0-44482200-1428854165_thumb.jpg

post-228380-0-39448400-1428854214_thumb.jpg

post-228380-0-26759000-1428854258_thumb.jpg

post-228380-0-68732300-1428854289_thumb.jpg

post-228380-0-94598600-1428854330_thumb.jpg

post-228380-0-26162600-1428854362_thumb.jpg

post-228380-0-04182900-1428854402_thumb.jpg

Ma intriga acel buton de reglaj , nu realizez la ce poate fi folosit....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

7

• icar

4

• validae

4

• Liviusum

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ma intriga acel buton de reglaj , nu realizez la ce poate fi folosit....

Pentru reglarea zeroului pentru fiecare scala de Ohmmetru.

Am vazut ca l-ati demontat, pentru a descoperi unde agata instrumentul trebuie sa suflati putin peste acul indicator si urmarit unde si ce deranjeaza in miscare.

Link spre comentariu

Cu blocajul mecanic am rezolvat , geamul de protectie al instrumentului era putin deplasat spre interior si atingea aleatoriu acul instrumentului...trebuie fixat bine geamul...bateriile mi se par de format R14, trebuie sa cumpar una sa fac o proba...mai ramane butonul de reglaj mecanic al zero-ului, trebuie sa gasesc pe undeva...

Multumesc pt. documentatie d-lui Soldan Constantin!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator lemhenyidenes

Salutare tuturor.

Lucrez de mai mult timp cu un megaohm metru MO-2500V- , care s-a defectat si asi vrea sa -l repar.

Asi fi foarte recunoscator daca cineva m-ar putea ajuta cu o schema a aparatului.

De altfel electronica din el e depasit si asi vrea sa-l modernizez.Nu stiu poate a mai aparut si versiune cu tranzistoare de siliciu.

Astept cu nerabdare ajutorul vostru. Multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator lemhenyidenes

Salut tuturor.

Am un instrument ca in poza ,un MO 2500 V - pe care as-i vrea sa-l repar si sa-l modernizez deodata. Pentru acest lucru va cer ajutorul vostru cu o schema a aparatului.

Instrumentul de fata este echipat cu o electronica cu tranzistoare cu germaniu,pe care as schimba cu tranzistoare cu siliciu.

Multumiri ptr ajutor.

post-180227-0-98026700-1432978993_thumb.jpg

post-180227-0-89809800-1432979000_thumb.jpg

Link spre comentariu

De ce nu deschizi subiect nou cu acest aparat si le amesteci cu altele?Scad asa sansele sa vada multi ce te intereseaza.Deschide subiect nou si eu voi sterge de aici ce este in plus.

Link spre comentariu
  • 8 ani mai târziu...

Mai știm unii dintre noi și despre ele, mai există și informație destulă pe net.Dar fiind mari și incomode, sunt cam depășite azi...nu însă și la precizie.

Link spre comentariu

Pot pune ceva scanări sau poze despre subiect dacă e interes...

Aveți un aparat anume și nu-i găsiți documentația sau la modul general ?

Ca idee despre construcția lor aveți o ilustrație din carte de măsurători.

Spotul înlocuia un ac lung și care pe lângă avantajul unei rezoluții de citire foarte bune, ar fi avut o inerție mare, foarte greu de atenuat și o probabilitate mare de defectare.

Spotul luminos poate fi oricât de lung fiindcă nu are inerție, iar echipamentul ce-l acționează e mai ușor și precis.

vbvGchj.jpeg

Link spre comentariu

da,  schema mi-o amintesc de la cursul de masurari din facultate, insa am un coleg, care desi a facut la electronica cu 10 ani inaintea mea, nu a auzit despre acest tip de aparat;    multumesc si daca aveti cumva si o poza.....da, stiu ca era intr-o clasa foarte buna de precizie...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări