flomar60 Postat Aprilie 12, 2015 Partajează Postat Aprilie 12, 2015 Salutari tuturor! Mi-a picat in mana , de curand, aparatul din titlu si , la o verificare amanuntita au iesit la iveala cateva hibe pe care vreau sa le rezolv : - un blocaj aleatoriu al acului - refacerea / inlocuirea butonului de reglaj zero al instrumentului - procurarea unor baterii/acumulatori potriviti pt. alimentare Din ce am constatat cele 2 baterii sunt puse in paralel , asta dupa legaturile electrice la borne... Apoi as avea nevoie de schema electrica a acestui aparat si apelez la dvs. , colegii de forum , poate aveti informatii despre acest aparat...sunt utile orice fel de informatii ...vreau sa-l pastrez pt. colectie...dar exista si posibilitatea cedarii catre un alt colectionar... Cateva poze ca sa vorbim in cunostinta de cauza : Ma intriga acel buton de reglaj , nu realizez la ce poate fi folosit.... Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 12, 2015 Partajează Postat Aprilie 12, 2015 Aici mai există așa ceva: http://www.proradioantic.ro/?x=item&id_p=10647 Cred că dl. Soldan Constantin v-ar putea ajuta cu documentația... Link spre comentariu
Fulgerik Postat Aprilie 12, 2015 Partajează Postat Aprilie 12, 2015 Ma intriga acel buton de reglaj , nu realizez la ce poate fi folosit.... Pentru reglarea zeroului pentru fiecare scala de Ohmmetru. Am vazut ca l-ati demontat, pentru a descoperi unde agata instrumentul trebuie sa suflati putin peste acul indicator si urmarit unde si ce deranjeaza in miscare. Link spre comentariu
flomar60 Postat Aprilie 12, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2015 Cu blocajul mecanic am rezolvat , geamul de protectie al instrumentului era putin deplasat spre interior si atingea aleatoriu acul instrumentului...trebuie fixat bine geamul...bateriile mi se par de format R14, trebuie sa cumpar una sa fac o proba...mai ramane butonul de reglaj mecanic al zero-ului, trebuie sa gasesc pe undeva... Multumesc pt. documentatie d-lui Soldan Constantin! Link spre comentariu
Vizitator lemhenyidenes Postat Mai 30, 2015 Partajează Postat Mai 30, 2015 Salutare tuturor. Lucrez de mai mult timp cu un megaohm metru MO-2500V- , care s-a defectat si asi vrea sa -l repar. Asi fi foarte recunoscator daca cineva m-ar putea ajuta cu o schema a aparatului. De altfel electronica din el e depasit si asi vrea sa-l modernizez.Nu stiu poate a mai aparut si versiune cu tranzistoare de siliciu. Astept cu nerabdare ajutorul vostru. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator lemhenyidenes Postat Mai 30, 2015 Partajează Postat Mai 30, 2015 Salut tuturor. Am un instrument ca in poza ,un MO 2500 V - pe care as-i vrea sa-l repar si sa-l modernizez deodata. Pentru acest lucru va cer ajutorul vostru cu o schema a aparatului. Instrumentul de fata este echipat cu o electronica cu tranzistoare cu germaniu,pe care as schimba cu tranzistoare cu siliciu. Multumiri ptr ajutor. Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 30, 2015 Partajează Postat Mai 30, 2015 De ce nu deschizi subiect nou cu acest aparat si le amesteci cu altele?Scad asa sansele sa vada multi ce te intereseaza.Deschide subiect nou si eu voi sterge de aici ce este in plus. Link spre comentariu
Liviusum Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 /Mai stie cineva despre aparate de masura cu spot luminos? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 Mai știm unii dintre noi și despre ele, mai există și informație destulă pe net.Dar fiind mari și incomode, sunt cam depășite azi...nu însă și la precizie. Link spre comentariu
Liviusum Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 multumesc pentru raspuns; chiar am cautat pe internet dar inca n-am gasit nimic... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 Pot pune ceva scanări sau poze despre subiect dacă e interes... Aveți un aparat anume și nu-i găsiți documentația sau la modul general ? Ca idee despre construcția lor aveți o ilustrație din carte de măsurători. Spotul înlocuia un ac lung și care pe lângă avantajul unei rezoluții de citire foarte bune, ar fi avut o inerție mare, foarte greu de atenuat și o probabilitate mare de defectare. Spotul luminos poate fi oricât de lung fiindcă nu are inerție, iar echipamentul ce-l acționează e mai ușor și precis. Link spre comentariu
Liviusum Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 da, schema mi-o amintesc de la cursul de masurari din facultate, insa am un coleg, care desi a facut la electronica cu 10 ani inaintea mea, nu a auzit despre acest tip de aparat; multumesc si daca aveti cumva si o poza.....da, stiu ca era intr-o clasa foarte buna de precizie... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 Si mai pe natural, mai ca la tara.... Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 Am mai prins asa ceva in institut, se foloseau pentru a masura inalta tensiune la camerele de ionizare, detectori cu scintilatie sau semiconductori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum