mihai1979 Postat Aprilie 12, 2015 Partajează Postat Aprilie 12, 2015 Salutare la maestri !! Dupa cum zice si titlul vreau sa fac de la zero o talpa pt pus antena pe masina . Antena a fost din nastere cu sistem de prins pe caroserie dar la mine a ajuns fara acel sistem. Ma gîndeam la 5/6 magneti neodyn de la harduri ,mufa clasica ce e pe iesire din statie dar nu stiu cam cum e făcuta o talpa originala ca sa o pot clona ,pt ca nu am avut nici una pe mana . Daca dvs aveti ceva date sau poze despre cum arata sau cum a si putea sa o construiesc va rog sa postati sa ma lămuresc si eu si sa ma apuc de construit. Multumesc! Link spre comentariu
lazar nicolae Postat Aprilie 12, 2015 Partajează Postat Aprilie 12, 2015 incearca sa faci un suport la un strungar din ce gasesti pe acolo. Sau da o raita prin magazinele de bricolaj si poate gasesti o chestie ce s-ar putea preta. https://www.google.com/search?q=suporti+antena+auto&espv=2&biw=1366&bih=641&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ll8qVY-ZKc7kapu2gJAN&ved=0CCYQsAQ 1 Link spre comentariu
mihai1979 Postat Aprilie 12, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2015 Multam de link jupane !! Amu timp sa am de bijutereala. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Aprilie 12, 2015 Partajează Postat Aprilie 12, 2015 (editat) Cineva le face din capsatoare capace ptr. borcane si un magnet circular de difuzor lipit la interior !! Deasupra textolit de 2-3 mm si firul lipit direct , eventual prin bobina de adaptare !! Editat Aprilie 12, 2015 de dan-a2 Link spre comentariu
mihai1979 Postat Aprilie 12, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2015 este cumva vorba de aceasta bobina ?? intreb pt ca deja exista si cred ca nu mai trebuie construita alta .daca am dreptate ,inseamna ca doar trebuie sa fac sistemul de prindere pe masina si mufarea . asa-i ?? Link spre comentariu
dan-a2 Postat Aprilie 12, 2015 Partajează Postat Aprilie 12, 2015 Da , corect , decat sistemul ... Link spre comentariu
mihai1979 Postat Aprilie 12, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2015 (editat) Sar" naaa sefu !! Dar .... Cu ecranajul ce fac ?? Unde vine legat si el ?? Ca doar trebuie si el conectat undeva ... Editat Aprilie 12, 2015 de mihai1979 Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 12, 2015 Partajează Postat Aprilie 12, 2015 Ecranul ar trebui legat la masa mașinii în punctul de montare în mod normal.....dar fiind vorba de antene cu prindere magnetică, nu e posibil.Se lasă liber (izolat bine) imediat de unde începe bobina de scurtare a tronsonulul radiant.Atenție totuși la lungimea ,,spicului,, adică tronsonul radiant....acela se ajustează fin ca lungime pe mașină cu un reflectometru.Dacă doriți o adaptare bună pentru emisie... Ideal, lungimea completă a antenei (fără o bobină de scurtare) ar trebui să fie de circa 270 cm, dar nu poate fi practică și de aceea se folosesc acele bobine de scurtare. Oricum, nu folosiți antene sub 1,5m lungime efectivă, sunt ineficiente... Link spre comentariu
mihai1979 Postat Aprilie 12, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2015 Spicul are ( cred ) 1,6m. Chiar m ai facut curios .... Sa ajung acasa si am sa l măsor. Plus ca mai am cum sa l trag afara din locasul lui cam 6/7 cm,dupa ce slăbesc doua suruburi cu cap imbus . Link spre comentariu
PINTI Postat Aprilie 12, 2015 Partajează Postat Aprilie 12, 2015 Ai grija la acea bucata de 6...7cm, de la baza, sa nu intre in bobina. Modifica Q-ul acesteia. Acordul il faci mai greu. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Aprilie 12, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2015 Am sa pun maine poze cam cum e făcută treaba acolo înăuntru ( la infiletarea spicului ) ca sa mi spuneti daca sa ma ating de el sau nu. Oricum am de măsurat lungimea la spic ca sa stiu daca trebuie sa ma mai ating de el sau nu . Dupa ochiul meu zic ca e destul de lung.intr o ora am sa vad cit e de lung . Link spre comentariu
PINTI Postat Aprilie 12, 2015 Partajează Postat Aprilie 12, 2015 Nu merge cu dupa ochi. Dupa relizarea constructiei trebuie un reflectometru pentru masurarea SWR-ului. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Aprilie 13, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2015 Nu o fac dupa ochi si nici nu ma ating de antena .Am măsurat spicul si cu tot ce intra in bobina are1,5m. Cred ca e destul de ok. Dupa ce voi realiza suportul scot de la naftalină antichitatea de reflectometru si va voi mai deranja cu intrebari pt reglaje. Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 13, 2015 Partajează Postat Aprilie 13, 2015 Ecranul cablului nu se lasa liber, el e pus pe bobina, de obicei la capatul opus antenei, iar firul cald e pus la o priza calculata pe bobina. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 13, 2015 Partajează Postat Aprilie 13, 2015 Depinde de tipul constructiv al antenei....unde ai văzut în poza de la postarea #5 o priză pe bobină...? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum