Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum sa fac "talpicul" pt o antena de pus pe masina ?

mihai1979

Postări Recomandate

Salutare la maestri !! Dupa cum zice si titlul vreau sa fac de la zero o talpa pt pus antena pe masina . Antena a fost din nastere cu sistem de prins pe caroserie dar la mine a ajuns fara acel sistem. Ma gîndeam la 5/6 magneti neodyn de la harduri ,mufa clasica ce e pe iesire din statie dar nu stiu cam cum e făcuta o talpa originala ca sa o pot clona ,pt ca nu am avut nici una pe mana . Daca dvs aveti ceva date sau poze despre cum arata sau cum a si putea sa o construiesc  va rog sa postati sa ma lămuresc si eu si sa ma apuc de construit. Multumesc! 

Link spre comentariu

Cineva le face din capsatoare capace ptr. borcane  si un magnet circular  de difuzor  lipit la interior  !!

Deasupra textolit  de 2-3 mm  si firul lipit direct  , eventual prin bobina de adaptare  !!

Editat de dan-a2
Link spre comentariu

este cumva vorba de aceasta bobina ?? intreb pt ca deja exista si cred ca nu mai trebuie construita alta .daca am dreptate ,inseamna ca doar trebuie sa fac sistemul de prindere pe masina si mufarea . asa-i ??

post-195804-0-24995500-1428849105_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ecranul ar trebui legat la masa mașinii în punctul de montare în mod normal.....dar fiind vorba de antene cu prindere magnetică, nu e posibil.Se lasă liber (izolat bine) imediat de unde începe bobina de scurtare a tronsonulul radiant.Atenție totuși la lungimea ,,spicului,, adică tronsonul radiant....acela se ajustează fin ca lungime pe mașină cu un reflectometru.Dacă doriți o adaptare bună pentru emisie...

Ideal, lungimea completă a antenei (fără o bobină de scurtare) ar trebui să fie de circa 270 cm, dar nu poate fi practică și de aceea se folosesc acele bobine de scurtare. Oricum, nu folosiți antene sub 1,5m lungime efectivă, sunt ineficiente...

Link spre comentariu

Spicul are ( cred ) 1,6m. Chiar m ai facut curios .... Sa ajung acasa si am sa l măsor. Plus ca mai am cum sa l trag afara din locasul lui cam 6/7 cm,dupa ce slăbesc doua suruburi cu cap imbus . 

Link spre comentariu

Am sa pun maine poze cam cum e făcută treaba acolo înăuntru ( la infiletarea spicului ) ca sa mi spuneti daca sa ma ating de el sau nu. Oricum am de măsurat lungimea la spic ca sa stiu daca trebuie sa ma mai ating de el sau nu . Dupa ochiul meu zic ca e destul de lung.intr o ora am sa vad cit e de lung . 

Link spre comentariu

Nu o fac dupa ochi si nici nu ma ating de antena .Am măsurat spicul si cu tot ce intra in bobina are1,5m. Cred ca e destul de ok. Dupa ce voi realiza suportul scot de la naftalină antichitatea de reflectometru si va voi mai deranja cu intrebari pt reglaje. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări