dem3ntor Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 salut am primit de la cineva un termostat ambient computherm c7 rf. el era cu comanda radio, dar receptorul nu a mai ajuns la mine. vreau sa modific termostatul sa functioneze cu fir, problema este ca fata de varianta cu rf, cel cu fir mai are cateva componente. daca are cineva vre-unul desfacut, poate imi da cineva o poza cu ce componente are in zonele incercuite. sau daca are cineva alta idee cum sa-l fac cu fir Multumesc! Sarbatori cu bine! Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Nu e un lucru tocmai ușor să modifici un astfel de termostat, schemele lor nu se găsesc pe toate drumurile...Ar trebui să măsori tensiunile în diverse puncte în cele două stări corespunzătoare (On/off ) de acționare și să vezi de unde poți să iei informația respectivă.Apoi acea informație se poate aplica prin semnal de comandă cu inversare de polaritate unui releu polarizat http://www.soselectronic.ro/?str=955&article=fujitsu-releu-cu-declic-polarizat-fujitsu-cu-consum-minim-de-energie care va comuta și menține starea până la primirea următoarei comenzi. E cam mult de muncă, raportat la prețul unui cronotermostat decent... Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 (editat) Poate un redresor RF este o varianta http://caves.org/section/commelect/mm/mm10.html Editat Aprilie 11, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Eu nu mă refeream la preluarea semnalului modulator de comandă care este transmis de emițător, ci la niște semnale de curent continuu cu nivele logice care ar putea fi eventual accesate pe placă. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Aprilie 11, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Am tot masurat si nu gasesc un semnal pe care sa-l amplifc si sa il aplic unui releu. Mai studiez.... Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 (editat) Incercati sa depistati traseul de la conectorul langa care scrie Tx(emitator) in sens invers spre codor, sau poate cu redresorul RF sa depistati daca emite permanent, sau doar cand comanda. Editat Aprilie 11, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
razvan-l Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 (editat) din proiectare trebuie sa aiba asignat urmatoarele : functioneaza cu semnalul transmis regulat de la emitatorul care monitorizeaza zona controlata emitator defect , nu mai primeste la intervalul stabilit informatiile din emitator si comanda centrala dupa termistorul intern al receptorului ,posibil sa nu functioneze datorita comp lipsa . asta se poate afla doar din prospectul aparatului , unde se specifica ce face baza cand nu primeste semnal de la emitator de modificat cred ca este aproape imposibil din lipsa de schema , dupa cum spunea VALIDAE mai sus Editat Aprilie 11, 2015 de razvan-l Link spre comentariu
belasajgo Postat Aprilie 12, 2015 Partajează Postat Aprilie 12, 2015 Nu doar niste piese lipsesc, ci termostatul a fost construit (si programat) astfel incat sa functioneze fara fir. Nu cunosc modelele de la Computherm, dar cred ca ar fi pierdere de timp orice incercare de a modifica termostatul, asa la prima vedere mi se pare un lucru imposibil din punct de vedere tehnic. La ce preturi mici au termostatele in ziua de azi (150 lei termostatul despre care este vorba), este clar ca nu se merita. Doar daca ai fi student si ai avea mult timp liber, atunci ar fi interesant sa faci "reverse engineering"... 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum