Cristian74 Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 (editat) Este un amplificator care se aude foarte bine si de care sunt foarte multumit. Am inceput cu un proiect 3D de care nu prea m-am tinut, in cea ce priveste dispunerea tuburilor, dar a fost frumos ca la inceput imi doream sa fac un astfel de amplificator.Si acum puteam visa la acest proiect. Asa cum imi spunea un coleg audiofil ca sunt oameni care doar viseaza sa aiba un amplificator pe lampi dar nu-si permit sa-l achizitioneze pe mii de euro...Asa ca l-am facut virtual 3D. Apoi a urmat o perioada de studiu cum sa-l realizez practic: Am avut un videocasetofon vechi (nimeni nu mai avea ce sa faca cu el): L-am dezasamblat pentru carcasa: Si apoi asezarea tuburilor, trafurilor, realizarea circuitelor: Editat Aprilie 10, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Tuburile din foto sunt 6P3C-E nu 6P3C Link spre comentariu
Cristian74 Postat Aprilie 11, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2015 (editat) Da, mersi pentru observatie 6П3C-E Tuburi imperecheate, primite de la Vasile cu multa bunavointa.. Traful de iesire, de fapt doua bucati identice (Made DgDog) : Editat Aprilie 11, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
Cristian74 Postat Aprilie 11, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2015 (editat) Am urcat si un videoclip cu ampliful in functiune. https://www.youtube.com/watch?v=KsQYJ8D6MCI&feature=youtu.be Editat Aprilie 11, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
RockDok Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Daca te uiti atent la numarul de spire din primar vei constata ca nu sint bobinate corect. Exista diferente de 10 spire intre prizele UL. Eu nu as folosi priza UL, adica as lasa-o "in aer" la fiecare infasurare. Link spre comentariu
Kosmin Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Poate o fi notat gresit pe eticheta . Pentru a afla daca exista vreo diferenta intre infasurari se pot masura inductantele infasurarilor respective. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 (editat) Felicitări! Trafo de ieşire a fost detaliat în revista Tehnium, un amplif de 30W cu EL34, fiind o reluare din anii 60, colecţia RTV. Are 6,6k Raa şi a mai fost reluat în ''101 montaje practice de amplificatoare audio de putere'' de Şerban Naicu şi Emil Marian - 1998. Acolo e un pic diferit, 1250sp cu priză la 714sp şi 1250sp cu priză la 536sp, deci s-a corectat greşeala din Tehnium, dar a rămas grosimea secundarului de 0,6mm, ca la originalul din anii 60 ptr secundar de 15 Ohmi. Evident că nu are ce face cu priza de ultraliniar, 6P3S-E (5881) e din familia 6L6 ce folosesc prize la 20...25%, faţă de 40...43% cît foloseşte EL34 şi derivatele ei. Mie personal îmi place mai mult cu finalele legate ca pentode (tetrode în acest caz). Ce alte detalii, schemă, se pot vedea? Editat Aprilie 11, 2015 de zal Link spre comentariu
Cristian74 Postat Aprilie 11, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2015 (editat) Initial au fost mai multe versiuni de scheme, ultima la care au fost facute si trafurile am avut-o intr-un dosar pe un hard care a murit subit. Informatiile s-au pierdut partial, pozele am apucat sa le scriu pe suport DVD. Tot in poze am gasit si schema asta, dar repet nu este cea finala dupa care s-a realizat lucrarea. schema.bmp Si mai am schema asta dupa care de asemenea am studiat: Apoi schema asta Este tot ce am gasit pe al meu DVD. Mai erau ceva modificari in ultima schema dar nu prea mari... Editat Aprilie 11, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Initial au fost mai multe versiuni de scheme, ultima la care au fost facute si trafurile am avut-o intr-un dosar pe un hard care a murit subit. Informatiile s-au pierdut partial, pozele am apucat sa le scriu pe suport DVD. Tot in poze am gasit si schema asta, dar repet nu este cea finala dupa care s-a realizat lucrarea. schema.bmp Si mai am schema asta dupa care de asemenea am studiat: SDC13786.JPG Apoi schema asta Amplif 6p3sE.JPG Este tot ce am gasit pe al meu DVD. Mai erau ceva modificari in ultima schema dar nu prea mari... La schema desenata electronic ,R8,R9 trebuie sa aiba maxim 100kohmi Link spre comentariu
Cristian74 Postat Aprilie 14, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2015 (editat) Da si corectia rezistoarelor s-a facut si inca ceva legat de rezistenta de 120 Ohmni din catozi, care sa incalzea destul de tare. In ultima varianta rezolvasem toate problemele. Amplificatorul a fost destul de forjat si merge la fel ca in prima zi. Editat Aprilie 14, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
Cristian74 Postat Ianuarie 1, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2016 La multi ani 2016! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum