Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pt pa 800k si pct , o incinta cat mai mica

Vizitator iontz_2005

Postări Recomandate

Vizitator iontz_2005

ok , o sa astept , pana atunci o sa-mi fac incintele. Basreflex de 25litri si tub de 60/125 , am spus bine? O sa fac niste calcule si sper sa le dau o forma cat mai practica. Daca aveti deja niste proiecte , nu ma supar :weedman: . Multumesc oricum pt sfaturile pe care le-am primit deja.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

11

• VTP

3

• victor_wts

3

• radue

1

Top autori în acest subiect

Deci merge W21 x 57H x 21D cm interior asa mai subtirica la care adaugi grosimea materialuilui si calculezi din nou,sau cum le am eu W22,5 x H41,2 x D26cm tot interior cu un tub de 6/12,5 sau daca ti se pare ca pufuie la putere 6,7/16,3.La cele din urma am pus eventul pe spate,in spatele tw.Filtrul il gasesti.

Link spre comentariu

Nu mai zic nimic simuleaza in continuare,ca esti pe drumul cel bun.Daca ai asculta o boxa cu ce ti-am zis eu nu mi-ai mai zice asa ceva.O boxa fulrange care sa aiba un rasp bun pe joase nu trebuie sa aibe f3 obligatoriu sub 40hz.O boxa se asculta si apoi se comenteaza,nu se fac presupuneri cu simulatoare de 2 lei care-ti arata o curba cum cade acolo.Si nu are f3 la 60 are pe la vreo 48-53 depinde de acord,pt ca se mai ia in considerare si pierderile pe filtre si abs si mai se modica putin unii param.,precum qts-ul.Daca crezi ca bubuitorile alea de la magazin au bas mai mult si mai jos te inseli amarnic.Au doar 'galci' bine pozitionate.Ia W200S ca ala arata bine in simulator.Altceva nu am ce sa-ti recomand din ce se aduce iar ce stiu e greu de facut rost.Asteapte sa vezi ce mai zic si altii.Ultima varianta petarde de la kon.GD de 400 este o mare eroare,nici nu cred ca exista asa ceva(mai ales ca asta are ebp-u peste 120,motor si suspensii taricele).Esti pe aratura rau de tot.De aceea o sa ma opresc cu sugestiile ca nu-si au rostul din pacate.Eu ti-am zis ce am avut de zis,tu faci cum crezi.Si apropo pa800 deocamdata nu mai e ,deci...ai scapat(sau nu).Sa simulezi si 8pw3 sa-mi spui ce obtii :weedman: .Si se aude bine de tot.Pacat.Nu asa se face treaba,vad ca esti si incepator

a fost o intrebare inocenta mai ales ca eu sunt cu proiecte 0 la activ asa ca vazandute mai experimentat am incercat sa ma lamuresc si eu insa alegera dami voie sa fie a mea doar cu niste sugestii de la tine ca doar nu mi le faci cadou :yawinkle:
Link spre comentariu

Ok imi cer scuze daca am vb mai intepat,dar mor de ciuda cand vad cum unii vorbesc din simulari si isi inchipuie cum ar suna o boxa finita si F3 -uri cat se poate de mici,,daca s-ar putea sub 20 ca sa fie liniara si hi-fi nu de-alta ,pareri despre un lucru pe care nu l-au asculat,dar stiu dinainte cam cum ar suna.O boxa cu un bas bun,clar cu atac si care coboara suficient incat sa tremure tot nu trebuie sa aiba un F3 extraordinar in cutii de zeci de litrii(ca asa arata simulatorul,caliceala pt bas mai jos,bubuit si cu fu..rea mediilor),si un 45-50hz este mai mult decat bun(calitatea primeaza,nu cantitatea,asa in general nu pt cazul de fata).Ce este mai jos de obicei nu indica lucruri bune,doar in cazuri rare(scumpe),sub 40 hz deja maj melodiilor duc lipsa ,la fel si specificatiile de la magazin sunt total pe dinafara,spl-uri mari,puteri cat sa cuprinda,gandeste-te ca un dif de 16 cm cu greu are un F3 sub 60 si totusi are bas.Asta e de 8",are fs pe 28,cursa buna si putere arhisuficinta.Si crede-ma ca un F3 de la un 8" nu-i totuna cu cel de la 16cm sau mai mic.La fel si pct-urile daca ai fi avut ocazia sa le asculti,dar nu cu filtre la plesneala,nu ar mai fi atatea intrebari ca de ce arata asa si costa atat,ca nu are cum sa se auda la banii astia,oricum s-a mai vorbit despre ele(idem pt pa800).Cat despre o boxa finita pana la cap e drum lung,sa mai si sune bine...Am idee despre cum trebuie sa sune,ce place,mie,altora,aici depinde,si nu faceam reclama asa sa aflu-n treaba,nici nu cunosc pe Vasile sau altii.Puteam sa-ti recomand alte difuri,pro,visaton,beyma,seas,dar nu am facut-o din motivele mele.(unul este pretul,al doilea banuiesti care ar fi).Din simulatoare fara cunostinte si aparatura iese ciocaneala,bibileala si lazi cu difuzoare,cat de bune ar fi ele(difurile).Am trecut si eu prin etapele astea si inca o mai fac,dar nu se compara cu un plan bine facut,serios cu aprecieri,pe care poti sa-l faci fara frica.

Link spre comentariu

Si crede-ma ca un F3 de la un 8" nu-i totuna cu cel de la 16cm sau mai mic.

sa inteleg de aici ca daca am la un 8" f3=50 si la un 6,5" f3=50 la aceeasi sensibilitate nu se vor auzi la fel??
Link spre comentariu
Vizitator iontz_2005

incinta vtp cam cati litri are? , ma gandeam sa fac o incinta basreflex cu dimensiunile la vtp si cand o sa fie nevoie sa trec pe vtp , ore ar merge ideea? ma gandeam si eu , o sa vad ce calcule fac , si sper sa iasa ceva. Tot ce ma intereseaza e sa se auda bine , finut , clar , si restul nu mai conteza :weedman:

Link spre comentariu

O incinta VTP pt un dif de 8" are cca 80litri volum interior. S-apoi cum sa faci o incinta BR de 80 litri pt un dif de 8"???? E aberant ce zici tu acolo!!! :rolleyes: Daca CBI ti-a zis ca in 25 litri, acordat la cca 45hz suna foarte bine, atat privind calitatea sunetului redat, cat si puterea (testat practic), nu inteleg de ce te tot zbati atat, sincer! :partyman:

Link spre comentariu

Din pacate aceeasi sensibilitate la 6" cu 8" nu prea se poate,doar in cazul in care cel mare e optimizat pt sub si cel mic pt satelit,dar si asa cel mic ca sa aibe aceeasi sens. adica>90 va renunta la F3 coborat .Ceea ce am vrut sa sugerez e ca intotdeauna un dif mai mare in priveinta basului va ramane intotdeauna mai bun(nu includem reproducerea mediilor si efectul de directionalitate).Chiar si sub Fs sau F3 cel mare va reda intotdeauna mai cu usurinta sub aceastea decat cel mic,plus ca ,cantitatea de presiune difera si ea.Mai exact acel fs,chiar daca este si mai maricel,sa zicem 40-50hz,tot va reproduce frecv joase mai bine ca unul cu fs mai mic si deasemenea mai mic in diametru.Tocmai asta e principiul la joase cu cat e mai mare suprafata radianta cu atat mai mult bas si extensie.Aici nu vorbesc neaparat de difuri de sonorizare exclusiv.In general.In concluzie,la acelasi F3 difera in primul rand cantitatea de bas si extensia,adica chiar daca vor avea aceeasi presiune la un moment dat,pana la urma cel mic va avea panta de cadere mai mare mare decat cel mare,iar xmax si puterea si ele vor avea ceva de spus in toata treaba asta.Cat despre intrebarea cu despre volum,e putin cam deplasata adica>lazi cu...Ca sa nu mai punem la socoteala ca parametrii pa-ului nu permit cutie mai mare de 25-30L,asta daca se mai vrea si medii din el.Nu mai zic ca face acea galca urmata apoi de o vale si gd de 'invidiat'.Nu asa se pune problema.Ori una ori alta.Sau se poate face vtp si apoi daca nu place se taie prin-prejur la volumul dorit,se face din una 2 ca sigur o sa iasa si se refac lipiturile si gaurile.Asta daca e priceput la ciocaneala si are rabdare.Cu putina socoteala si imaginatie se poate face,dar nu asa cum s-a pus problema.O incinta normala vtp pt 8" ar avea volumul intre 55 si 70L ,pt fs wofer jos se poate micsora si pana la ~ 1m inaltime.

Link spre comentariu

In general, atunci cand am dat un proect, acela a fost executat, verificat, testat! Singura up-gradare ce mai poate fi aplicata este alinierea temporala, acolo unde este o solutie constructiva simpla,si, o executie din MDF in locul PAL-ului, eventual cu fata dubla!Verificarile cuprind:- alinierea caracteristicilor, - teste de presiune in toata gama de frecvente;- teste comparative vis-a-vis de incinte de referinta ( monitoare de studio)- teste auditive ( nu urechiste!)Vad ca unii forumisti, bazati pe "o vasta experienta" dau sfaturi dupa urechea lor, avand ca singura referinta "stiu eu cum trebuie sa sune!"Ca atare, luandu-va dupa sfaturi de acest gen, veti obtine adevarate lazi cu difuzoare cu titulatura pompoasa: incinta tip "mitica", incinta tip "vasilica" sau incinta tip CBI! Ce va ramane ulterior, dupa ce ati faramat banii si difuzoarele este numai: :prayer: "Ajuta-ma Doamne! Cine face ca mine, ca mine sa pateasca!"Mare atentie la incinta BR: dimensionarea ei cu programe gratis de pe net a avut, de cele mai multe ori un rezultat dezastuos la aplicarea unei puteri mai mari, la care wooferul ar fi trebuit sa reziste, dar, el, prostul, nu a stiut! A simtit insa doar ca incinta a fost dimensionata aiurea!

Link spre comentariu

in cazul de fata aveti un proiect pentru aceste difuzoare ?

A aparut in Tehnium deja! Nu pot sa transmit la fiecare proectul!S-ar putea ca cineva de pe forum sa aiba posibilitatea sa-ti transmita datele.
Link spre comentariu

Dar ce aveti cu mine?.Incinta basreflex nu e facute de mine,deci in nici un caz nu poarta numele meu.Eu doar am facut-o si am zis ca mi s-a parut reusita.Atata tot.Omul a zis ca vrea o incinta cat mai mica,de aceea nu cred ca vtp s-ar incadra in cerinte.Si nu vad rostul atator atacuri cu directie pentru simplul fapt ca nu-mi place cum suna media in vtp-urile cu coaxialele.Si care- i problema ,ce s-au terminat difuzoarele si incintele pe planeta?Sau altele mai micute nu suna bine si trebuie musai sa fac vtp ca asa zice X ca sunt cel mai cel si nu mai exista altceva inafara de ele.Eu vad ca dvs vreti sa impuneti o moda sau nu stiu ce cu vtp-urile astea cum ca ar fi ceva incredibil.Pana la urma cati au ascultat anumite difuzoare in vtp si apoi in alt tip (fara horn) si si-au mai dat cu parerea?Eu nu stiu pe nimeni.La fel si rostul de a-mi umple casa cu mobila doar pt simplul fapt ca nu am bas,sau ca-mi iau difuzoare cu fs mai sus ca sa ajute cutia,pe motivul ca au basul mai 'strans',nebubuit,tranzient.Nici nu stiti ce-mi place mie,ce ascult si pe ce si gata va dati cu parerea ca nu mi-a iesit mie ceva.Poate ca am alte gusturi.POATE ca intr-adevar exista ceva adevar in ce zic eu,dar multi s-au invatat asa si le place.Daca imi puteti dovedi ca vtp-urile alea mari se pot face sa sune (ma refer la midbas pana la medie) macar la fel ca o incinta basreflex,nu ca compresia(acesta este modelul meu preferat de incinta)eu ma las de 'mestereala 'si vand tot,de-aia fac atata tambalau.Ce filtre ce tuning cand capitonate cu minet de toate marimile in toate combinatiile de la goala,20% pana la 100% tot exista acel sunet care nu-mi place?Mi-am dat seama ca asta e sunetul de horn mult laudat de unii,si fiecare are avantaje sau dezavantaje.Si ce daca da mai bine senzatia de live prin rezonante si coloratii strategice.Daca nu place cuiva nu trebuie bagat pe gat ca gata nu esti in stare de nimic,nu ai gusturi,schimba-le.Inafara de vtp-uri si folosirea de difuzoare profi,care fiecare sunt cum sunt,calitati sau defecte altceva nu am mai vazut sa promovati.Cati au boxe cu difuri profi si nu au nimic sa le reproseze?la cati li se pare ca nu au bas din 15"si inalte nestresante (oare la ce s-a mai fi inventat calotele textile daca sunt mai slabe comparativ cu metalicele,nu din cauza tonalitatii?)sau cu ce ma ajuta pe mine ca au cel mai mare spl posibil la 1W si eu nici nu ajung acolo?Macar eu nu am idei fixe si sunt deschis la orice e nou,incerc,trag concluzii,daca nu-mi iese sau iese si asa trebuie sa si fie si tot nu-mi place ce sa fac,sa-mi tai urechile?sa mi le infund ca gata X zice ca astea-s f bune si asa trebuie sa fie?Macar eu am zis ,da nu-mi place CEVA ANUME,recunosc.Ca e doar partial sau total asta e alta mancare de peste.Dar pana la a face diverse afirmatii ca asa si pe dincolo...Asa puteam sa zic si eu de multe firme sau chiar de munca dvs dar nu am facut-o.Nu-mi iese mie,ce va intereseaza pe dvs?Asta e.Si ce daca gusturile mele mai se potrivesc cu ale altora,nu vad care-i treaba,sau nu va place cum lucreaza DNA.Si sunt sigur ca nu sunt singurul care aceasta parere despre una sau despre alta.In fine,scuze de oftopic

Link spre comentariu

@ CBI,Sunt altii care au mai putina experienta, si, carora le tai avantul cu prostiile debitate in fluviu. Spun prostii pentru ca nu poti demonstra cu nimic daca ai facut ceva logic si cat de cat bazat pe legile fizicii in ceea ce faci: bagi, scoti, adaugi, etc.De acum nu mai comentez nimic, daca nu dai indrumari si perceptii gresite.

Link spre comentariu

Dar am dat doar o sugestie,cum faceti si dvs cu vtp-urile.Nu am garantat eu pt ele si nici nu am zis ca-s cel mai cel.Era doar o indicatie,cu niste difuzoare care se gasesc.Atat tot.Ca s-a intamplat sa-mi si placa ceva la ele,este alta pb.Si nu am zis ca nu-mi plac in totalitate sau ca le resping din start,sau ca toate au fost un esec ,doar ca avantajele in comparatie cu dezavantejele pt mine nu au avut un raport favorabil.Cat despre filtre si cutii nu cred ca am recomandat ceva ca sa fiu luat la raspundere.Si sunt sigur ca putini de aici care-si dau cu parerea sau fac divrse afirmatii au mesterit ceva incat sa poata sustine acel lucru.Eu nu cred ca daca se recomanda cuiva care nu are nici macar cunostinte minime proiecte ,care pana la urma tot la tava sunt si astea(ca nu oricine poate sa face ceva si sa si garanteze) il favorizeaza cu ceva.Ca e basreflex sau vtp.Nimeni nu stie dinainte gusturile persoanei respective.In fine,s-o dam la pace ca nici mie nu-mi plac astfel de discutii.Sanatate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări