Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pt pa 800k si pct , o incinta cat mai mica

Vizitator iontz_2005

Postări Recomandate

Vizitator iontz_2005

intrebarea este daca o incinta vtp este cea mai buna aceste difuzoare , as dori daca se poate un proiect cu incinte cat mai mici , dar sa nu se piarda din puterea difuzoarelor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

11

• VTP

3

• victor_wts

3

• radue

1

Top autori în acest subiect

Poate s-a referit la faptul ca daca faci ca ,calicu' volum cat sa poti sa te inneci nu se mai amortizeaza bine membrana si la putere mare sau bas coborat se da bobina cu capu de pereti :smt003

Link spre comentariu
Vizitator iontz_2005

sti cum se aud in bass reflex sau iti dai cu parerea , eu ma gandeam la incintele vtp despre care s-a tot vorbit pe forum , ce ziceti merita incercat sau sa ma rezul la ceva mai simplu?

Link spre comentariu
Vizitator iontz_2005

ca de obicei ceva trebuie sa intervina , azi au primit marfa da la bucuresti si binenteles pa800 nu este si sa-r putea sa le aduca peste 2 luni , SAR putea , asa greu se gasesc? mai am o speranta maine sun si vad , in caz ca nu se poate puteti sa-mi recomandati ceva cu care sa-l inlocuiesc. Pct-urile 300 le am deja si in caz ca nu pot sa fac rost de pa 800 , cu ce as putea sa-l inlocuiesc , ceva care sa aiba cam aceleasi dimensiuni si acelas pret. incintele nu sunt facute dar ma intereseaza sa fie cat mai mici , de aceea ma intereseaza dimensiunile difuzorului. Sper sa rezolv ceva maine , multumesc oricum. elte proiecte cu pct 300(ca astea le am) unde as gasii?

Link spre comentariu

Cand imi dau cu parerea e clar ca vorbesc in cunostinta de cauza.Le-am ascultat si in VTP si basreflex si eu zic sa faci basreflex,pt ca o cutie potrivita vtp pt ele nu a fost calculata si in cea normalizata am intampinat niste probleme cu basul din zona midbasului pe care nu am putut-o rez din fono.Eu zic sa te rezumi la ceva necomplicat,pana una alta.Ar mai merge cu 8pw3 pct-u tau dar nici asta nu mai e,si nu da bas cantitativ vorbind ca pa800,dar 8pw3 are avantajul ca suna forte natural pe midbas-medii,pa800 trebuie taiat mai jos ca suna putin cam spart,peste 2,5-3k(dar cu pct-u nu-i nici o pb).Cu altceva nu te sfatuiesc ca e destul de greu sa le potrivesti,mai ales la filtre,e bine sa incerci ceva sigur.Daca totusi mai gasesti pe undeva ia-le ca nu o sa-ti para rau,dar zic sa mergi pe vented,pt asa ceva sunt facute si merg beton,nu duc lipsa de bas si obtii un sunet cat se poate de neutru(mai greu la vtp fara ceva practica si cunostinte,am patit-o si eu)Alte vtp-uri cu pct a fost cu monacor sph175kep,cam scumpicel,mai e si de 6,5",dar merita.Pt un aspect mai placut se poate demonta flansa pct-ului ramanand astfel DT300(indicativul monacor) cu diam. ext. de 116mm Proiect mai mic nu stiu si iti garantez ca in basreflex la >50w scuturi prafu de pe mobila.Ei zic ca tine 200w,nu stiu ce sa zic,eu mai mult de 80 nu cred ca am dat ca nu prea poti ,daca esti normal,in casa si asta asa pe durate scurte.Mai mult nu am incercat,cred ca mai putea putin dar atat am ampliful.Mai era si PA100FA tot de 17 cm dar asta e pe 4 ohmi daca nu ai pb cu ampliful merg bine si astea,nu le-am ascultat dar am auzit numa de bine de ele.sunt tot ceva in genul pa800 cu fs jos si rila de cauciuc

Link spre comentariu
Vizitator iontz_2005

imi poti trimite si un proiect , in speranta ca totusi voi face rost de pa 800k. daca nu ce imi recomanzi , sa se auza bine conteaza si sa nu depaseasca bugetul meu de 300 lei amandoua. mersi mult pt atentia acordata

Link spre comentariu

Cum naiba sa mearga mai nu vezi cata mai ala e,nu mai zic ca are spl-ul mult peste pct300.Asta e tw hifi ,nu merge cu wofere mari si sute de wati(nu ca nu ar suna bine dar nu prea e corecta combinatia).Filtrele sunt pe undeva pe aici,au fost pubicate recent.La fel am mai spus si despre cutie si acord.Cauta si tu ca nu-i greu.Altceva in banii aia nu ai sa gasesti mai bun ca pa800,ar mai fi 8pw3 dar ala nu da bas in vented,trebuie vtp,dar nici asta nu se mai aduce,parca.De-aia eu mi-am pastrat cate o pereche din fiecare,sa fie acolo :smt003.W200S e mai scump putin,nu gasesti si bun si ieftin,cam de aici 40-50E pleaca preturile,mai jos petarde.Ar mai fi ceva din seria E sau IMF de 10-12" +PHT-uri dar ies mai maricele.Vezi si pe forumul poweraudio ca sunt acolo proiecte cauta poate gasesti ceva.Daca se aduce sigur pa800 eu sa iei dinasta,e mai pt home si suna binisor,chiar cu mult mai bine decat costa

Link spre comentariu

am simulat si eu pa800 in br si da un f3=58,84Hz nu e cam sus? iar gd la 67.5Hz trece de 400 cu varf in 52Hz=9,61 dupa care incepe sa scada insa mentinanduse cam in jur de 400. nu cumva asta este basul de care zici tu ca nu duce lipsa?

Link spre comentariu

Nu mai zic nimic simuleaza in continuare,ca esti pe drumul cel bun.Daca ai asculta o boxa cu ce ti-am zis eu nu mi-ai mai zice asa ceva.O boxa fulrange care sa aiba un rasp bun pe joase nu trebuie sa aibe f3 obligatoriu sub 40hz.O boxa se asculta si apoi se comenteaza,nu se fac presupuneri cu simulatoare de 2 lei care-ti arata o curba cum cade acolo.Si nu are f3 la 60 are pe la vreo 48-53 depinde de acord,pt ca se mai ia in considerare si pierderile pe filtre si abs si mai se modica putin unii param.,precum qts-ul.Daca crezi ca bubuitorile alea de la magazin au bas mai mult si mai jos te inseli amarnic.Au doar 'galci' bine pozitionate.Ia W200S ca ala arata bine in simulator.Altceva nu am ce sa-ti recomand din ce se aduce iar ce stiu e greu de facut rost.Asteapte sa vezi ce mai zic si altii.Ultima varianta petarde de la kon.GD de 400 este o mare eroare,nici nu cred ca exista asa ceva(mai ales ca asta are ebp-u peste 120,motor si suspensii taricele).Esti pe aratura rau de tot.De aceea o sa ma opresc cu sugestiile ca nu-si au rostul din pacate.Eu ti-am zis ce am avut de zis,tu faci cum crezi.Si apropo pa800 deocamdata nu mai e ,deci...ai scapat(sau nu).Sa simulezi si 8pw3 sa-mi spui ce obtii :weedman: .Si se aude bine de tot.Pacat.Nu asa se face treaba,vad ca esti si incepator

Link spre comentariu

@ iontz2000 asteapata daca poti,nu pierzi nimic.Dar sa faci filtrele si cutia cum ti-am zis,nu de capul tau.Sunt facute de cineva competent si garantez eu ca suna exceptional.Daca nu-ti place ti le vand/cumpar eu .Nu cred ca o sa fie nevoie.Filtrul ti l-a dat si nexuse la topicul celalat deschis tot de tine,Linkwitz-Riley-u acela mai stufos,cu liniarizare,zobel .Cel cu Butterworth departat e pt VTP (ti-am scris si la ala valorile).Oricum eu zic sa faci basreflex,e mai indicat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări