Vizitator razvanell Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Buna ,apelez la voi cu toata increderea in vederea achizitionarii unui aparat de sudura cu gaz protector dar fiind primul aparat de sudura nu prea cunosc detalii despre ele. Aparatul vreau sa il folosesc la lucrari in jurul casei (cat imi permite) si la tinichigerie auto (nici aia toata ziua ,ocazional) ,primul aparat de genu l-am vazut la un mecanic care mi-a facut tinichigeria la masina si din cate imi aduc aminte era un aparat marca "TIP 150,mai maricel si mai vechi" ca si gaz mi-a spus ca foloseste CO2 dar merge si Argon .Ca pret nu vreau sa dau foarte multi bani pe el fiindca la ce o si cat o sa il folosesc nu merita o investitie asa de mare (parerea mea) in rest nu prea cunosc detalii despre aceste aparate...pe internet am vazut foarte multe gen :MIG/MAG/TIG dar m-au bagat in ceata fiind incepator. Intrebarea mea este: exista si aparat mixt ? adica sa fie si cu electrod si cu gaz ? se merita unul de genu sau unul cu electrod e mai bine sa il cumpar separat ? (acum ca vine primavara si cum stau la casa as avea nevoie si de un aparat cu electrod sa ma ajute cu treaba). Acesta e un aparat ce l-am gasit acum intr-un magazin ,dar nustiu ce sa zic :http://www.emag.ro/transformator-sudura-in-gaz-protector-einhell-bt-gw-150-120-a-1574970/pd/ENW5NBBBM/ Astept sfaturile voastre . Multumesc ! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 (editat) Poti folosi si un traf de sudura.Avind in vedere ca se lucreaza cu sirma cu diametrul destul de mic,curentul de sudare va fi deasemenea destul de mic.Ce trebuie sa cumperi este pistolul cu furtunul prin care circula sirma si gazul,tractorul (instalatia) care antreneaza sirma,cu viteza reglabila,butelia de gaz si evident, sirma.De sudat poti suda atit cu CO2 cit si cu argon sau corgon,un gaz stabil care este o combinatie dintre argon si CO2 la temperatura de peste 100*.Am vazut la Ded........man pistoale pentru sudara in mediu protector. Editat Aprilie 10, 2015 de GEO 53 BN Link spre comentariu
nickrvl Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 "razvanell", instalatie de sudura mig/mag se numeste acel aparat insa acela este o gluma, daca o sa ajungi sa-l cumperi sa te astepti la multe interventii pe linga el, si da pentru tinichigerie un astfel de aparat i-ti recomand adica un mig/mag dar mai bine cauta ceva de firma la mina a doua decit acela nou. O instalatie multiproces (MMA(electrod), Mig/Mag, Tig/Wig) e foarte scumpa. Geo, nu e atit de simplu, traful de sudura cu electrodul nu este conceput a lucra in regim Mig/Mag, trebuie modificat/rebobinat, in plus trebuie redresare, filtrare etc, insasi mecanizmul de avans al sirmei da destula bataie de cap. Link spre comentariu
Vizitator razvanell Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 @GEO Multumesc ! @nickrvl deci de un aparat Mig-Mag as avea nevoie pentru putina "tinichigerie" si poate vreo tabla mai subtire pe langa casa ? Aceste aparate Mig-Mag sunt fara gaz ,nu ? Doar conectate la curent + sarma si merge treaba ? Link spre comentariu
nickrvl Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Da-i te rog cautare pe gogu desprei MMA/SEI, MIG, MAG, TIG, WIG si incet incet o sa-ti dai seama, altfel in mare Mig inseamna sudura cu fir continuu avind drept gaz de protectie unul inert, argon sau amestecuri, Mag inseamna acelasi lucru insa de data asta se foloseste un gaz activ, CO2. Sudura cu fir continuu fara gaz de protectie sau mai bine spus cu sirma cu autoprotectie se numeste FCAW or Flux Cored Arc Welding, cauta si asta. Idea este ca nu se poate obtine metal lichid direct in atmosfera, oxideaza, de acea trebuie protejat cu ceva cu un gaz (este facil) indiferent de unde provine, "fum"din pasta electrodului sau din pasta sirmei cu autoprotectie sau gaze precum Ar, CO2 etc Nu-ti recomand sirma cu autoprotectie la table sub 2mm, e aproape ca un electrod. Cel mai ieftin metoda Mag, adica sirma plina de 0.8 (nu recomand nici 0.6) si mediu protector CO2. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 ........................................................................................ Geo, nu e atit de simplu, traful de sudura cu electrodul nu este conceput a lucra in regim Mig/Mag, trebuie modificat/rebobinat, in plus trebuie redresare, filtrare etc, insasi mecanizmul de avans al sirmei da destula bataie de cap. @nickrvl cind am spus traf traf de sudura,m-am bazat pe o scula asemanatoare cu cea din link-ul postat de @razvanel,vazuta de mine in Pra.....er.Apoi am vazut astfel de aparate de sudura (trafuri) chiar pe unde am lucrat.Sincer,nu stiu cum sint bobinate trafurile respective.In schimb stiu ca aveau punte redresoare cu niste diode babane prinse pe niste radiatoare la fel de babane.Daca bine-mi aduc aminte, erau fabricate de Electrotehnica. Mecanismul de avans al sirmei, nu mi s-a parut foarte complicat si aici ma refer la partea mecanica.Partea de reglare a vitezei de avans a sirmei deasemenea nu era foarte complicata. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Nu merge trafo facut pentru electrozi inveliti deoarece are caracteristica cazatoare . La electrozi pleaca de la 50-80Vac/Vdc in gol si ajungi la 22-26Vac/Vdc in sarcina. La Mig/Mag tensiunea in sarcina trebuie sa fie cit mai stabila, pleci cu 17Vdc in gol , ideal e sa ai 17Vdc in sarcina. Trafurile sint bobinate pentru cuplaj strins la MIG/MAG. E pierdere de vreme sa incerce adaptari. Grig Link spre comentariu
alin 105 Postat Aprilie 22, 2015 Partajează Postat Aprilie 22, 2015 (editat) Am o problema similara.Vreau sa cumpar un aparat de sudura care sa-l folosim in atelier pentru lucrari de sudura mai estetice -sudare tabla de 2-3 mm, profile otel grosime perete max 5 mm, ocazional putina tinichigerie auto .Am o recomandare pt Varmig 191 Supermig http://www.varstroj.si/index.php/346.html mentionez ca avem si bransament trifazic dar habar n-am daca aparatul asta este ceea ce imi trebuie(, nu vreau sa investesc prea mult, lucrarile sunt totusi ocazionale).O firma mi-l poate aduce la 2170 lei plus TVA si o butelie de 10 KG la 676 lei plus TVA.Fiind achizitie pt firma, TVA -ul se deduce. PS.Cu aparatul asta se poate suda si aluminiu-inox? Editat Aprilie 22, 2015 de alin 105 Link spre comentariu
Vizitator razvanell Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Va salut colegi ! dupa ce am citit pe internet am inteles "cat de cat" cum sta treaba cu aparatetele si procedeele de sudare .Am vazut ca un aparat bunicel costa ceva..problema este ca nu as vrea sa investesc atata in el fiindca nu cred ca o sa imi scot banii vreodata pe el deoarece lucrariile care le voi face cu el vor fii rare .Intrebarea mea este urmatoarea se merita sa achizitonez un aparat ca cel din link-ul din primul post ? Ma gandesc ca la operatiuniile care le voi face eu (1 /2 zile de sudat ,intervale de 2-3 ore pe zi si asta cu pauze ,odata la ceva timp ,poate si luni de zile ) imi e bun unul de genul. Voi ce spuneti ? Multumesc ! Link spre comentariu
nickrvl Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 Problema cu astfel de aparate este ca sint prea "ieftine" pentru a fi si bune, dupa ce o sa-l utilizezi o perioada o sa vrei "upgrade" la el sigur, ia in calcul si asta poate iesi totusi "ieftin"............ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum