Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

calcul incinte tip coloana vented 2xbass+1medii+1inalte

Vizitator under_raul

Postări Recomandate

Vizitator under_raul

Buna,As avea si eu nevoie de ajutor ...sunt incepator cu I mare. Vreau sa imi fac niste boxe .. tip coloana .. in care sa bag 2 dif-uri de bass, unul de medii si unul de inalte. initial planul era sa imi pun niste dif-uri de la SAL, dar acum... dupa ce am mai citit pe forum ... si am vazut ca sunt cam criticate ...:(( ... nu stiu ce sa fac. Problema e ca nici nu imi permit niste dif-uri profi . Eu m-am gandit ca bass sa pun cate doua SAL SPV2030 ( sau SPV1620), Medii - SAL SPV 1315 ... si la inalte nu sunt decis inca. Vreau sa fie vented... ca din ce am citit eu .. se aud mai bine... dar sunt mai greu de construit :((Am mai cautat si eu in stanga si in dreapta cum sa imi calculez incintele dar de fiecare data ajung la aceeasi problema. Probabil ca gresesc eu undeva.... dar nu stiu unde. Adica.... la incintele calculate cu dif-urile (bas) de 200mm imi da un Vb mai mic decat la incintele calculate cu dif-uri de 160mm. Pt mine nu are nici o logica ....:(( ... cum la un dif mai mic ii trebuie o incinta mai mare??? Cred ca gresesc eu pe undeva... sau parametri care ii am nu sunt buni ( mentionez ca ii am de pe site-ul lor .. de la SAL) Problema cred ca se trage de la valoarea Ots - care este sub-unitara .. dupa parerea mea de amator. Poate imi explicati si mie care este problema. Am rugamintea sa imi dati cateva sfaturi ... merita sa pun dif-urile astea sau nu, daca nu ce sa imi iau ... si cum sa imi pot calcula incintele. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

7

• adi_0106

6

• CBI

4

• neinvins

1

Top autori în acest subiect

ia cauta despre incinte tqwt pe forum. Nu sunt asa de greu de construit.Sal-urile alea intr-adevar sunt niste petarzi fata de niste difuri bune, dar la banii aia nu poti avea pretentii.La ce pret le cumperi? S-ar putea sa gasesti altceva la banii aia, sau s-ar putea ca pretul de unde le iei sa fie prea mare si nu vrem sa iei tzeapa. :goodman: Nu are rst sa faci pe 3 cai incinta pt ca asta nu iti garanteaza sunet de calitate, mai ales cu difurile alese. Mai bine comaseaza pretul celor 2 difuri (woofer si medie) si a filtrului pe 3 cai si ia ceva mai bun tot de banii aia.Daca Qts e subunitar e bine pt un difuzor. Qts e factorul de calitate, adica felul in care se comporta difuzorul la rezonanta. Daca ar fi mare atunci difuzorul ar zbarnai mai multa vreme daca ii aplici un impuls. Daca e mic se opreste mai repede.Asta e asa o prezentare f pe scurt, in proiectarea incintelor sunt mai multe chestii de luat in calcul in functie de toti parametrii, nu doar de unul singur.In general o valoare de 0.2-0.5 e potrivita pt bass reflex (vented), 0.5-0.7 pt inchisa, mai mare pt panouri deschise in spate.Daca incerci un dif de incinta inchisa intr-un bas reflex iti va suna lung si lenes. Depinde acum dupa gust.AStea sunt doar niste indicatii generale si desigur se pot face unele smecherii.

Link spre comentariu
Vizitator under_raul

SalutNu am pata pusa pe SPV-urile alea, dar asta imi permit ... si asa trebuie sa strang cureaua. Pata o am pusa pe niste JBL-uri Northridge E100 ... asa ceva vreau sa imi iasa ... ca design ... sunt constient ca nu o sa sune nici macar pe aproape ca JBL-urile. Un SPV de 200mm este 70ron iar unul de 160mm e 55ron. cam astea sunt preturile in CJ .. cel mai ieftin.Proiectul de la SAL il am si eu, dar am pata pusa ca sa am 2 dif-uri de bas pe incinta ..:)Acum nu stiu cat de indicat e sa ai 2 dif-uri de bass pe incinta... dar poate ca ma lamuriti voi.... ca doar cu asta va ocupati :). cert e ca imi place la nebunie cum arata modelul ala de la JBL. Din ce am vazut... am doua variante ... ori SAL ... ori dif-uri de la Kon. Cam asta am gasit prin CJ.Mersi ca ma ajutati

Link spre comentariu

Un SPV de 200mm este 70ron iar unul de 160mm e 55ron. cam astea sunt preturile in CJ .. cel mai ieftin.

:smt103 :smt103 :smt103 :smt103 :smt103 cat ?am vb pe mess cu cei de la alfa si omega din iasi si mi s-a zis ca e 85 RON perechea de SBX2030 .... despre care cred ca sunt mai bune decat SPV-urile
Link spre comentariu

sunt mari preturile scrise de tine. :rolleyes: Unde le-ai vazut difuzoarele? la conix sau la saimon? :axe: Daca da cauta si la telezimex. Vei avea o surpriza placuta. :drinkers: Mai pui un pic si iei ceva mai decent. :supz: Cu 2x70RON mai bine iei pa800, Vad ca il tot lauda lumea pe forum.Din parametrii arata mai bine ca ambele petarzi de la sal.Daca ai de unde sa faci rost de 8pw3 iti faceai cu putin efort niste TQWT-uri care suna mai bine decat bubuitorile alea de jbl E100. :toimonster: Atata tot ca nu scot asa mult bas, dar calitatea e net superioara.

Link spre comentariu

Cu 2x70RON mai bine iei pa800, Vad ca il tot lauda lumea pe forum.

am tot vazut si eu ca se discuta despre PA800 asta .... dar de unde-i ? cine-l produce ? cum arata ? niste linkuri ceva ?
Link spre comentariu

Atunci cauta pe site la paudio.DAca sub_raul e interesant sa intrebe el pana atunci ce tot tura vura cu pa800 in sus si in jos cu pa800? cine il vinde, cine nu-l vinde, ce culoare si ce miros are? Nu-i mica publicitate aici.Nu intru pe forum ca sa zic ca vasile sau nexus sau altii vand cine stie ce.

Link spre comentariu

Adi ,la ce sa fie buni parametrii sau cum adica sunt buni,buni de ce,sau in sensul de corecti sau buni pt ceva anume.Si daca citeai atent gaseai si pretul si caracteristici si proiecte,pareri.(150ron :smt003 )

Link spre comentariu
Vizitator under_raul

Hy,

Am vazut ca v-ati cam mirat de preturile astea.... dar asta e ... nu am ce face...:(

adi_0106 .. ai spus ca la iasi perechea de SBX2030 este 85ron.... ei in cj am gasit la 82ron ... bucata.

Sharky ... preturi date de mine sunt de la saimon ( la conix sunt ceva mai mari) , si am incvercat si la telezimex... dar au spus ca nu tin decat difuzoare de masina. cat despre 8pw3 ...daca voi nu stiti unde gasesc ... eu nici asa. am cautat pe net, dar nimic ... si am vazut ca mai intreaba si altii :)

Link spre comentariu
Vizitator under_raul

Hy,Din cate am mai citit eu .... inteleg ca pt niste incinte tower as avea nevoie de un anumit tip de difuzoare.... ca nu se preteaza orice dif, chiar daca ar fi un dif mai de calitate. Asa ca... va rog sa imi spuneti si mie cam de ce as avea nevoie. Chiar vreau sa imi fac niste boxe dar nu stiu ce sa fac.... cu cat citesc mai multe si descopar mai mult... vad ca asta e o adevarata arta ... si nu e simplu deloc. Nu am gasit nici un program care sa imi calculeze volumul incintei in conditiile astea.. adica cu 2 dif-uri de bas. sau nu am descoperit inca :(

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări