Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare imprimanta

Vizitator 1bun

Postări Recomandate

Alea din filmulete sunt toate capetele originale care apropo contin si pompitele ultraminiaturizate care dozeaza cat si cand curge cerneala , nu-s simple gauri . Finetea constructiei depaseste cu mult ce poti face acasa sau la strungaru cu unelte din vremea lui ceasca  :rade:  .  Unele lucruri se pot face acasa sau la atelierul din colt , altele niciodata .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ionut Remus

7

• one

3

• Depanatoru

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Un exemplu direct pot da. Un cap de print pentru imprimanta mea est 550E fara tva, si imprimanta are nevoie de 6...Problema esteca atunci cand pica 1 din cele 6 pot sa ma astept cel putin inca 1 bucata daca nu 2. deci vor fi cheltuiesli de 1100 daca nu 1650 FARA TVA. Cei de la service mi-au spus ca nu exista alternativa, si eu chiar ma cunoscut cu un tip cu care mi-am permis mai multe si i-am zis ca daca stie el ceva mai ieftin sau chiar si ceva mai contrafacut dar sa fie mai ieftin si mi sa spus ca.....alternativa oricat de mult as incerca sa caut nu se va gasi capete mai ieftine si nu exista alta alternativa. 

Ala care face de 18 ani service pe imprimante industriale imi spune clar ca nu exista alternativa de N ori atunci sigur asa e. Daca ar fi fost asa de simplu cum spui tu, tipul ala putea foarte simplu sa "faca" capete, ca are toata experienta necesara pentru a putea scoate un astfel de proiect...dar daca am sa-i spus, ca o solutie, pun pariu ca va rade cum nu a ras in viata lui.....sigur.

Chestia e ca eu am facut la imprimanta mea cateva prostii, ca de fapt eu ii fac service-ul, dar unde nu stiu cate ceva, sau nu am timp vb cu serviceul autorizat.

Daca reusesti chiar te rog sa postezi fotografii si sau video cu minunatia....ca daca intradevar ai sa reusesti... atunci poate scoatem "ceva" la capat. Eu tot credca nu vei reusi nicicum si ai sa ajungi la concluzia asta "the hard way" dar....am avut eu modele care prin perseverenta si incapatinare au scos un anumit proiect la capat....

Link spre comentariu
Vizitator 1bun

@Depanatoru'...cum a zis si one dozarea  poate fi: termica sau cu ultrasunete. Deci despre ce "pompitele ultraminiaturizate" vorbim?Capetele de printare au pe ele niste canale, ca cel din casa pe care il ai tu la ghiuveta, doar ca in loc de robinet, au niste PLACUTE care vibreaza(ultrasunete) sau se incalzesc undeva la 200 de grade(termice) ca sa poate sa formeze acea picatura de cerneala. Deci despre ce vorbesti tu acolo?

@Ionut Remus...ar fi o treaba sa-l intrebi pe amicul tau cam cat de greu ar fi daca s-ar apuca de asa ceva, doar ca parerea mea e ca nu i s-ar parea greu, ci foarte migalos.Acum depinde si daca face cu pasiune ceea ce face sau face asta doar pentru castig(de bani binenteles).Din nou iar ai punctat foarte bine zicand ca sunt un om care persevereaza.Am avut multe chestii care altora li se parea imposibil de facut, cu reusite chiar.Te astept sa mai postezi, pentru ca daca de multe ori te-am contrazis, chiar m-ai invatat unele chestii.In legatura cu capetele de printare la imprimanta de care ziceai ca ai dat 550E pe ele fara TVA.Pai e normal sa nu gasesti asa ceva pentru ca nu multi se gandesc sa modifice asa ceva, si tu deja ai la job o imprimanta industriala care costa multi bani, deci prin urmare un strop ce cerneala sau vopsea picat unde nu trebuie prin ea, o poate defecta.La mine e altceva....se strica asta, gasesc pe net altele la 50-100 de lei si imi pot continua munca.Daca o fac sa functioneze, dandu-i o poza la scos si ea imprimand altceva, sau amestecate culorile, asta inseamna ca o sa trebuiasca facute anumite ajustari la ea, si binenteles ca voi pune poze.Deocamdata am poze doar cu capetele de printare cum se vad la un microscop cu putere de 30x.Vreau sa achizitionez in urmatoarele zile unul cu putere mai mare pentru a avea claritate mai buna.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Valentin Robu

@Depanatoru'...cum a zis si one dozarea  poate fi: termica sau cu ultrasunete. Deci despre ce "pompitele ultraminiaturizate" vorbim?Capetele de printare au pe ele niste canale, ca cel din casa pe care il ai tu la ghiuveta, doar ca in loc de robinet, au niste PLACUTE care vibreaza(ultrasunete) sau se incalzesc undeva la 200 de grade(termice) ca sa poate sa formeze acea picatura de cerneala. Deci despre ce vorbesti tu acolo?

@Ionut Remus...ar fi o treaba sa-l intrebi pe amicul tau cam cat de greu ar fi daca s-ar apuca de asa ceva, doar ca parerea mea e ca nu i s-ar parea greu, ci foarte migalos.Acum depinde si daca face cu pasiune ceea ce face sau face asta doar pentru castig(de bani binenteles).Din nou iar ai punctat foarte bine zicand ca sunt un om care persevereaza.Am avut multe chestii care altora li se parea imposibil de facut, cu reusite chiar.Te astept sa mai postezi, pentru ca daca de multe ori te-am contrazis, chiar m-ai invatat unele chestii.In legatura cu capetele de printare la imprimanta de care ziceai ca ai dat 550E pe ele fara TVA.Pai e normal sa nu gasesti asa ceva pentru ca nu multi se gandesc sa modifice asa ceva, si tu deja ai la job o imprimanta industriala care costa multi bani, deci prin urmare un strop ce cerneala sau vopsea picat unde nu trebuie prin ea, o poate defecta.La mine e altceva....se strica asta, gasesc pe net altele la 50-100 de lei si imi pot continua munca.Daca o fac sa functioneze, dandu-i o poza la scos si ea imprimand altceva, sau amestecate culorile, asta inseamna ca o sa trebuiasca facute anumite ajustari la ea, si binenteles ca voi pune poze.Deocamdata am poze doar cu capetele de printare cum se vad la un microscop cu putere de 30x.Vreau sa achizitionez in urmatoarele zile unul cu putere mai mare pentru a avea claritate mai buna.

Salut.Ai mai reusit sa faci acele poze cu capetele de imprimare.Ma intereseaza mult subiectul.multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări