Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Informatii A412

Vizitator

Postări Recomandate

Exista si alte variante , ceva mai evoluate , care protejeaza de strapungerea  CE a tranzistorului in anumite conditii , unele variante folosesc un MOS de putere in locul bipolarului etc .

Link spre comentariu

Eu am folosit 2xEL81 si un BD139 pina`n 40m.

In `80 nu nu erau KT 904 sau 907 pe toate gardurile....la fel 3375 sau 3632

Grig

Link spre comentariu

Cam cu ce putere ar trebui atacat(KT904)?eu l-am atacat cu semnal din bitx si parca nu avea prea multa vlaga;am renuntat in final la aceasta configuratie.

Link spre comentariu

Daca`mi aduc bine aminte la schema respectiva aveam perechea de EMF de 3Khz si 600 de Hz ca filtre urmate de un mixer echilibrat cu 4 diode .

Urma un filtru de banda , un 2N2369 urmat de filtru si un etaj de banda larga cu 2N3053 care ataca BD139 .

Puterea utila era undeva la 50-60w in 3,5 si 7Mhz , tuburile fiind alimentate pe la 750 Vdc.

Cam atit imi aduc alinte de acel transceiver.

Grig

Link spre comentariu

Cam cu ce putere ar trebui atacat(KT904)?eu l-am atacat cu semnal din bitx si parca nu avea prea multa vlaga;am renuntat in final la aceasta configuratie.

Semnalul luat direct din BITX sau cu acel amplificator de 5W? 

Link spre comentariu

Nu am masurat pentru a sti exact ordinul de marime al puterii scoase pe acel tranzistor  (depinde si de tranzistorul folosit) dar nu cred ca depaseste 0.1-0,2 W acolo. Un etaj cu IRF510 in mod cert ar energiza finalul. La BITX ma enerveaza ca nu scap in totalitate de purtatoare.

Link spre comentariu

Cred ca pe acolo ar fi puterea utila cam 100~200mW,am reusit un qso doar cu puterea scoasa din placa bitx.-ului cu o statiune din 2 cu control de 56;din experimente cu ce iasa din bitx am atacat un prefinal cu 2xBD139 in contratimp urmat de 2xIRFP250N tot in contratimp si am scos un out de 140W utili in 7mhz.Pentru eliminarea purtatoarei trebuie executat tr. cu foarte mare atentie sa fie simetric perfect(asezare spire pe miez),diode imperecheate foarte bine(eu le-am masurat conductia directa,concret 368ohmi ambele)potentiometru multitura de 100ohmi de calitate...reglaje si gata.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am inteles. Voi relua bibilirea unuia dintre BITX-urile care le mai am pe aici pentru a ma lamuri cu unele lucruri. Acum am ceva mai mult timp la dispozitie si voi incerca sa vad ce pot scoate din el. La A412 a fost relativ usor sa scap de purtatoare dar la BITX ma streseaza acel rest care apare pe osciloscop. Voi vedea ce voi face in final. 

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

La A412 finalul original are un randament de tot risul. Are o receptie foarte buna si cu o antena obisnuita (un dipol 2x21 de exemplu) receptia este  mult mai buna decit ma asteptasem. Este ceva de munca la el dar cred ca se merita.

Link spre comentariu

A 412 a fost gandit cu ce se gasea in mod curent la vremea respectiva . Acum vreo 40 de ani ... Parca una din variantele " desenate " avea si ceva " liniar " cu GU -50 ... sper sa nu ma insel ! ... era un indrumar pentru cercurile tehnico - aplicative . Am vazut si cu PL 504 , si alte tuburi  ... ce gasea omu ' prin cutii sau vecini de pasiune .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ma bag si eu, desi nu sunt constructor de transceivere: Nu merge facut un etaj final cu IRF510, usor de gasit si ultraieftini? http://www.g0kla.com/scpa/SimpleCheapPA.php. Sau chiar de putere mai mare, gen KL203 de la RMItaly? Bine, KL203 trebuie atacat cu vreo 5-6 W. Eventual un prefinal cu tranzistori de CB 2sc2078 urmat de finalul cu 4Xirf510 i-ar asigura 100W out...

Merge bine si cu irf-uri,doar am facut destule,dar ramane problema calitatii lor...ce gasesti pe la noi sunt niste pocnitori cu comanda pe grila :91

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări