Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Informatii A412

Vizitator

Postări Recomandate

La 17.01.2015 la 9:04, Vizitator yo8ryb a spus:

Salut!

Ma poate ajuta cineva va rog cu doc. originala pt A412?

M-am pricopsit cu unul defect...as vrea sa-l repar!

Va multumesc!

73's

Buna ziua,

M-a apucat si pe mine febra radioamatorismului... acu la 60de ... primaveri. Pana apuc sa dau examenul si sa-mi iau indicativ de emisie as vrea sa construiesc partea de receptie de la A412. Ma poate ajuta cineva cu desene printabile de la circuitele imprimate  si documentatia intr-o forma lizibila/reproductibila a acestui transceiver? as prefera trimis pe MP sau adresa de mail([email protected]), cu scribd nu ma descurc.

Multumesc.

Cu stima,

Dan Minciu

Editat de DanM
...uituc...n-am pus adresa de mail.
Link spre comentariu
Acum 9 ore, yo9hrb a spus:

Am trimis eu ce am prin wetransfer. Era prea mult ca sa trimit pe mail (103M).

Offff.... Asa-i cand incerci sa faci mai multe lucruri deodata... Am scris de la servici, cu mai multe chestii pe cap si... am scris ca dracu'...

Adresa corecta este [email protected]

Va rog nu dati cu ppietre...

Multumesc mult pentru ajutor. Promit sa-l duc la final. Inclusiv autorizarea mea.

Cu stima,

Dan Minciu

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
La 08.07.2021 la 15:06, DanM a spus:

M-a apucat si pe mine febra radioamatorismului... acu la 60de ... primaveri. Pana apuc sa dau examenul si sa-mi iau indicativ de emisie as vrea sa construiesc partea de receptie de la A412.

Buna seara si ma bucur sa vad ca doriti sa va alaturati pasionatilor acestui nobil hobby !

Sper sa va luati cat de curand autorizatia si sa puteti incepe cu placere activitatile radio !

Imi cer scuze, dar as vrea sa va intreb: 

sunteti pasionat mai mult de constructii, sau va intereseaza mai mult traficul radio ?

Va intreb, pentru ca demersul de a construi chiar si partea de receptie ptr A412, ar fi util mai mult cuiva din prima categorie, decat celor orientati pe practica propriu-zisa. Daca doriti sa va familiarizati cu constructia unui receptor superheterodina destinat uzului in benzile de amatori, atunci proiectul A412 poate constitui un bun inceput.

Dar daca doriti sa faceti trafic radio efectiv si sustinut, poate ar fi mai bine sa va cumparati un echipament industrial .

Nu vreau sa starnesc o polemica, iar la nevoie pot dezvolta subiectul. 

Cu stima, 

Cezar YO3FHM

Link spre comentariu
1 oră în urmă, yo3fhm a spus:

sunteti pasionat mai mult de constructii, sau va intereseaza mai mult traficul radio ?

Pai... Din ce m-a invatat la vremea respectiva('81-82) la Radioclubul YO6KAF dl. Sandu Chelemen, cele doua activitati trebuie sa mearga mana in mana. Radioamatorul experimenteaza trafic radio cu mijloace amatoricesti. Iar parerea mea este ca o scula industriala nu mai este de amatori.

Deci fara sa starnesc polemici(nici mie nu-mi plac ...) as dori sa le pot face pe amandoua.

Cu stima,

Dan Minciu

Link spre comentariu
Acum 9 ore, DanM a spus:

Pai... Din ce m-a invatat la vremea respectiva('81-82) la Radioclubul YO6KAF dl. Sandu Chelemen, cele doua activitati trebuie sa mearga mana in mana.

In speta, asa este. 

Acum 9 ore, DanM a spus:

Radioamatorul experimenteaza trafic radio cu mijloace amatoricesti.

Iar parerea mea este ca o scula industriala nu mai este de amatori.

Prima propozitie pare a fi un postulat care nu a fost niciodata enuntat. 

Mijloacele amatoricesti pot cuprinde atat statia de emisie-receptie cat si auxiliarele. 

De aceea exista industrie care produce echipamente conforme cerintelor de amatori - pentru ca un amator obtine foarte greu astfel de performante si de obicei, in cazul fericit in care le obtine, nu reuseste sa obtina si design-ul pe care industria il poate oferi. 

Echipamentele industriale destinate uzului profesional sunt una, dar exista atatea destinate uzului de amatori. 

Oare de ce ?!

Acum 9 ore, DanM a spus:

Deci [...] as dori sa le pot face pe amandoua.

Bineinteles, e chestie de alegere personala. 

Mult succes in demersul dvs. si activitati cat mai bogate !

Link spre comentariu

Este adevarat ca design-ul si precizia prelucrarii din industrie nu se prea pot (sau foarte greu) atinge de amatori.

La intrebarea dvs. "de ce?" raspunsul e simplu: unde exista cerere apare si oferta. Legea comertului.

Despre performante, sunt pe deplin de acord cu dvs., nu poti compara un atelier de acasa cu un laborator din fabricile de aparate electronice. Instrumente de masura dedicate, precizia rezultatelor, disponibilitate la componente de calitate si loturi suficient de mari incat sa poti face sortare pe valoarea calculata... Asta in mod cert nu o vor avea nicicand amatorii DIY.

In schimb satisfactia pe care o ai cand din aparatul tocmai terminat iese - in cazul de fata -  un "CQCQCQ de ..." in loc de fum.... nu cred ca poate fi descrisa.:n1

De asta m-am si aruncat la construit vechitura(nostalgia) aia de ParaSet... Sa-mi incerc abilitatile, sa-mi readuc aminte, sa .... ce mai? asta se numeste cumva nostalgie?

Apoi ceva mai serios, cu care se poate (sper) asculta  si realiza cateva receptii mai Dx...

A412 a fost o incercare din perioada dinainte de armata, pe atunci proaspat radioamator de receptie(YO6-5253), cand elanul tineresc era mare... Vremurile m-au aruncat insa in directii total diferite si radioamatorismul a ramas uitat prin unghere ale mintii.

Editat de DanM
Link spre comentariu

Buna seara,

Pentru toti cei care ar mai putea fi (eventual) interesati de A412, am reactualizat niste informatii postate in topicul "A412".

Asadar:

1) Despre A412-DL (prototipul cu sinteza de frecventa realizat de echipa Lixco)

2) Precizari si actualizari ale articolului "A412 si realizarea filtrelor trece-banda" (publicat de mine prin 2001)

Sper ca cele de mai sus sa fie de vreun folos, oricui ar considera ca ar avea nevoie !

Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări