Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Informatii A412

Vizitator

Postări Recomandate

Mila, imi pare rau ca ai luat-o de buna, nu am avut intentia asta. Doar il tachinam pe Victor - stii, el e cu perfectiunea... Bine, U310 este proiectat pentru montaje cu poarta comuna, are poarta conectata la capsula metalica dar cred ca nu tuseste nici in conexiune sursa comuna.

Link spre comentariu

Au fost popularizate și alte variante ale AFI-ului numit generic " hycas " , cu MOS-uri dublă poartă , dar fără etajul cascod cu bipolari .

Majoritatea modificărilor au fost facute în zona detectorului pentru RAA .

De la tine mă așteptam la o propunere de înlocuire cu GU50 :) , ca să fie treaba serioasă de 1 Aprilie ...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Salut, vreau sa construiesc un A412, in varianta originala dupa cum au propus cei de la LIXCO.

Ma puteti ajuta cu un set de PDF-uri pentru cablajele placilor A, C, F (in special acestea 3). Sau chiar si celelalte placi?

Am vazut pe site-ul lui YO4HHP o lucrare frumoasa. Deci undeva ar trebui sa fie PDF-urile sau filmele originale.

Daca nu ma insel el a reproiectat sau retusat cablajele originale expuse in cartea cu documentatia originala. E doar o parere, nu pot spune cu certitudine.

De asemenea ma intereseaza sa construiesc o scala digitala. Dar varianta clasica cu afisoare 7-segment si cu numaratoare CMOS (74HC...) si decodificatoare CMOS. Poate si o sinteza de frecventa, la un moment-dat. Dar deocamdata vreau sa fac varianta clasica.

Multumesc,

Editat de ALEKS
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator yo2cmh

Salut, vreau sa construiesc un A412, in varianta originala dupa cum au propus cei de la LIXCO.

Ma puteti ajuta cu un set de PDF-uri pentru cablajele placilor A, C, F (in special acestea 3). Sau chiar si celelalte placi?

Am vazut pe site-ul lui YO4HHP o lucrare frumoasa. Deci undeva ar trebui sa fie PDF-urile sau filmele originale.

Daca nu ma insel el a reproiectat sau retusat cablajele originale expuse in cartea cu documentatia originala. E doar o parere, nu pot spune cu certitudine.

De asemenea ma intereseaza sa construiesc o scala digitala. Dar varianta clasica cu afisoare 7-segment si cu numaratoare CMOS (74HC...) si decodificatoare CMOS. Poate si o sinteza de frecventa, la un moment-dat. Dar deocamdata vreau sa fac varianta clasica.

Multumesc,

prietene ALEKS iti pot trimite eu documentatia la A412,schema si cablaje ,daca primesti de undeva scala cu afisoare 7 segmente sunt si eu 'amator' de asa ceva.Da-mi o adresa de e-mail pt documentatie

Link spre comentariu

Salut tuturor.

Multumesc yo2cmh pentru ajutor! Iti trimit adresa prin mesaj privat.

Referitor la scala, o voi proiecta si construi singur si am s-o prezint pe forum (ca si multe alte proiecte ce-am mai pus). Ca baza voi folosi fie frecventmetrul pe care l-am proiectat si prezentat la sectiunea Proiecte Complexe (sau aici: http://www.alexandrugroza.ro/lumeatuburilor/me/nfc.html), fie scala facuta de YO7AQM, prezentata pe site-ul dumnealui in 2 variante: in cadrul topicului cu receptorul de trafic si al celui cu transceiverul HF.

Stiu ca undeva exista o scala digitala in varianta originala. Am vazut fotografii cu A412 in varianta cu scala cu afisoare 7-segment. Mi-ar placea sa vad schema originala...

ALEKS

Link spre comentariu

Acum multi ani (vreo 10...12) am construit acea scala digitala cu o sacosa de CDB-uri. Intre timp am renuntat la ea, in favoarea uneia cu PIC. Nu cred ca am canibalizat-o, dar nici nu stiu acum pe unde este.

Daca o gasesc ti-o trimit.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator Gigelu

Dacă este cineva dispus, l-aș ruga să-mi trimită și mie documentația completă a transceiver-ului A412. Vreau să devin radioamator, dar am ambiția să practic activitatea exact ca un amator, construindu-mi stația în cele mai mici amănunte. Până acum am fost, să zicem, doar un electronist amator și mi-am propus să trec la altă etapă... ([email protected]) Mulțumesc anticipat!

Link spre comentariu
On 10/7/2017 at 10:26 PM, yo9hrb said:

Acum multi ani (vreo 10...12) am construit acea scala digitala cu o sacosa de CDB-uri.

Da, tragea cam 2 A/5Vdc si baga la "cuie" pina`n 28Mhz.

:d

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Done.

Grig, intr-adevar "cuiele" erau ucigase. Am incercat o gramada de variante de ecranare, s-au mai redus, dar n-am scapat de ele.

Ulterior am trecut la o scala cu PIC si afisor cu led, si acesta avea cuie. In schimb la afisarea cu LCD n-am mai avut probleme.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări