Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema printare

shark020

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ionut Remus

2

• shark020

2

• pinky

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sterse in ce sens? Cand dai cu mana pe foie se ia tonerul pe mana?  Nu cunosc modelul tau dar am avut tot felul de experiente cu, copiatoarele Xerox de la lucru si pot zice ca nu ar fi rentabil sa schimb cuptorul cu totul ca e destul de costisitor si exista posibilitatea ca dupa cateva luni sa mai schimbi altceva tot scump de mai bine cumpara-i ceva nou.

Daca tonerul se sterge cand dai cu mana atunci este de la cuptor sigur. Ca sa te asiguri ca sigur e problema de la cuptor...incerci o hartie mai subtire intai, dupa aia cauzi hartie mai groasa dar alta marca deoarece asa am patit eu cu ceva carton de 250gr ca nu vroia nici cum si cand am luat de alta marca totul sa rezolvat.

Altceva ce mai potiincercaeste sa "prostesti" imprimanta sa invarta tamburul cuptorului o perioada mai lunga prin a pune coala intr-o tava manuala sau sa scoti tava imediat dupa ce a inceput sa lucreze cuptorul si o bagi la loc....faci asta de vreo 3 ori si pe urma lasi sa ia coala dehartie....vezi dacase rezolva.

Daca tonerul nu se ia cand dai cu mana atunci trebuie vazut cum stai cu drum cartige-urile si/sau ce tip de toner folosesti. O alta problema poate fi problema cu developerul si/sau cu image beltul care din pacate la astea artrebui sa apelezi la un service specializat....

Link spre comentariu

Rolul cuptorului este de a fixa tonerul pe hartie. Practic tonerul este plastic iar cand se incalzeste in cuptor atunci el se topeste si se lipeste de hartie, daca tonerul nu se sterge atunci cuptorul functioneaza correct.

Problema ta este in alta parte. Acum ca se stie ca nu este de la cuptor atunci ma duce gandul la drum cartage unde sunt 2 tipuri cu drumul direct pe cartus sau separate de cartus. Nu stiu cum e la tine dar vscoate cartusul si vezi daca ai o lamella sau ceva care se poate da la o parte cu mana (daca exista) si trebuie sa vezi un cilindru, de regula de culoare verde-albastrui...90% au culoarea sidefata, metalizata...dar am intalnit si alte culori. daca nu are cartusul asa ceva...vezi ca imprimanta trebuie sa aiba ceva clema pe care apesi si/sau tragi care se scoate afara unde acolo ai cilindrul ala. EH...in fiecare din cele 2 cazuri, ala trebuie schimbat si nu-ipoti face nimic . Preferabil ar fi sa duci la service sa-ti faca o astfel de manopera, doarece si cea mai mica zgarietura (nu se zgarie chiar asa usor dar se zgarie daca nu ai dexteritatea necesara si rabdare multa) te poate intoarce in aceeasi situatie sau sa-ti apara dungi pe hartie in tipar.

Cilindrul ala are un numar limitat de treceri, de foaie, pe el....uneori tine mai mult decat trebuie...dar cand ii "gata" atunci poate face astfel de figuri.

Pentru a fi mai sigur ca nu este problema de la acel cilindru (nici ala nu e ieftin...dar mult mai ieftin decat un cuptor) asigurate ca tonerul este ok...poate nu se polarizeaza correct. vezi la cartus daca e sufficient toner in el (poate fi si asta io cauza) si tot pe cartus, daca are cilindrul mentionat pe el...vezi ca are ca un fel de recipient pe undeva unde se aduca surplusul de toner care este waste...in 90%cazuri trebuie sa desfaci cartusul ca sa golesti waste-ul si trebuie curatat bine.  daca cilindrul mentionat este in imprimanta atunci vezi ca imprimanta trebuie sa aiba un recipient pe undeva unde trebuie golit si trebuie verificat "conductele" sa nu fie infundate pana la acel recipient.....

E o treaba migaloasa si daca nu stii ce faci atunci ar fi bine sa o duci la un service ca trebuie si multa atentie.... eventual incerca ce stii sigur ca faci, iar ce nu...mai bine nu te bagi deloc.

O alta problema ar mai putea fi laserul sa fie cu problem....dar aici nu am intalnit astfel de defecte pana acum si nu am recomandari....dar nu cred ca poate fi de la laser.

p.s: un cuptor nou pentru imprimanta costa aproape 70% din costul imprimantei....deci e bine ca nu e ala distrus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări