Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6P3C-E & EF80 PP AB2

RockDok

Postări Recomandate

As bobina trafo intrare 1:5 in modul atasat. Daca fereastra de bobinare permite de exemplu 6000 spire cu conductorul aflat la dispozitie atunci incep cu 1500 sp (1) apoi trifilar 1000sp.(2) si in final 1500sp. (3). O fazare corecta si gata de drum. Trifilar bun fiindca nu am mare diterenta de potential primar-secundar si emailul conductorului ar trebui sa reziste la 4.5V plus oricit semnal trece pe acolo. Am atasat si schema in care va functiona traf-ul. Sigur, un capat al infasurarii de la intrare va fi dus la masa la fel si tolele.

Editat de RockDok
Link spre comentariu

Trafo interstage. Presupunind faptul ca avem la dispozitie tole E10 atunci suprafata ferestrei ar fi de 3cm2 ( din care scadem suprafata carcasei). 15%( inclus izolatia intre infasurari) ar insemna in jurul a 900 spire cu 0.18mm. Asta daca sintem siguri de masina de bobinat pe care o avem. Cine scoate 700 spire vrac e tare. Chiar si asa se poate face ceva pentru experimentari. Daca totul merge bine si vrem calitate sigur trebuie apelat la cineva care se pricepe mai bine la treburi din astea.

Link spre comentariu

Acuma sincer, trafurile mele intra usor in categoria "nu faceti ca el". Sint chiar limita la care pot eu lucra. Pentru orice infasurare simetrica ar trebui minim doi galeti. Evident si alta configurare a infasurarilor. Chin si jale la bobinat.

Editat de RockDok
Link spre comentariu

Asa-i, nefiind simetrice infasurarile rezistenta acestora ( si nu numai) se reflecta asimetric asupra dreptelor de sarcina. Ar fi interesant de vazut in ce proportie.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Fain, tare mi-ar place si mie o sursa dintr-asta de pc modificata pt amplif cu tuburi...eventual cu reglaj al Ua, pentru teste, e valoroasa.

In caz ca se poate face inca una si o puteti disponibiliza (vinde), va rog, m.p.

Multumesc!

Link spre comentariu

Nu este vorba despre o sursa modificata, din donor folosesc doar carcasa, electroliticii din punte, miez trafo si citeva maruntisuri. Inca nu am studiat cum sa folosesc npn-urile de putere. Se poate face si reglabila, orientativ modulul Uf din caracterograf si in curind modulul Ua. DAC-ul inlocuit cu un potentiometru.

Link spre comentariu

Pe motiv de suprastoc de surse PC (180x65x85) am sa le transform pentru lampi. Schema atasata. Urmeaza cablajul.

Mi se pare foarte interesanta sursa. Singura intrebare ar fi, cum se comporta cand conectam amplificatorul cu tuburile reci?

Momentan o sa treaca un curent foarte mare prin filamente, mai ales daca sunt tuburi de putere mai mare (eg. cum am eu 2A/6.3V in cazul lui 6P36S). Daca face fata cu brio la asa ceva, it is a must :d

Link spre comentariu

E de preferat totusi un traf de putere pentru a se evita bruiajul produs de sursa in comutatie, fie in mediul inconjurator, fie in sursele de semnal pentru acest amplif.

Link spre comentariu

@mcl2k6 - IR2161 a fost proiectat pentru alimentarea becurilor halogen, are o secventa soft-start care menajeaza filamentele ( ca-i bec sau lampa saracul de el nu stie, se lasa pacalit) cine vrea detalii sint in datasheet. Sa nu mai spun ca are si protectie.

@Cristian74 - Ce pot sa zic in afara de faptul ca nu sint convins de asa ceva? S-au inventat filtre EMI, trece jos, ecranari in tabla de fier. Totul este sa le pui unde trebuie. Nici o grija, nici surse clasice corect facute ( lampi si/sau siliciu) nu am prea vazut pe aici.

Editat de RockDok
Link spre comentariu

Nici cum nu am reusit sa scap de ventilator. Ub este de doar 290V, ajustez dupa punerea in functiune a amplif-ului, Uf 7V, numai bine cu o rezistenta serie cobor la 6.3V. Urmeaza bobinatul trafo intrare si interstage.

post-181480-0-49199000-1430383505_thumb.jpg

post-181480-0-92330000-1430383554_thumb.jpg

post-181480-0-58836900-1430383561_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Schema care intra in lucru, mulutmesc pentru ofertele de EF80 si ideea de a folosi aceasta lampa, am gasit citeva bucati dupa ce am facut inventarul. Am sa caut ceva grafice cu EF80 trioda, la repezeala nu am gasit. Nu am mai curbat dreapta de sarcina in partea superioara astfel incit sa corespunda cresterii curentului in G1 a 6P3C-E.

La momentul potrivit am sa-l rog pe admin sa schimbe denumirea topicului.

Editat de RockDok
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări