valentonx Postat Aprilie 21, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2015 (editat) A venit pana la ura maconda ! Am pus 2sa1943/2sc5200 in locul finalilor stricati ! Insa impresia mea e urmatoarea ! Canalul cu 2sc si intra mai repede in distorsiune decat cel original ! E normal sa se intample asa , nu o avea trafo sufficient current pentru ei ??? Editat Aprilie 21, 2015 de valentonx Link spre comentariu
valentonx Postat Aprilie 22, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2015 Nu mai zice nimeni nimic ! PS : Imi cer scuze pentru ortografie insa o ia razna mausul si sare pe unde are chef ! Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 22, 2015 Partajează Postat Aprilie 22, 2015 Sunt imperecheati cum trebuie?nu sunt stifturi? Link spre comentariu
valentonx Postat Aprilie 22, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2015 (editat) Din pacate nu I-am masurat deloc inainte ! Credeti ca asta ar fi problema ? Si oricum nu am decat 2 perechi ! Sunt de 6 lei bucata ! Stim noi de unde ! m......... Editat Aprilie 22, 2015 de valentonx Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 22, 2015 Partajează Postat Aprilie 22, 2015 Daca sunt de la MIV....pot fi stifturi macar sa ii fi imperecheat cum trebuie. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 22, 2015 Partajează Postat Aprilie 22, 2015 Eu nu cred ca finalii sunt problema, sau provenienta lor, am folosit si eu de acolo exact finalii astia in unele depanari unde bugetul era strict limitat, si au functionat perfect. Evident ca am masurat pe fiecare dinainte de a-l folosi, si am sortat ce mi-a placut. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Aprilie 22, 2015 Partajează Postat Aprilie 22, 2015 si ca sa fii sigur ca este de la finali schimbai de pe un canal pe celalalt si asa iti dai seama daca sint finali stifturi sau mai are ceva defect Link spre comentariu
valentonx Postat Aprilie 22, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2015 (editat) Am verificat din nou toate compontele de pe canal , diode tranzistori ri rezistentele din jurul finalilor si prefinalilor , totul bun ! Nu ii mai fac nimic asa il las ! Oricum am investit deja prea mult timp intr-un amplificatory care nu prea merita ! Oricum e evidenta diferenta dintre un canal si celalalt ! Eu m-am gandit ca fiind mai de putere tranzistorii e posibil ca transformatorul sa nu aiba destul current pentru ei ! Dar din ce vad din raspunsurile voastre nici vorba de asa ceva ! Am incercat sa masor cu un multimetru hfe-ul Daca am masurat correct la cel npn am avut valoarea 83 si la cel pnp 150 . Daca astea sunt adevarate inseamna ca sunt dezechilibrati rau , s-au am gresit eu cu ceva ? Editat Aprilie 22, 2015 de valentonx Link spre comentariu
valentonx Postat Aprilie 23, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Vad ca nu mai zice nimeni nimic ! Va multumesc oricum celor care au incercat sa ma ajute ! Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 poti incerca si cu o pereche de trz.rusesti kt805(npn)respectiv kt837(pnp)eu am pus si a mers. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Pai cum sa nu fie dezechilibrati unul cu beta 80 si altul 150. Link spre comentariu
valentonx Postat Aprilie 23, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2015 (editat) Cumparasem cu astia si doua perechi de bd911/bd912 , apai aia sunt mai rau , npn 60 -70 , pnp 170-180 Cred ca tre sa iau 10 perechi sa fac de doi compatibili ! Editat Aprilie 23, 2015 de valentonx Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 O prima observatie ar fi aceea ca @valentonx nu sta foarte bine la capitolul rabdare... asta e o calitate care vine cu timpul, sau cel putin asa cred/sper... Acel "beta/hfe" masurat este valabil la curentul mic de masura de la multimetru, de regula cativa mA, colac peste pupaza este un curent continuu deci Ft-ul nu se baga in seama neintrebat, si nici efectul "early" nu te deranjeaza, unde mai pui ca temperatura capsulei de regula la masuratoare este cea ideeala, adica undeva sub 30*C.... In structura etajului final valoarea va fi destul de diferita, cu cat IC este mai mare, cu atat scade Hfe, cu cat frecventa semnalului este mai mare cu atat scade Hfe...etc. Cat anume o sa ai? habar n-am, trebuie cunoscuta schema, estimat un curent de varf maxim si cautate datele in pdf. Tu te plangi ca exista o diferenta sesizabila intre cele 2 canale, n-are cum sa fie din alimentare, pentru ca ai aceeasi alimentare la amandoua canalele, iar problema ta nu poate fi una comuna, ci una izolata la canalul respectiv, si cum alimentarea este comuna... Nu-mi explic de ce ar fi acele diferente doar prin schimbarea finalilor, 2SC-urile au xce-i drept o tensiune de saturatie maxima ceva mai mare fata de TIP-uri, totusi ma indoiesc ca diferenta este chiar atat de sesizabila, la capitolul amplificare in curent stau destul de bine ( mai bine chiar decat TIP-urile as putea spune ), poate ceva probleme imn etajele anterioare, fie la prefinali fie la VAS... E destul de dificil sa imperechezi la sange NPN cu PNP, de cele mai multe ori diferentele sunt substantiale, dar in masura in care amplificatorul nu se vrea a fi unul de inalta performanta, nici nu trebuie sa te stresezi foarte tare cu acest aspect, atata vreme cat te asiguri ca la ambele ramuri Hfe-ul ramane chiar si in cele mai rele conditii ( estimate din pdf ) suficient de sus pe ambele ramuri incat sa nu "cocoseze" prefinalii sau chiar VAS, ar trebui sa fie in regula. Link spre comentariu
valentonx Postat Aprilie 23, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Pai diferenta se manifesta cam in felul urmator ! Cu un semnal aplicat din placa de sunet , la canalul bun ma duc pana in limita de clip ( 75-80 %) si aproape ca nu se simte distorsiunia ! Iar la celalalt canal dupa 50 % distorsioneaza de rupe , se aude infundat de parca nu se alimenteaza tranzistorii , cumva se ineaca ! Un effect asemanator am mai intalnit la un amplificator la care o rezistenta de la alimentarea unui transistor de prefinali era intrerupta , dar aici am verificat toate jonctiunile tranzistoarelor , toate diodele si toate rezistentele de la prefinali la finali. Au fost schimbati si prefinalii la acest canal ! Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 Ai osciloscop? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum