Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda matrice Led 5x7

Bandi Szasz

Postări Recomandate

Am niste afisaje de tip matrici (LMD20057AAG-101) la 7.3mcd / 10mA ar urma sa le controlez prin shiftere SN74HC595N ( din cate stiu e similar cu 74HC595 difera doar producatorul) este recomandat 6mA/pin si 70mA per total , dar este mentionat ca rezista la 35mA/iesire cu condita sa nu depaseasca 70mA per total eu folosesc doar 5 iesiri deci ar trebuii sa reziste la 14mA/pin. Am incercat cu cateva rezistori si cu 270ohm consuma cam 10.5mA/punct ( ar trebuii sa reziste la 20mA dar luminozitatea maxima este relatata la 10mA), multiplexarea ar fii pe randuri deci 'On' time ar fii 1/7 deoarce sunt 7 randuri. Am mai lucrat cu displayuri de 7 segment , 4 digiti acolo 'On' time era 1/4 si stiu ca se pierde din luminozitate , nu sunt sigur la 1/7 cat de mare ar fi pierderea. Intrebarea este daca ar fii Ok  sa le pun cu rezistori de 270ohm si mai reglez luminozitatea din soft ( delay intre randuri in loc de rand dupa rand). Ar fii vorba despre un ceas si as vrea sa am si un mic joc la luminozitate adica ziua sa fie mai puternica si noaptea sa scada la un nivel la care sa nu deranjeze ( controlata de un fotorezistor, si delay intre randuri ) ?? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bandi Szasz

2

• mihaicozac

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

O sa-l probez atunci sa vad daca mai merita fototranzistorul sau nu. Noaptea da o lumina foarte placuta la 0.4-0.6mA/led (am testat un singur led ) deci nu ar fii o problema. Ziua la lumina mai mare probabil nu o sa fie foarte clar, ramane de vazut.

Editat de bandi12
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări