pauly Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Stimati domni ! Am o mare rugaminte de a ma ajuta in rezolvarea problemelor aparute. Am un PC pe care de aproximativ 5 ani nu l-am mai folosit. A avut XP instalt, opera, nero, Media pleier si Yahoo messinger. Acum, am vrut si noi sa facem o fapta buna, sa il dam cuiva sa se foloseasca de el, dar din pacate nu il putem da in starea care este. Stiu ca in partitia D, nu exista nimic, era goala. Acum insa am gasit din spatiul total de 11,5 GB, 7,49 GB ocupati si 4,09 GB liberi. - Cei 7,49 Gb sant ocupati cu; c759016b0c048e0dec147d2ac.. ; Documents and Setings; Program files; windows. - In partitia C, am un spatiu de 7,81 GB, din care 7,79 sant ocupati si 13,7 MB mai sant liberi. - Cei 7,79 GB, sant ocupati cu ; - 5ca2e33fed539926a72efa2620; - e3d73547bdcb2d63c9290acc; - Program files - Windows - Windows 1 - Documents and setings - Windows 0 - Windows 2 Am incercat sa reinstalez windowsul, dar nu reusesc. Pot intra in BIOS doar cu tasta Delete. Am incercat si cu tasta F8 si cu tasta F9, dar nu se poate intra. - In BIOS la deschidere gasesc asa; - Standard CMOS Setup Feature setup - Advanced setup CPU PnP setup - PCI/ Plug and Play Setup Hardware Monitor - Load Optional Settings Change Password - Load Best Performance Setings Exit Trecand la ADVANCED SETUP, se gasesc urmatoarele; - Quick Boot Enabled - 1 st Boot Device Floppy - 2 nd Boot Device IDE-0 - 3 rd Boot Device CDROM -Try other boot Device Yes - S.M.A.R.T Num-Lock On ETC.... In partea de jos gasim ESC; F1....Help; F5 Old Values ; F6 Load BIOS Defaults; F7 Load Setup Defaults. Nu exista tasta 10 pentru a salva si a iesi. Duc cursorul pe CDROM, dau click pe Enter si nu se intampla nimic. Pentru a iesi trebuie sa ma intorc inapoi cu Esc, sa salvez cu tasta 10, sa tastez Y si dupa aceea Enter. Dar, totul este degeaba, nu booateaza de pe CD, pur si simplu o ia de la capat ca si cand sa-r restarta. Ce pot face, sa pot reinstala widowsul? Link spre comentariu
dan-a2 Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 (editat) Ca sa booteze dupa cdrom trebuie sa schimbi aici > - 1 st Boot Device Floppy << - in loc de floppy , cdrom !! E posibil ca si CDromul sa fie defect !! Eu nu prea le am cu IT , dar asteapta si sfaturile colegilor !! Editat Aprilie 8, 2015 de dan-a2 Link spre comentariu
pauly Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Si cum pot schimba? Pentru ca nu merge nici din sagetile; sus, jos, stg. dreapta. Nu merge nici sters. Cum pot face modificarea? Link spre comentariu
dan-a2 Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Activeaza >> numlock (sa fie ledul aprins la tastatura ) si incearca cu plus / minus > tastele din dreapta !! Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Dacă nu ați instalat niciodată sistemul de operare și nu știți să modificați secvența de boot în BIOS, nu vă sfătuiesc să continuați. E greu să fiți ghidat doar prin ,,corespondență,,... Eu când am instalat prima dată sistemul de operare, am copiat instrucțiunile de instalare de pe un CD bootabil (sunt într-un fișier text ,,Readme,,) și le-am imprimat.Am urmat pașii indicați în manual și astfel am învățat tot ce trebuie......necesită totuși cunoașterea limbii engleze. Harddisk-ul ar fi bine să-l formatați din nou cu CD-ul bootabil de Windows XP.Alocați partiției de sistem (C:) cel puțin 20 Gb, apoi să instalați un Win SP3 și un antivirus free măcar. Apoi utilitarele de bază Adobe, WinRar, Nero.... Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 (editat) + si - nu mai trebue In principiu te sfatuesc sa pui XP SP2 Editat Aprilie 8, 2015 de mila Link spre comentariu
pauly Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 OK. A mers cu + si -, dar acum am ajuns la partitii, le-am sters dar nu stiu sa fac doua partitii, nu stiu de unde sa modific MB. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 https://www.google.ro/search?q=instalare+xp&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=mS0lVebRD4WfsAHsuYDgBQ Link spre comentariu
pauly Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Am citit si recitit, dar chiar nu stiu cum sa modific MB .Am in total 19869 MB, as vrea sa fac doua partitii, una 10000 MB si unade 9869 MB pe care as dori sa instalez widowsul. Am apasat D pentru a sterge partitia, Enter > L .A aprut toata partitia dar nu o pot defragmenta. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Cam mic HDD-ul, puneți Windows-ul pe partiția cea mai mare. dați click pe Create New Partition. Introduceți manual mărimea partiției C: 10000 - Enter. Repetați și pentru partiția D: doar că nu mai introduceți nimic, dați Enter la ce a rămas liber. Eu zic tot că ar fi fost bine să printați manualul de instrucțiuni Readme de pe CD și să urmați ce scrie, e foarte explicit. Link spre comentariu
pauly Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Am instalat pe o singura partitie si a ocupat abia 3,71 GB. Dar nu vreau sa ramana asa, vreau sa fac doua partitii. O sa revin din nou cand voi ajunge la formarea lor. Iata ca am ajuns din nou la partitii. Am sters partitia precedenta si am ajuns la ; Create partition of size (in MB) = 19877. Dedesupt spune; Enter = Create Esc = Cancel. Daca dau Enter (create) se creeaza ca partitie toti cei 19877 MB. Cum fac sa modific aceste cifre? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Am scris că trebuie șters numărul indicat (spațiul total disponibil pe disc) și scris manual 10000 Mb de exemplu.Apoi dați Enter. Inițial Windows ocupă mai puțin de 4GB dar după un timp se extinde, de aceea trebuie alocat un spațiu mai mare. Link spre comentariu
pauly Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Asta vreau sa spun, ca nr. acela nu se poate sterge, modifica. Sa creat inca o partitie de 8 MB. Deasupra partitiilor scrie; - To set up windows XP on the selected iten, press ENTER. - To create a partition in the unpartitioned space, pres C - To delete the selectedpartition, press D Jos scrie ; ENTER = Instal; D = Delete partition; F3 = Quit. Dar nu vreasa se stearga nici cu Delete, nu se poate modifica nici cu cifre, nici cu + sau - Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Chemați totuși un puștan din vecini care poate să vă ajute, dacă nu ați trecut de faza partiționării până acum....săptămâna asta aveți de lucru Ați căutat măcar de curiozitate în conținutul CD-ului, acel fișier text ,,Readme,, unde sunt instrucțiunile detaliate de instalare ? Link spre comentariu
pauly Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Pai, mai intai trebuie sa invat Engleza si abia dupa aceea. De chemat, fie pustani, fie cunoscatori, stiam si eu, dar totussi, eu cand pot invata daca nu asa? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum