Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa digitala cu atmega8 (programabila/bluetooth/0..35V 10A max)

radhoo

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Cred ca numai in LTspice.

In ultima saptamina am studiat multe dintre sursele de aici de pe forum si din pacate am ajuns la concluzia ca niciuna din cele studiate de mine nu a fost testata cum trebuie, la unele nici macar nu am gasit indicii ca ar fi realizate practic.

La niciuna nu s-au facut masuratori si/sau reglaje cu un osciloscop. Eu am pierdut pina acum citeva zile ca sa pun la punct o sursa ce a avut la origine un proiect de aici de pe forum.

A trebuit sa modific semnificativ si pot spune  ca acum este o sursa aproape noua pt ca am modificat aproape cam totul.

Daca te intereseaza sa-ti faci o sursa de "laborator" deci nu de jdemii de amperi, de 30V/max 5A, poti urmari topicul asta unde am sa postez si varianta finala.

Sa stii ca nu are µControler cum le place unora.

Link spre comentariu

Kindare nu sti ce sa mai faci ... vezi ca am pus eu una pe partea cu alimentatoare ... e simpla rapida de facut pleaca din 0 e stabila ai reglaj de curent si tensiune plus protectie la scurt si saturatie pe finali daca vrei si asta .O poti face si digitala cu control daca vrei mie imi place cu potentiometre ... functioneaza brici si pisele sunt accesibile cu maxim 30 de lei o faci beton- fara traf !

post-178105-0-30575700-1455458372_thumb.jpg

post-178105-0-81243900-1455458385_thumb.jpg

post-178105-0-33239800-1455458399_thumb.jpg

post-178105-0-35201800-1455458411_thumb.jpg

Link spre comentariu

daca vrei digitala cauta pe radiokot care comanda digital un atx sau in locul sursei in comutatie se poate lega la amplificatorul sursei de mai sus , in loc de potentiometre se introduce semnalele de iesire de la atmega8 plus un filtru trece jos realizat din doua rezistente 10k si 2 condensatoare de 10uf ! Eu am facut-o pe acesta fiindca e cea mai simpla si stabila dintre toate incercate pe sarcina caderea de tensiune e 0 evident daca este si reglata din cele doua semiregrabile daca nu caderea e de 100mv !

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări