Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Disjunctor diferential pentru toata casa?

Postări Recomandate

Nu, nu, s-a inteles gresit :) De vina sunt eu, pentru ca am omis sa precizez ca pentru instalatia solara am fire total separate in pereti. Asa am construit casa, am bagat fire pentru off-grid :)

Cand am spus ca doresc sa automatizez de exemplu functionarea cazanului m-am gandit la urmatorul lucru: conectez cazanul intr-o priza off-grid care in mod normal primeste curent de la invertor. Dar dupa invertor pun un releu de 230V care este tinut cuplat de insasi tensiunea de la invertor. In momemtul in care bateriile se descarca si invertorul nu mai furnizeaza tensiune, releul acela isi da drumul si face contact intre circuitul off-grid si retea.

Releul este urmatorul:

http://www.ebay.com/itm/220V-AC-Coil-Power-Relay-MY2NJ-HH52P-L-8PIN-5A-With-PYF08A-Socket-Base-/141637219279?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20fa3c73cf

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salutare!

M-am hotarat in sfarsit sa cumpar o siguranta automata diferentiala si am inceput sa caut online. Am gasit cateva care par sa fie identice din punct de vedere al functionalitatii si totusi sunt diferente enorme de pret (produse de aceeasi firma, vandute pe acelasi site). Sunt nedumerit, nu reusesc sa-mi dau seama care este diferenta intre ele care justifica o asemenea diferenta de pret. Daca ar avea cineva timp sa arunce o privire si sa-mi scrie o opinie, as fi foarte recunoscator.

1. http://ro.elektromarket.eu/ro/product/6118.html

2. http://ro.elektromarket.eu/ro/product/1.html

3. http://ro.elektromarket.eu/ro/product/273.html

4. http://ro.elektromarket.eu/ro/product/293.html

Dupa cum vedeti, toate sunt sigurante automate de 10A cu protectie diferentiala de 30 mA. Mi-se pare ca toate sunt cu faza si nul, desi la unele scrie 2P, la altele 1P+N (oare care este diferenta?).

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Nu cumpara produse dubioase ca foarte multe sigurante, inclusiv contrafacute cu marcaje de firme cunoscute, is defapt nefunctionale partial (lipseste protectia termica si protectia magnetica ii subdimensionata ) sau si mai rau is numa intrerupatoare bipolare fara nici o protectie da cu marcaj de siguranta magnetotermica. Io am luat din Dedeman din CJ acum cativa ani Schneider de 32A/30mA cam pe la 100Lei si aia cel putin o pot identifica de unde provine.

Editat de ventzel
Link spre comentariu

la punctul 3 este cu protectie la supratensiune-trasnet. marca prezentata de d-voastra nu este tocmai....de incredere.

cautati si v-a cumparati siguranta diferentiala Schneider,sunt de incredere,rezistente .puteti alege si cu protectie la supratensiune,dar costa...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator tmd

este buna si varianta cu 30ma pe toata casa dar daca vrei  sa nu decupleze tot curentul din casa poti folosi diferentiale de un singur modul p+n ce au aparut pe piata ex. comtec

Link spre comentariu

Deci eu am avut experienta proasta cu sigurante automate de la Comtec, eu nu as recomanda aceasta marca. Insa chiar vad si eu ca au in sortiment sigurante diferentiale de un singur modul, ce ar fi un beneficiu pentru cei care vor sigurante diferentiale dar nu vor sa schimbe tabloul de sigurante.

Link spre comentariu

Eu am vazut de cateva ori sigurante Comtec montate corect, care la curent mare in loc sa decupleze, s-au topit si au ars. Eu prefer sa utilizez sigurante automate de la Siemens si ABB, iar daca este nevoie de ceva mai ieftin, atunci sigurante automate de la Eaton (fostul Moeller). Insa la Eaton au fost probleme mai demult cand productia s-a mutat in Romania, o parte din sigurantele automate din primele loturi au fost cu probleme.

Link spre comentariu

Exact la asta m-am gandit si eu, oare ce este in interiorul acelei sigurantei diferentiale de la Comtec care are dimensiunea de un singur modul. De exemplu la Siemens si ABB nu am vazut nici sigurante automate bipolare 1P+N care sa aibe marimea de un singur modul, distanta dintre fire (faza si nul) fiind extrem de mica in acest caz. Firma Moeller (acum Eaton) produce si sigurante automate bipolare de dimensiunea unui modul, insa doar pentru export (pentru Italia, Romania si alte tari cu normative mai permisive), in Germania vanzarea si utilizarea acestor sigurante nefiind permise.

Link spre comentariu

Buna ziua,

Toti marii producatori construiesc sigurante P+N de un singur modul............se trece la gabaritul de 2 module doar de la 32A in sus.Sigurantele diferentiale sunt ca si gabarit de 2 module.Nu va recomand sa va montati sigurante de provenienta dubioasa...........s-ar putea sa va coste cam scump economia facuta............mergeti doar pe produsele firmelor consecrate in domeniu,daca nu vreti surprise.

Cat despre dimensionarea sigurantelor..........nu e o chestiune complicate sa proiectezi o instalatie de distributie,dar in mod obligatoriu cel ce o proiecteaza trebuie sa abia cunostinte destul de solide in domeniu.........si sa studieze I7/2011,normativul care are rol de biblie in acest domeniu.

Cselenyi Alexandru

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut, eu cred ca brandul de diferentiale nu are o importanta foarte mare atata timp cat sigurantele sunt facute de firme renumite in acest domeniu. Legat de mA-perii unei diferentiale, din cate stiu eu pt uzul casnic se folosesc cele de 30mA pentru ca teoretic deconecteaza inainte ca impulsul electric sa ajunga la inima. 300mA sunt pt consumuri mari si se folosesc in general la tablourile cladirilor.Ca sa nu puneti cate o diferentiala pt fiecare circuit de prize, puteti pune 1 siguranta diferentiala pt mai multe circuite de prize/lumini. Siguranta asta este speciala pt asa ceva si costa cam cat o siguranta diferentiala individuala, poate putin mai scump, depinde de curba dorita, clasa disjunctorului si rezistenta la rupere.

Parerea mea e ca se merita sa dai 150 de lei pe o astfel de siguranta ca sa nu intri in garda de fiecare data cand vezi un copil ca sa apropie de o priza sau un prelungitor din casa.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări