cipri_mury Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Ma poate ajuta si pe mine cineva in folosirea programului Express PCB?Sunt incepator si nu ma prea descurc cu el.Am gasit libraria de componente dar nu dau de toate cele care imi trebuiesc(poate nu stiu cum sa le caut) iar problema cea mai mare cu care ma confrunt este aceea ca nu stiu cum sa fac traseele.Mi-ar fi de folos si explicatiile dar cel mai mult cred ca m-ar ajuta niste videoclipuri deoarece eu n-am gasit mare lucru pe internet.Deci astept ajutor de la cei care stiu sa foloseasca acest program. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 (editat) Eu lucrez cu ExpressPCB tocmai pentru că e foarte simplu . Pune întrebări concrete și , pe cât știu , răspund cu drag . Dar să aștepți să-ți facă cineva tutoriale video .... e cam mult. PS Și , pentru sfânta limbă română, sunt biblioteci de componente , nu librării. Editat Aprilie 7, 2015 de UDAR Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 libraria de componente dar nu dau de toate cele care imi trebuiesc Cele pe care nu le gasiti se pot desena, vedeti la Help gasiti toate explicatiile si cum se realizeaza traseele si cum se pot face componente si simboluri noi. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Aprilie 7, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Am postat aici tocmai pentru ca sunt incepator dupa cum am precizat deja in deschiderea topicului.Cat despre biblioteci si librarii m-am incurcat putin recunosc caci programul este in engleza si atunci am scris direct cum am vazut acolo dar atata bai sa fie.Nu am pretentia sa faca cineva tutoriale video special pentru mine daca asta ati inteles cumva dar poate sunt pe unele site-uri tutoriale video postate pentru a fi redirectionat spre ele.Dar n-ati putea sa-mi explicati (pe scurt) careva cum se fac traseele caci asta imi da batai de cap. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 (editat) Prima actiune este inserarea componentelor, urmatoarea este selectarea butonului cu un simbol care este format dintr-o trasa cu doua pastile si dupa ce selectati fata de placat dorita, cu mouse-ul trasati conexiunile intre componente. Editat Aprilie 7, 2015 de miron1947 1 Link spre comentariu
maryuss2011 Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 http://www.youtube.com/watch?v=sMafgIlZpDM este destul de bine explicat(parerea mea) Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Pentru a va familiariza cu tiparirea, va atasez un desen de placat(+ schema) realizat de mine in Express PCB. Tacho 01.rar Link spre comentariu
cipri_mury Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 [miron1947] Multumesc frumos!Si alte scheme sunt binevenite oricand pana voi acumula ceva experienta. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Mai util ar fi sa propuneti dvs. o schema la care sa va ajutam Link spre comentariu
cipri_mury Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Un circuit basculant astabil de exemplu.Se poate? Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Da, dar trebuie sa va hotarati la o schema. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 [miron1947] Nu vrea din pacate.Mi-a aratat ca s-a atasat dar aici tot nu apare.Vroiam sa va scriu tot pe privat dar numai merge deocamdata si nu stiu de ce.Insa v-am scris pe privat putin mai devreme unde puteti gasi schema. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 (editat) [miron1947] Nu vrea din pacate.Mi-a aratat ca s-a atasat dar aici tot nu apare. https://www.descurcareste.ro/tehnologie/cum-sa-faci-un-licurici-1 Mai bine procedati ca pe site-ul respectiv si contruiti montajul pe o placa de test, nu pre merita realizat un circuit imprimat pentru cateva piese. Am sa incerc sa va atasez imagini cu TinyPic, (sa nu incarcam memoria forumului), pentru modul de atasare pe forum. Editat Aprilie 8, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
cipri_mury Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Multumesc inca odata.Nu este vorba despre o realizare practica urgenta eu doar as vrea sa incerc proiectarea unui circuit mai simplu ca sa vad cum ma descurc.Cu atasarea schemei aici asa am procedat cum se vede in imaginile trimise de dvs. si tot nu a functionat.Cu mesajele de pe privat am aflat care era problema deci am trimis numarul maxim posibil intr-o zi. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Atunci incepeti sa proiectati cablajul si dupa ce-l arhivati cu RAR sau ZIP(altfel nu vi-l accepta forumul) atasati fisierul realizat in Express pcb si discutam pe el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum