Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boiler Ariston


vergil

Postări Recomandate

Am cumparat un boiler electric , Ariston . As dori sa stiu , cum se procedeaza , in cazul in care presiunea in coloana de apa este foarte mare ? La mine cred ca depaseste 5bari , nu am masurat . Trebuie montat un regulator de presiune a apei ?

Pe ambalajul boilerului scrie ca este testat la 8bari . Mi se pare cam putin . In manualul boilerului , nu se face referire la asta .

 

Multumesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • validae

    5

  • vergil

    4

  • belasajgo

    2

  • avolocaru

    1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se montează oricum o supapă de sens cu siguranță pe admisia de apă rece. Acea supapă nu permite întoarcerea apei în conductă din cauza presiunii interne a boilerului și eliberează apa dacă presiunea internă depășește limita de siguranță. În imagini se poate vedea și un exemplu de montare greșită a supapei și a robinetului de izolare..

Este nevoie și de prezența unui robinet de golire a boilerului, pentru curățare sau schimbare a rezistenței

post-179973-0-58021400-1428871007_thumb.jpg

post-179973-0-05094100-1428871054_thumb.jpg

Link spre comentariu

Stiam de acea supapa dar , ea nu rzezolva suprapresiunea din coloana de apa . Iar supapa de siguranta , (din cate am citit , trb una la 7bari maxim ) , da afara apa la suprapresiune . Am toate sansele sa dea afara apa rece , fara a conecta boilerul .

Link spre comentariu

Păi de unde vă vine apa cu presiune așa mare, din rețea sau hidrofor ? Sincer nu am măsurat presiunea la mine pe instalație, dar supapa de siguranță nu a purjat niciodată.

Link spre comentariu

Din retea , nu am hidrofor . Am avut un alt boiler , si cand l-am conectat la presiunea retelei , pîrîia (a fost nou). Nu mai spun ca arunca si garnitura de la capacul suport al elementului de incalzire . Am facut ceva modificari la acel capac ca sa tina garnitura  , dar cand l-am dat afara , am gasit la baza boilerului numai așchii de email , sau ce o fi fost ala(cam doi pumni) . Dupa asta am luat un regulator de presiune , de 3 bari , rezolvand astfel problema . Acum reg nu il mai am . Ma gandesc ca asta o fi un  boiler mai de calitate (nu prea as crede) . De aceea am intrebat , inainte de al pune la presiunea retelei .

Link spre comentariu

Teoretic un boiler ar trebui sa lucreze fara probleme la 6 bari, aceasta fiind presiunea maxima de lucru a retelelor de apa rece. Renuntati la supapa originala, este ineficienta. O supapa dedicata de buna calitate va fi mult mai potrivita.

Link spre comentariu

Dacă presiunea e așa de mare, pune-i totuși un regulator. Cred că electroventilele de la mașina de spălat de-abia se mai țin la presiunea aia.

Link spre comentariu

Electroventilele de la masina de spalat , nu au nici o problema , cu cat e presiunea mai mare cu atat , inchid mai bine . Din cate stiu sant cu autoinchidere , folosind presiunea din retea . Cred ca regulatorul este sfant . Ma gandeam ca scap de alta cheltuiala .

Editat de vergil
Link spre comentariu

@validae:

Supapa de sens cu siguranta ce este in imaginea de mai sus, este montata gresit. Am vazut ca imaginea este luata de pe internet si am citit si articolul de pe blog-ul respectiv, dar m-am gandit ca ar trebui mentionata si aici greseala, nu cumva sa faca cineva la fel.

 

Supapa de siguranta se monteaza intotdeauna intre robinet si boiler, altfel daca se inchide robinetul din imagine, supapa de siguranta nu mai ofera "siguranta" la presiune prea mare. In plus mai lipseste si robinetul de golire, care este foarte util in cazul in care trebuie golit boilerul.

Link spre comentariu

Am corectat-o acum, din grabă am postat-o atunci exact pe cea care ilustra clar metoda ,,așa nu se face,, :rade: ideea era să se vadă supapa....

Mai bine puneam poza supapei de la boilerul meu...dar mi-a fost mai ușor așa

Link spre comentariu

Eu ma mir cum pot unii sa monteze gresit aceste elemente. Inteleg ca nu sunt toti instalatori care monteaza un boiler, dar la fiecare boiler scrie in manualul de instalare / utilizare foarte clar in ce ordine se monteaza aceste elemente si sunt si desene / scheme cu acestea.

 

Este la fel cum la un vecin doi instalatori autorizati pentru gaz au montat detectorul de gaz deasupra geamului (si nu in locul mentionat in proiect), in ciuda faptului ca in manualul fiecarui detector de gaz scrie clar ca nu se monteaza aproape de geamuri sau aproape de alte aerisiri. Daca nici macar instalatorii autorizati (care fac asta de multi ani) nu au minime cunostinte tehnice despre locurile unde nu se monteaza detectoarele de gaz, nu mai am ce zice. Si asta in ciuda faptului ca aceste informatii sunt mentionate in manualul fiecarui detector de gaz, deci pentru ei ar trebui sa faca parte din "cultura generala", avand in vedere domeniul in care lucreaza...

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
  • 6 ani mai târziu...

Dacă nu îl folosește nimeni cât ești plecat, practic nu ar trebui să consume.Fiind izolat, rezervorul poate ține apa caldă ușor timp de multe ore fără să fie nevoie de încălzire suplimentară.Chiar și când pornește rezistența pentru a compensa scăderea temperaturii prin pierderi de izolație, consumul aferent e infim, deci nu economisești sesizabil.

Iar dacă îl scoți din priză ziua și apa se răcește cu câteva grade, la repornire va consuma exact cât ai economisit peste zi.Concluzia logică e că dacă vrei să consumi doar când folosești apa, nu îți iei boiler ci instant.Acela are un consum instantaneu mare, dar raportat la timpul de utilizare obișnuit, consumul e tot cam ca și la boiler.Asta fiindcă energia consumată pentru a aduce temperatura apei la 40-50*C e aceeași.Diferența dintre sisteme e dată de modul de lucru și randament.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări