Vlad Mihai Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 (editat) Salut, intentionez sa citesc 8 tensiuni si 4 curenti utilizant un arduino mega2560, dar ma lovesc de faptul ca deja de la al doilea canal nu mai masora ok, masuratoarea variaza mult, desi tensiunea de pe pinul de intrare analogica e stabila..Cred ca e ceva software care imi scapa....Are cineva idee ce trebuie facut? void setup() {Serial.begin(9600); // opens serial port, sets data rate to 9600 bps}void loop() { //read voltages//1v high current int sensorValue1 = analogRead(A8);int sensorValue7 = analogRead(A7);sensorValue1=0;sensorValue7=0;for (int i=0; i< 10; i++){delay(10);sensorValue1 += analogRead(A8);delay(10);}for (int i=0; i< 30; i++){delay(5);sensorValue7 += analogRead(A7);delay(5);}float voltage_1 = (sensorValue1 / 10) * (5.0 / 1023.0); //read voltage float current_1 = (sensorValue7 /30) * (5.0 / 1023.0) *5.0; //read voltage//send data to serial Serial.print("Z"); //sync data Serial.println(voltage_1); Serial.print("n"); Serial.println(current_1); Serial.print("n"); delay(100);} Editat Aprilie 7, 2015 de Vlad Mihai Link spre comentariu
nico_2010 Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Scoate din bucla: sensorValue1=0;sensorValue7=0; In setup initializeaza o citire falsa a ADC si apoi adu la zero cele doua variabile sensorValue1 si 7. Informatii interesante gasesti aici: http://meettechniek.info/embedded/arduino-analog.html P.S. Divizarea se face la 1024 si nu la 1023. In setup introdu : analogReference(INTERNAL);// sau DEFAULT, functie de referinta folosita Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Aprilie 9, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Salut, multumesc de raspunsuri, dar si cu modificarile de mai sus la fel aveam fluctuatii... pana cand am pus osciloscopul pe tensiunea respectiva si am vazut ca aveam un riplu cat casa poporului cauzat de un consumul a 4A la 1V (in gol masura bine toate canalele dar cand alimentam device-ul, un FPGA, o lua razna), dupa Paste remediez problema si revin. Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum