Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino mega2560 12 intrari analogice

Vlad Mihai

Postări Recomandate

Salut, intentionez sa  citesc  8 tensiuni si 4 curenti utilizant un arduino mega2560, dar  ma lovesc  de faptul ca deja  de la al doilea canal nu mai masora ok, masuratoarea variaza mult, desi tensiunea de pe  pinul de intrare analogica e stabila..Cred ca e ceva software care imi scapa....Are cineva idee  ce  trebuie facut?

void setup() {Serial.begin(9600);     // opens serial port, sets data rate to 9600 bps}void loop() { //read  voltages//1v high current int sensorValue1 = analogRead(A8);int sensorValue7 = analogRead(A7);sensorValue1=0;sensorValue7=0;for (int i=0; i<  10; i++){delay(10);sensorValue1 += analogRead(A8);delay(10);}for (int i=0; i<  30; i++){delay(5);sensorValue7 += analogRead(A7);delay(5);}float voltage_1 = (sensorValue1 / 10) * (5.0  / 1023.0);  //read   voltage float current_1 = (sensorValue7 /30) * (5.0 / 1023.0) *5.0;  //read   voltage//send  data to serial  Serial.print("Z");   //sync data  Serial.println(voltage_1);  Serial.print("n");  Serial.println(current_1);  Serial.print("n"); delay(100);}
Editat de Vlad Mihai
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vlad Mihai

2

• nico_2010

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut, multumesc de raspunsuri, dar si cu  modificarile de mai sus la fel aveam   fluctuatii... pana cand am pus osciloscopul  pe tensiunea respectiva si am vazut ca aveam un riplu cat casa poporului cauzat de un consumul a 4A la 1V (in gol masura  bine toate canalele dar cand alimentam  device-ul, un FPGA, o lua razna), dupa Paste remediez problema si revin. Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări