Vizitator Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Incep cu adresa web unde se pot gasi toate caracteristicile acestui aparat de verificat tuburi electronice. http://www.roehrentest.de Dupa indelungi cautari pe net si o gramada de timp pierdut cu gasirea unei solutii profesionale de masurare si testare a tuburilor electronice am ajuns la concluzia ca acest aparat indeplineste cam toate cerintele pentru evaluarea calitatii unui tub electronic la nivel de atelier. Asta a fost si motivul pentru care am facut comanda pentru un kit. Ce pot sa spun e ca Herr Helmut Weigl,e un tip extraordinar,sincer nici nu ma asteptam la o asa promptitudine din partea dumnealui.De obicei cand ceri informatii pe mail despre ceva anume dureaza o vreme pana primesti raspuns,ca sa nu mai zic de o oferta de pret. Deoarece acest model de tester nu e prea cunoscut in Romania m-am gandit ca ar fi bine sa il prezint asa cum este pe forum,bun/rau asta e si poate vor folosi cuiva informatiile astea. Mentionez ca in kit nu sunt incluse carcasa si elementele pasive de circuit (rezistente si condensatori),acestea din urma trebuie comandate extra sau gasite prin cutiile de piese ale fiecaruia. Pun o poza dupa factura (continutul kitului) Personal am comandat inca un µcontroller pt situatii de urgenta sau rezerva.In momentul in care imi soseste pachetul cu RoeTest V8 o sa pun si cateva poze reale.O sa urmeze apoi detalii de ansamblare a kitului si in final masuratori comparative cu un tester analogic (Neuberger RP270).Cand o sa termin Sussex_ul si testerul lui Steve Bench,la care inca lucrez,o sa ma hotarasc cu care o sa defilez prin atelier. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Si eu l-am urmarit de ceva timp,iar acum un an chiar am cerut o oferta de pret.Azi noapte la ora 03.00 (cand am ajuns acasa) ,am virat banii pt kit si am trimis un mail,iar de dimineatza la 07.30 am primit raspunsul.Pacat ca nu am acordul d-lui Helmut Weigl ca,sincer,l-as fi pus aici.Printre altele si dansul recunoaste ca '' multi oameni nu cunosc acest aparat,ei continua sa creada in Funke sau altele asemanatoare''. Ca sa fac o comparatie, cat de cat, este exact diferenta dintre un mutimetru digital BUN si un acometru cu impendanta de intrare de 1kohm/volt. Sorry ca am scris de ''acometre'' dar,asta mi_a venit in minte.Eu insumi sunt fascinat de ele,e ceva mai mult decat un hobby,motiv pt care detin o gramada de aparate de masura cu ac. Ca sa revin la topic,sper sa ajunga kitul pana la sfarsitul saptamanii apoi sa comand restul de piese si sa trec la montaj. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Joi mi-a ajuns pachetul si am ramas masca cand am vazut cum arata PCB_urile.Din pacate nu am avut timp sa_l studiez in amanuntime,fiind mereu plecat cu alte treburi. Maine (azi,de fapt) pun poze si comentarii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Foarte interesant acest proiect dar va fi teribil de multa munca cu el, felicitari pentru curaj Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 12, 2015 Partajează Postat Aprilie 12, 2015 Incep prin a prezenta componenta kitului acesta contine: -CD-Rom cu schemele de principiu,instructiuni foarte detaliate de montaj si utilizare,software -Transformatorul principal -PCB set (3 bucati,dintre care una e placa de baza iar celelalte doua sunt modulele) -Radiatorul principal -cateva piese care nu pot fi procurate foarte usor si µcontrollerul programat (eu am mai cumparat unul extra pt situatii de urgenta sau rezerva) Aici sunt poze cu fiecare componenta a kitului. Mentionez ca in manualul de constructie se specifica ca acest proiect NU este destinat incepatorilor,deoarece se lucreaza cu tensiuni inalte care pot fi letale. In acelasi timp complexitatea testerului necesita o experienta indelungata in electronica. Pot sa spun ca in peste 25 de ani de electronica am intalnit putine cablaje realizate ca astea.Placa de baza e FR4,grosime 2mm,70µ cupru,dublu placat cu vias,solder mask,silk screen. Celelalte doua placi contin 18 module care se vor interconecta cu mainboardul prin conectori. -10 module cu matrici de relee -1 modul de comanda cu µC -6 module cu surse (A,G1,G2,G3,H si sursa de 600V) -1 modul senzor temperatura -aditional e adapterul USB cu FT232RL In afara de componentele livrate prin cumpararea kitului mai trebuie comandate extra restul (conectori,condensatoare,circuite integrate,surse stabilizatoare,transformatoare) si costa in jur de 400€ . Carcasa e alta poveste iar partea de deasupra e confectionata din aluminium de grosime minim 5mm. Pt carcasele inchise se recomanda un ventilator gen sursa ATX. In final toata afacerea asta cu testerul se ridica la circa 1200€ (415€ kitul,400€ restul de piese,400€ carcasa si accesorii) iar munca de ansamblare ...gratis. Asta e si motivul pt care acest tester se vinde complet ansamblat intre 2500€ versiunile vechi si 4000€ ver.8 actuala,pret in functie de calitatea componentelor si acuratetea ansamblarii. Sincer sa fiu nu am de gand sa ma grabesc cu montajul chiar daca sunt nerabdator sa-l vad la lucru,prefer sa-l realizez atat cat pot de ordonat si cu materiale dintre cele mai bune. Referitor la complexitatea montajului pot sa zic ca nu am probleme cu folosirea letconului pe cablaje dublu placate sau a statiei de aer cald si lipirea SMD_urilor deoarece o perioada buna de timp am tinut service PC,reparatii mainboard in Romania. Este adevarat ca nu o sa fie o munca usoara datorita numarului mare de componente (sunt 182 sortimente iar unele ca de ex releele numara pana la 64 bucati ) dar ma gandesc ca in final o sa fie cu adevarat un .... professional tube-testing-system. Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 16, 2015 Partajează Postat Aprilie 16, 2015 Am vazut aparatul functionand la adunarea colectionarilor maghiari, din Budapesta... Proprietarul este prezent acolo si la fiecare eveniment si isi ofera serviciile, gratuit pentru cei care cumpara o lampa din targ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2015 Partajează Postat Aprilie 16, 2015 Azi mi-a sosit a doua transa de piese si pot sa ma apuc de montat componentele. Mai sunt cateva care momentan nu sunt pe stoc (niste conectori 2x6 pini pt interfata externa cu soclurile) si vor fi livrate la jumatatea lunii mai.Sper ca pana atunci sa reusesc sa ansamblez restul.Ceea ce pot sa spun e doar ca acest kit e cu adevarat realizat profesional. Despre Herr Helmut Weigl nu am decat cuvinte de lauda si ,sincer,la cate componente contine kitul asta chiar pot sa spun ca e ...ieftin. Cand am vazut cablajele nu am realizat cat de complicat este,abia azi cand au sosit majoritatea pieselor (o cutie de 20x30x40cm plina ochi) mi-am dat seama ca ...o sa am de munca serios. De curiozitate am numarat cam cate piese are kitul....655. Relee sunt doar 81 buc iar integrate vreo 47,restul sunt rezistoare,condensatori,diode,tranzistori,conectori,etc. Link spre comentariu
300B SE Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 Avand in vedere faptul ca ”RoeTest-professional tube-testing-system” se adreseaza doar catorva colegi (max 4-5 - pentru care am cel mai mare respect!) si nu vad legatura directa cu amplificatoarele audio (acolo cel mult este nevoie sa ”imperechem” tuburile) ROG UN MODERATOR sa mute acest topic SI CELE SIMILARE la aparate industriale pe tuburi! Cu stima Matropower Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 @matropower, cand am deschis topicul asta nu m-am gandit la cei direct interesati de aparat,la fel cum si cei de la Porsche sau Ferrari,nu s-au gandit la detinatorii de Dacia. Am postat in sectiunea asta deoarece si Digital tube tester adica topicul asta: http://www.elforum.info/topic/100980-digital-tube-tester/ tot in sectiunea asta se afla. Tinand cont ca e un aparat realizat in regim Diy (se livreaza kit ) si nu unul realizat industrial in serie cred ca nici la sectiunea indicata de dumneata nu-si are locul. Poate in bodega sau...pubela,daca va deranjeaza asa tare. Parerea mea,pur personala,e ca fiecare avem dreptul se ne uitam dupa masini sau femei frumoase,chiar daca nu le vom avea niciodata. Asa cum am mentionat in deschiderea topicului,acest aparat se adreseaza celor care lucreaza electronica efectiv,adica isi castiga painea din asta.Pt hobby-sti e posibil sa fie o distractie cam scumpa si daca pun mana pe letcon o data pe luna nu stiu in cat timp se poate amortiza investitia. Legatura cu tuburile: Avand in vedere faptul ca ”RoeTest-professional tube-testing-system” se adreseaza doar catorva colegi (max 4-5 - pentru care am cel mai mare respect!) si nu vad legatura directa cu amplificatoarele audio (acolo cel mult este nevoie sa ”imperechem” tuburile) ROG UN MODERATOR sa mute acest topic SI CELE SIMILARE la aparate industriale pe tuburi! Cu stima Matropower Cu tot respectul, intreb, cum poti construi/repara/restaura un amplificator audio pe lampi serios fara sa masori tuburile si mergand pe mana lui nea Vasile de pe ebay care sustine ca sunt NOS ? Multi dintre noi avem tuburi vechi si din ce in ce mai rare si , paradoxal, le tzinem ''de bune'' in ideea ca vreodata vom construi un SE sau PP cu ele. Dezamagirea vine in momentul in care le masori parametrii si constati ca ai o lesinatura epuizata. Treaba cu ''imperecherea '' nu e atat de simpla precum pare si fara scule performante mai bine iei lampile la nimereala decat sa pierzi timpul cu masuratori facute aiurea pe catometre care nu vad decat emisia catodica. Numai cu piese selectate si masuratori/reglaje cu aparate profesionale se poate realiza practic un amplificator.Daca o sa mergi numai pe variabile (gen tuburile sunt ok am garantia vanzatorului,schema are distorsiuni de 0,1% asa reiese din simulare dar nu a fost realizata si masurata practic) cu siguranta vei avea o pocnitoare de amplificator comparabil cu kiturile IPRS de pe vremuri. Nu zic ca nu ''canta'' dar e departe de adevar,un lucru facut dupa ureche fara nici un suport tehnic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 Sa fim seriosi, cu ajutorul acestor aparate se vor vedea clar diferentele intre tuburi si asa cum spune DVB pentru o imperechere corecta trebuiesc cunoscute panta si factorul de amplificare in limitele de excursionare reala a semnalului , acest lucru este verificat de mine cu ajutorul testerului lui Steve Bench dar doar in trei puncte dar este evident ca investitia in acest kit a lui der_doktor este foarte curajoasa, nu am vazut pina acum un aparat mai performantInterventia lui @ matropower este complet deplasata, daca domniei sale ii este suficienta o simpla "imperechere" a tuburilor nu-l retine nimeni, acest topic este insa adresat celor ce pot obtine astfel informatii pretioase deloc usor de obtinut Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Am reusit sa montez piesele pe placi,mai sunt cateva care imi sosesc la jumatatea lunii mai. Am avut probleme cu gasirea unei carcase adecvate testerului,dar am rezolvat in final desfiintand un superb amplificator audio (DAB 500) montat in rack de 19 inch. Acum lucrez in Front Panel Designer pt realizarea layout_lui mastii frontale,lateralelor,partii din spate si capacului. Toate astea vor fi din aluminiu de 4mm taiat cu laser si eloxat negru la o firma in Berlin. Cred ca ma duce carcasa la peste 500€ dar o sa vad in final cum arata si daca ramane asta la care lucrez acum. In final vreau ca totul sa fie realizat professional indiferent de munca si costuri.Sper ca pana la sfarsitul lunii mai sa fie deja terminat pt ca am nevoie de el pt un proiect de amplificator class A2 cu o frumusete de lampa care nu a fost inca prezentata pe aici. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 UATDAFAC... Gorgeous, Dottore, keep the good work, ON! Da-mi voie sa iti dedic o melodie, care sa te sustina la realizare, sorry de OFT: Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Este cel mai complex aparat de masura construit pe acest forum chiar daca este un kit, inca o data felicitari pentru curaj der_doktor si probabil primul tub masurat va fi acela anuntat pentru clasa A2, zic bine ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Exact ! Pt DHT asta a trebuit sa construiesc testerul. Nu ca as fi avut nevoie neaparat de modelul asta, dar,din ce este pe piata e cel mai rezonabil pret-complexitate teste.Dintre cele analoage imi doresc un AVO VCM163 sau macar un MKIV,dar sunt foarte greu de gasit. Cand va fi gata testerul,asa cum a zis dl.Marius, trioda asta va fi prima testata si chiar sunt curios care sunt diferentele fata de foaia de catalog. Nu este interesant doar in ideea de a evalua performantele unui tub ci mai ales in ideea ca atunci cand vrei sa utilizezi tubul intr-o anumita configuratie trebuie sa te bazezi pe date reale. Ceea ce apare in foaia de catalog e doar modelul dupa care ar trebui construit tubul,dar,in general tolerantele sunt mari si mai ales la tuburile folosite. Spun toate astea deoarece am lucrat practic cativa ani buni cu tuburi cinescoape si stiu exact ce inseamna calitatea unui sistem de emisie,calitatea vidului si cum se pot imbunatati performantele calitative si de viata ale acestora. Am scris mai devreme de un proiect in A2. Ceea ce pot sa spun e ca sunt convins ca va dura ceva timp deoarece ideea e sa obtinem tot ce se poate din lampa asta in clasa A2. Vor fi multe masuratori de THD,IMD,analize spectrale desfasurate in doua locatii diferite pe aceeasi schema. In Germania nu am gasit pe nimeni sa fi lucrat in A2 mai mult decat dl.Popa Marius si nici nu cred sa aiba vreun concurent prin Europa, poate pe H.Michimori dar dansul e departe in Japan. Pot chiar sa spun ca proiectul asta in A2 va fi foarte complex si bine documentat,mai ales ca se bazeaza pe experienta practica a d-lui Popa Marius in clasa asta. Ma rog,mai multe detalii o sa fie in topicul dedicat. Link spre comentariu
itube Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 " AVO VCM163 sau macar un MKIV " ce le face atat de deosebite/scumpe fata de altele ? AVO VCM163 sunt doua pe ebay.com 1800 usd la licitatie si 2500 usd la pret fix Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum