Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut dump pt. tv lcd samsung model LE40B530P7W

Metatron

Postări Recomandate

Bunaseara!! Domnule Dan Cod,va rog mult,daca cititi acest topic sa ma ajutati si pe mine cu un dump pt. acest televizor care sare de pe post,si as incrimina memoria care ar avea date eronate in ea,si as vrea sa o rescriu. Am cautat pe net si rezulta ca ar fi sasiul n65a,dar nu am reusit sa dau de vreun dump pt. el. Va multumesc mult de ajutor!! Dan

Editat de Metatron
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Metatron

5

• ROBEERT

3

• dan cod

3

• BUGHIU

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

o parere...saritul de pe post e datorat bobinei de caf dereglate.....in functie de cum sare....frecventa in sus sau in jos miscati bobina de caf care trebuie sa fie pu undeva langa integratul de cale comuna inainte sau inapoi cu un sfert de tura

spor si bafta

Link spre comentariu

Sincer nu cred ca v-ar trebui un dump si nici nu cred sa gasiti vreunul.Daca incercati un upgrade de soft zic ca,daca este problema de memorie acest lucru l-ar rezolva.

Link spre comentariu

Bunaseara!! Domnule Dan Cod,va rog mult,daca cititi acest topic sa ma ajutati si pe mine cu un dump pt. acest televizor care sare de pe post,si as incrimina memoria care ar avea date eronate in ea,si as vrea sa o rescriu. Am cautat pe net si rezulta ca ar fi sasiul n65a,dar nu am reusit sa dau de vreun dump pt. el. Va multumesc mult de ajutor!! Dan

Ce ar vrea sa insemne : ''sare de pe post''?!?! Adica ati memorat pe programul 4,de exemplu, un anumit post tv si NU mai este acolo sau....la cautare automata le gaseste si nu le memoreaza!?!?!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

Va multumesc mult domnule Dan Cod pt. ajutor. Sare de pe post,adica e pe programul 5 apoi se duce pe 9 dupa ce se incalzeste,cam asa face domnule Bughiu. De gasit le gaseste pe toate. Va multumesc!! Dan

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna seara stimati colegi. Am primit si eu un asemenea TV la reparat cu urmatoarele componente:

-Model: LE40B530P7W

-Sursa – Invertor: BN44-00264C

H40F1_9HS

Rev: 1.3

-Digitala: Saturn4_DTV_REV

Code: BN41-01165A

-T-con: FHD60C4LV1.1

Mai jos in attach pun niste poze cu respectivele ansamble si alte datasheturi.

1. Descriere defect: televizorul are sunet, dar nu are imagine ( asazis lipsa rastru ). Backlightul este OK.

2. Proceduri:

-masurat tensiuni pe sursa si par ok. Conzii de pe sursa nu par a fi bad ( urmeaza sa pun si ESR-ul pe ei, dar nu prea as crede sa fie din ei defectul ).

-masurat tensiuni pe placa digitala si par tot in regula si acestea si vin cu urmatoarele detalii cu tensiunile de pe stabilizatoare:

a. IC5003 ( 1117 ) pin 1 = 3,78 volti, pin 2 = 5 volti si pin 3 = 8,8 volti.

b. IC2001 ( 1117 ) pin 1 = 0 volti, pin 2 = 3,31 volti si pin 3 = 5,24 volti.

c. IC2004 ( 1117 ) pin 1 = 0 volti, pin 2 = 1,87 volti si pin 3 = 3,29 volti.

d. IC2005 ( 78M09A ) pin 1 = 13 volti, pin 2 = GND si pin 3 = 8,88 volti.

e. pe IC2010 ( MP2372 ), in pinul 2 am 5,15 volti si pe bobina care vine in pinul 3 am 3,33 volti.

f. pe IC2009 ( MP2372 ), in pinul 2 am 5,15 volti si pe bobina care vine in pinul 3 am 1,30 volti. As crede ca aceasta tensiune de 1,30 volti este prea mica. Nu ar fi trebuit cumva sa fie 1,8 volti?

-masurat tensiuni pe T-con ( T-conul este echipat cu tranzistorul PNP A1718 ( vedeti datashetul din attach ) si vin cu urmatoarele detalii:

a. siguranta este OK si am 12,89 volti pe ea.

b. U emitor pe tranzistorul A1718 am 3,29 volti

c. U colector pe tranzistorul A1718 am 1,83 volti

d. pe bobina L1 ( conform pozei din attach fiind bobina mare din partea stanga ) am 3,1 volti

e. pe bobina L2 ( conform pozei din attach fiind bobina albastra mica din partea dreapta ) am 3,29 volti.

O ultima procedura " de milioane " ca sa vad daca procesorul video lucreaza, este urmatoarea: am bagat o mufa euroscart si am scos prin aceasta asazisele semnale audio si video si cu aceste semnale am atacat o mufa euroscart de la un alt TV ( partea de intrari ). Am comutat TV-ul caruia i-am aplicat intrari audio video in AV si constat ca am semnal video si audio OK, deci procesorul video ar lucra, dar lipsa OSD ( lucru obisnuit prin acest test ).

Acum dupa cele spuse, orice parere in privinta acestui defect este binevenita si totodata o schema de la placa digitala este binevenita. Schema sursei am gasit-o in secunda doi, dar schema de la placa digitala nu am gasit-o.

Multumesc.

post-179081-0-51775800-1478876848_thumb.jpg

KTA1718D - L ( T-con ).pdf

post-179081-0-57391300-1478876920_thumb.jpg

post-179081-0-81199900-1478876986_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări