Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema compilare

quinn

Postări Recomandate

Va salut!

Am modificat un fisier .bas si vreau sa-l compilez in .asm,dupa compilare se obtine si fisierul hex dar nu este ok deoarece

termostatul cu acest hex scris in pic afiseaza valori f. mari 180 grd in loc de 20.

Ca si compilator am folosit Pic Basic Pro trial.

Am atasat fisierul initial modificat .bas(am modificat controlerul 16f628 cu  16f628a, tipul senzorului 18b20 in loc de 1820

si intr-o rutina 

Temperature = (((Temperature >> 1) * 100) - 25) + (((Count_Per_C - Count_Remain) * 100) / Count_Per_C)
cu
Temperature = (((Temperature >> 4) * 100) - 25) + (((Count_Per_C - Count_Remain) * 100) / Count_Per_C).
Nu stiu unde gresesc!
Multumesc !

fisier initial modificat.BAS.txtPotrivire informație...

fisier compilat.ASM.txtPotrivire informație...

convertit hex.HEX.txtPotrivire informație...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• masterpic77

1

• quinn

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Greseala banuiesc ca este la convertire : DS1820 are 8 biti + semn si 0.5'C rezolutie , iar DS18B20 are 11biti + semn si 0.0625'C rezolutie ; deci este clar ca undeva trebuie sa faci o shiftare cu 3 biti (adica o impartire cu 8) , conform spuselor tale daca 180 (cat iti afiseaza) il imparti la 8 obtii 22.5 ceea ce este pe aproape. Nu m-am uitat in cod sa vad exact unde si cum se face conversia pentru afisare ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări