Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Negativare fixa controlata cu microcontroler

bmsorin

Postări Recomandate

Va salut,

Se stie, din practic si de prin alte surse, ca tuburile electronice "imbatranesc" diferit, chiar si daca sunt imperecheate, dupa 3-6 luni de utilizare, incep sa apara diferente semnificative.

Am gasit zilele trecute o schema interesanta pentru a controla bias-ul (curentul de mers in gol) pentru amplificatoarele cu lampi.

Din ce inteleg eu, poate fi folosit pentru mai multe clase de functionare (A, AB, B).

Este vorba de asta:

http://www.tubeland.eu/index.php/bausaetze/7-2-und-4-ch-regler-fuer-ruhestrom.html

si varinat cu mai multe detalii:

http://www.tubeland.eu/pdf/pcm-regler.pdf

As vrea sa stiu parerea voastra despre acesta schema.

Stiu ca dl. Popa Marius facuse ceva folosi pentru un SE clasa A. Interesant ar fi si pentru PP si nu clasa A ci AB, etc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bmsorin

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

In principiu aceasta schema este un sistem servobias care daca este adaptabila clasei AB banuiesc ca functioneaza prin prin esantionare rapida in asa fel incit sa citeasca doar acele valori ce determina curentul de bias ,modificarile de curent tipice a acestei clase sint neglijate, posibil. In clasa A lucrurile sint mult mai simple ,de acea sistemul servobias proiectat de mine functioneaza ireprosabil, filtrele si integratorul blocheaza orice variatie de tensiune citita pe Rk , practic corectia -Ug intervine sub 0,02Hz

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări