89-CEC Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 Chiar nu vad de ce s-ar pune problema unei compensari off-set. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 LF353 suferă de aceeași problemă ca și LM741, TL071 . În fine , eu nu mai insist . OP face cu ce vrea și ne comunică ( dacă vrea ) rezultatele. Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 Vad ca vorbiti aci de prelungitoare master-slave. Asta mi-a amintit ca am unul la reparat de mai mult timp, care zace printr-un colt al atelierului. E cu releu si LM324. Pun aci niste poze, daca vreti si alte detalii intrebati, o sa ma uit in el. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 Sincer să fiu, nu înțeleg de ce evitați originalul CA3140 câtă vreme nu mi se pare scump la circa 4 lei și se găsește la un magazin chiar din București.Este într-unul din link-urile date de mine. Link spre comentariu
89-CEC Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 Se tot muta de la un topic la altul: http://www.elforum.info/topic/102616-cu-ce-se-poate-inlocui-ca3140/?do=findComment&comment=1159457 Link spre comentariu
89-CEC Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 Daca era interesat de realizarea lui, era deja terminat si prezentat deja ca un proiect. Genul de intrebari cum sa folosesc o rezistenta verde in locl unui condensator rosu nu face decat sa deschidem subiecte si teme de dat cu pareri. Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 Cine se muta? Eu am postat aci, acum am descoperit intamplator topicul, si vad ca se cheama "prelungitor-master-slave-caut-o-schema" asa ca sunt absolut on-topic. N-am inteles ce te nemultumeste. Link spre comentariu
89-CEC Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 Pe mine nu, si nici cu Dv nu are de-a face ci doar cu initiatorul topicului. Imi cer scuze ca am fost gresit inteles. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 (editat) Domnilor, dupa ce am deschis acest topic, a trecut o lunga perioada de timp in care nimeni nu mi-a sarit in ajutor. Dupa cautari asidue pe net am gasit cateva scheme pe care le-am adus in discutie aici. M-am oprit asupra schemei cu acest CA3140, dar cum nu am gasit decat o singura bucata la magazinul de la care imi procur piese si avand nevoie de 3 bucati, am deschis un alt topic despre acest circuit. Nu vad de ce va ofuscati atat de tare?, daca aveati bunavointa ma puteati ajuta de la inceputul deschiderii acestui topic. Cat despre afirmatia dumneavoastra domnule @89-CEC, "Daca era interesat de realizarea lui, era deja terminat si prezentat deja ca un proiect. Genul de intrebari cum sa folosesc o rezistenta verde in locl unui condensator rosu nu face decat sa deschidem subiecte si teme de dat cu pareri.", va rog alta data sa o tineti pentru dumneavoastra, nu stiti dumneavoastra ce am realizat si ce nu, nu sunt obligat sa arat tot ce am creat, am cerut doar putin ajutor care a venit destul de tarziu. Si ca o mica dovada ca nu bat campii de pomana, va atasez PCB-ul schemei in cauza. Si alta data va rog sa va abtineti in a face afirmatii rautacioase. Editat Aprilie 4, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 ...nimeni nu mi-a sarit in ajutor.... ...Nu vad de ce va ofuscati atat de tare?, daca aveati bunavointa ma puteati ajuta de la inceputul deschiderii acestui topic...Precizeaza, te rog, daca reprosurile de mai sus ma vizeaza si pe mine, caci asa rezulta din modul in care ni te adresezi.Poate am inteles gresit. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 (editat) Fii linistit, sunt numai pentru domnul 89-CEC, in rest numai multumiri tuturor celor care au incercat sa ma indrume cat de cat cu un sfat. Padure fara uscaturi, si lipsita de lupi moralisti, nu exista. Aveti un PM de la mine, acest subiect pentru mine este inchis, nu mai vreau si nu mai am nevoie de niciun sfat, ma lipsesc, o sa incerc sa ma descurc singur. Pentru domnul @89-CEC, nu eu sunt initiatorul acestui topic, fiti mai atent cand faceti afirmatii. Editat Aprilie 4, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 La modul ideeal lucrurile ar decurce cam asa: Cineva cere solutii pentru o anumita problema, ofera cat mai multe detalii despre problema lui, si stie foarte bine exact ce vrea sa obtina, doar ca nu stie si cum sa obtina, ceilalti ofera diferite posibilitati, fiecare cum vede el lucrurile, autorukl cererii isi alege ceva din sugestii si ramane cu acea alegere, nu se va razgandi dupa una sau 2 postari, de acolo e simplu sa se elaboreze si dezvolte alegerea facuta. Ideealul este doar o utopie, motiv pentru care mai exista si offtopic, mai exista si unele intepaturi, ceva ironie si...si asta e. Trebuie sa retinem ca trebuie sa avem rabdare atunci cand cerem ajutor, sa nu ne panicam, si nici sa nu reprosam faptul ca nu ni s-a raspuns, trebuie sa acceptam ca orice ajutor pe forum este voluntar, si deci ca tine doar de noi sa facem tot ce putem pentru a atrage atentia celor potriviti spre a rezolva problema noastra. Din pacate nivelul la multe sectiuni a scazut, si aici nu face exceptie, foarte multe subiecte deschise de catre electronisti amatori care parca vor sa invete sa alerge inainte sa paseasca, multe subiecte in care se cer repetarea acelorasi informatii iar si iar, pentru ca putini au rabdarea sa si citeasca ceva din ce s-a scris, e mai simplu sa postam ca vrem sa facem cutare chestie si sa cerem ajutor, din pacate multe din topicuri sunt de un nivel elementar, si asta nu ajuta in atragerea de electronisti experimentati in discutia respectiva, tendinta este catre sarirea cator mai multi pasi, asa sunt tinerii elevi ( sau nu ) din ziua de azi, aleg cat mai multe scurtaturi catre telul lor, ceea ce inevitabil provoaca lacune importante in bagajul de cunostinte. In alta ordine de idei, desi si mie mi se pare neplacuta necesitatea de a tot repeta uneori chestii simple, totusi accept faptul ca nu putem pretinde tuturor acelasi set de valori, si daca putem si daca avem timp sa ajutam, haidem totusi sa o facem, sa incercam sa lasam ironiile si intepaturile ( @89-CEC ) stiind faptul ca un foc o data starnit, greu se potoleste. Eugen, o sa cumulez topicul cu acel comparator, cu asta, nu trebuia sa deschizi altul, ci puteai posta aici cu ce poti sa-l schimbi, continuam apoi aici discutiile despre ce poti face, si retine ce a zis UDAR despre problemele cu optiunile pe care le ai in alegerea facuta, mai precis criteriile de care s-a legat el, sunt esentiale in cazul asta. Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Mai jos e un desen dupa natura, facut in lipsa PC-ului (ca pe vremuri), avand in fata prelungitorul din pozele anterioare demontat. Pe baza lui rezulta imediat si schema electrica. Va invit la exercitiu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum