Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recunoaste cineva filtru?

georgeDRACU

Postări Recomandate

Pretul final al unui filtru corect si bine facut va fi destul de mare, s-ar putea sa ajungi la concluzia ca difurile (unele low cost) nu merita asemenea filtru. :95 Eu folosesc filtre din cele mai simple, respectiv pentru bas: bobina 200 de spire diametrul primei infasurari aprox 3cm, latimea bobinei 3cm (merge la fix tuburi de vitamina C200 :rade: ), pentru medii 100 de spire date pe aceleasi cote ca la bas si condensator de 20uF nepolarizat (300-400V), iar inalte tot 100 de spire si condesator de 1uF nepolarizat....eventual o rezistenta de 4ohmi/5W inseriata cu diful de inalte pentru atenuare (daca inaltele sunt prea acute). Toate bobinele facute cu sarma de cupru emailat de 1mm (sau chiar1,2mm)...

Tocmai ce am facut rost de ceva sarma de la doua bobine de electromotor + un alternator ...sa mai trec prin filtre, ca unele bobine sunt carpite ... :84 . Daca voi ajunge vreodata sa-mi cumpar difuri de sute de euro, atunci o sa fac filtre dedicate. :96 pana atunci merg si astea...

In poza frumsetea de sarma din bobina de electromotor de dacie...Posted Image

Editat de marius75
Link spre comentariu

Va dau eu sarma Cu Em daca vreti. Pot face un pret aproape modic. Imi ocupa spatiul de atelier, si nu cred s-o mai folosesc vreodata. Pentru cei absolut, dar absolut interesati, MP. Discutam acolo ce grosimi am.

Am tot zis ca o sa contabilizez tot ce am, si sa le scot la vanzare cu preturi modice, ca sa fie toata lumea fericita.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări