radusa Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 Buna dimineata tuturor Incerc cu ajutorul vostru sa ajut un bun prieten, care a avut un necaz cu centrala termica. Modelul este: Junkers ZW24-2DHAE23S5905 In urma unei inundatii de la o teava sparta, placa centralei s-a ars/carbonizat in doua locuri. In zona releelor, avea o rezistenta pe care am gasit-o cazuta si cred ca mai era si o dioda (conform unor poze de pe net). Pt aceasta zona as avea nevoie de valorile rezistentei si a diodei si de configuratia cablajului in zona respectiva. A doua zona, cea de langa intrerupatorul ON/OFF (galben) cred ca voi putea reface cablajul si as avea nevoie de valoarea rezistentei R237. Am rezistenta originala (eu am dezlipit-o de pe cablaj) dar nu sunt sigur ca valoarea ei nu a fost afectata de arsura. Daca are cineva schema sau o placa similara pe care o poate fotografia in zonele respective si masura rezistentele, raman profund indatorat. Link spre comentariu
radusa Postat Aprilie 9, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Inca mai sper la ceva informatii utile, care sa ma ajute sa refac aceasta placa. Multumesc Link spre comentariu
valica Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 (editat) Am ceva dar nu stiu daca este acelasi model. La mine s-a ars transformatorul, modelul meu este cu buton rotund de avarie. Editat Aprilie 9, 2015 de valica Link spre comentariu
radusa Postat Aprilie 9, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Nu seamana deloc si nu ma ajuta cu nimic. Multumesc oricum pt intentie. Toate bune Link spre comentariu
leoncris Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 "Am rezistenta originala (eu am dezlipit-o de pe cablaj) dar nu sunt sigur ca valoarea ei nu a fost afectata de arsura." - CODUL CULORILOR SE POATE CITII ? Link spre comentariu
radusa Postat Aprilie 9, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Daca se putea citi, era simplu. Nu se poate citi, este inegrita (si ruginita) toata. Link spre comentariu
Vizitator Danco Postat Aprilie 12, 2015 Partajează Postat Aprilie 12, 2015 radusa eu am o centrala Bosch Junkers ZW24 dar trebuie sa ajung acasa....sunt plecat acum...revin dupa sarbatori...ai PM cu numarul meu de telefon numai bine Dan Link spre comentariu
radusa Postat Mai 1, 2015 Autor Partajează Postat Mai 1, 2015 Revin, ca sa multumesc si pe aceasta cale lui Dan (Danco) pt ajutorul dat in rezolvarea problemei mele. Un om deosebit, care a facut efortul, de a isi demonta centrala proprie, pt a imi trimite mie poze. Cu toate ca placa centralei lui nu era exact la fel, zona releelor si conectorii erau identici ca si configuratie. Prin pozele care le-am primit de la Dan, am reusit sa refac circuitul in zona releelor si sa aflu valoarea rezistentei. Dupa ce am refacut si a doua zona arsa, am mai verificat la rece componentele care aveau legatura cu zonele afectate. Am mai gasit doua rezistente de 1-2W arse si doua rezistente SMD. Dupa inlocuirea lor am dat placa amicului meu sa o testeze in centrala si am fost foarte bucuros, cand m-a sunat sa imi spuna, ca centrala lui funtioneaza din nou perfect. MULTUMESC DANE Link spre comentariu
Vizitator Danco Postat Mai 4, 2015 Partajează Postat Mai 4, 2015 Salut Radu, Cu placere...oricand, Dan Link spre comentariu
Vizitator ac-dc Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 Am ceva dar nu stiu daca este acelasi model. La mine s-a ars transformatorul, modelul meu este cu buton rotund de avarie. placa respectiva este de vanzare?, daca da ma intereseaza, tel. 0722405046 Link spre comentariu
POLAKU2002 Postat Februarie 22, 2020 Partajează Postat Februarie 22, 2020 Buna ziua.nu vreau sa deschid alt topic si va intreb nu exista vreo combinatie de a inlocuit acest traf decit cu originalul...ptr 220v din secundar de facut o punte cu 220v din primar si ptr 19v un transformator simplu... Link spre comentariu
validae Postat Februarie 22, 2020 Partajează Postat Februarie 22, 2020 Schema acelei centrale prevede o separare galvanică faţă de reţea a generatorului de scânteie, altfel nu văd rostul unui secundar de 230Vc.a. Deci nu recomand să-i dai direct fază din reţea, că nu ştii ce plezneşte.....sau te plezneşte.Mai bine îţi face cineva un traf ,,pe viaţă,, după specificaţii... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum