Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala termica Junkers - carbonizare PCB

radusa

Postări Recomandate

Buna dimineata tuturor

Incerc cu ajutorul vostru sa ajut un bun prieten, care a avut un necaz cu centrala termica.

Modelul este:

Junkers  ZW24-2DHAE23S5905

In urma unei inundatii de la o teava sparta, placa centralei s-a ars/carbonizat in doua locuri.

In zona releelor, avea o rezistenta pe care am gasit-o cazuta si cred ca mai era si o dioda (conform unor poze de pe net).

Pt aceasta zona as avea nevoie de valorile rezistentei si a diodei si de configuratia cablajului in zona respectiva.

A doua zona, cea de langa intrerupatorul ON/OFF (galben) cred ca voi putea reface cablajul si as avea nevoie de valoarea rezistentei R237. Am rezistenta originala (eu am dezlipit-o de pe cablaj) dar nu sunt sigur ca valoarea ei nu a fost afectata de arsura.

Daca are cineva schema sau o placa similara pe care o poate fotografia in zonele respective si masura rezistentele, raman profund indatorat.

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radusa

5

• POLAKU2002

1

• valica

1

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Am ceva dar nu stiu daca este acelasi model.  La mine s-a ars transformatorul, modelul meu este cu buton rotund de avarie.

Posted Image

Editat de valica
Link spre comentariu
Vizitator Danco

radusa eu am o centrala Bosch Junkers ZW24 dar trebuie sa ajung acasa....sunt plecat acum...revin dupa sarbatori...ai PM cu numarul meu de telefon

numai bine

Dan

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Revin, ca sa multumesc si pe aceasta cale lui Dan (Danco) pt ajutorul dat in rezolvarea problemei mele.

Un om deosebit, care a facut efortul, de a isi demonta centrala proprie, pt a imi trimite mie poze.

Cu toate ca placa centralei lui nu era exact la fel, zona releelor si conectorii erau identici ca si configuratie.

Prin pozele care le-am primit de la Dan, am reusit sa refac circuitul in zona releelor si sa aflu valoarea rezistentei.

Dupa ce am refacut si a doua zona arsa, am mai verificat la rece componentele care aveau legatura cu zonele afectate.

Am mai gasit doua rezistente de 1-2W arse si doua rezistente SMD.

Dupa inlocuirea lor am dat placa amicului meu sa o testeze in centrala si am fost foarte bucuros, cand m-a sunat sa imi spuna, ca centrala lui funtioneaza din nou perfect.

MULTUMESC DANE

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator ac-dc

Am ceva dar nu stiu daca este acelasi model.  La mine s-a ars transformatorul, modelul meu este cu buton rotund de avarie.

Posted Image

placa respectiva este de vanzare?, daca da ma intereseaza, tel. 0722405046

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Buna ziua.nu vreau sa deschid alt topic si va intreb nu exista vreo combinatie de a inlocuit acest traf decit cu originalul...ptr 220v din secundar de facut o punte cu 220v din primar si ptr 19v un transformator simplu...

Link spre comentariu

Schema acelei centrale prevede o separare galvanică faţă de reţea a generatorului de scânteie, altfel nu văd rostul unui secundar de 230Vc.a. 

Deci nu recomand să-i dai direct fază din reţea, că nu ştii ce plezneşte.....sau te plezneşte.Mai bine îţi face cineva un traf ,,pe viaţă,, după specificaţii...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări