Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pracitronic SV61T

daniel_88

Postări Recomandate

Are cineva manualul osciloscopului Pracitronic SV61T in limba romana,sau macar in engleza?Eu il am in limba germana,si nu prea inteleg mare lucru...sau daca stie cineva cum se lucreaza cu acest tip de osciloscop,i-as fi recunoscator pt cateva sfaturi... :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniel_88

4

• gauss

2

• radusa

2

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Acest aparat nu este un osciloscop, ci un 'Level Meter' sau 'Level Tracer' - afiseaza pe ecran caracteristica frecventa-amplitudine a elementelor dipol sau cuadrupol.

Nu cred ca poate fi folosit pe post de osciloscop clasic.

Dar pt ca nu am lucrat niciodata cu asa ceva, asteptam si pareri mai competente.

Link spre comentariu

Mie imi trebuie sa vad forma de unda la constructia de invertoare,prietenul de la care il am e electronist,si mi-a zis ca il pot folosi in acest scop,cel putin din cartea lui asta reiese ca e osciloscop...ideea e ca am vrut sa vad sinusoida de la priza cu el si imi arata niste chestii aiurea,gen imagini lisajou,daca am scris corect (asa ca nu exclud varianta dumneavoastra)... :tryre

Link spre comentariu

Pai de ce nu va arata prietenul, cum se lucreaza cu el ca osciloscop?

Eu m-am uitat un pic pe net si am gasit manualul de la SV60, care face cam acelasi lucru.

In el scrie asa:

"Der TF- NF- Pegelbildempfänger SV 61 T dient zur Darstellung der Frequenz-Amplitudencharakteristik von Vierpolen und Leitungen als geschlossener Kurvenzug auf dem nachleuchtenden Bildschirm einer Katodenstrahlröhre."

- Reprezentarea caracteristicilor frecvență-amplitudine la cudrupoli și linii (de transmisie date - cabluri) ca o curbă închisă pe ecranul unui tub catodic cu luminescenta remanenta

"Neben diesen eigentlichen Pegelmessungen gestattet ein eingebauter Messzusatz die Abbildung der Verläufe von Scheinwiderstand, Symetrie- und Fehlerdämpfung eines Messobjekts in Abhängigkeit von der Frequenz."

- In plus fata de aceste măsurători de nivel, cu ajutorul unui bloc suplimentar de masura (incorporat), se mai pot afisa curbele de impedanță, symetrie și atenuare a unui obiect care trebuie măsurat, in funcție de frecvență

Si mai spune si banda de frecventa:

"Frequenzbereich: 30 Hz bis 2,1 MHz"

care la ditamai aparatul mi se pare foarte mica pt un osciloscop.

Nu vad reglaj de amplitudine (axa y), baza de timp (axa x) si trigger, care sunt cele trei reglaje de baza ale unui osciloscop.

Dar cine stie .... o fi osciloscop.

Si chiar daca reusiti sa-l folositi ca osciloscop, parerea mea e ca luminescenta remanenta a tubului o sa fie deranjanta.

Toate bune

Link spre comentariu

Multumesc mult de raspuns...prietenul care mi l-a dat nu l-a folosit niciodata,probabil d'aia mi l-a si dat :rade: .Nasol,chiar traiam cu impresia ca e un osciloscop...

Link spre comentariu

Din cate stiu erau vreo 4 sau 5 aparate care lucrau impreuna.Pacitronic.Generatoare si nu mai stiu ce.Eu am unul dintre generatoare(am avut doua dar unul l-am dat)din seria asta.Erau folosite in telecomunicatii.

Link spre comentariu

ESTE un osciloscop, in sensul ca vizualizeaza semnale electrice

are banda limitata, se poate folosi ca si vobuloscop, mai sint 3 module

ca sa faca o statie completa, un vobulator, un generator si un masurator  de nivel

din pacate este cu deflexie electromagnetica , deci nu merge la frecvente mari

Link spre comentariu

Intrare ? Sensibilitate ? Baza de timp ? Sigur ca vizualizeaza ... eu l - am considerat un fel de display . In fine , daca e osciloscop , spor la masuratori . Se poate incepe cu o calibrare , amplitudine si frecventa ... ca sa nu vizualizeze ceva OZN - uri in comutatie ...

Acest aparat nu este un osciloscop, ci un 'Level Meter' sau 'Level Tracer' - afiseaza pe ecran caracteristica frecventa-amplitudine a elementelor dipol sau cuadrupol. " - am citat din postarea unui coleg , e relevanta . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Multumesc mult pt raspunsuri,deci sa inteleg ca nu pot sa-l folosesc macar sa vizualizes formele de unda de la portile IGBT-urilor...practic e la fel de inutil ca si marimea lui,care iti poate provoca o discopatie sau o usoara hernie de disc  :rade:

Link spre comentariu

Este in fapt unitatea de afisare a setului de masura folosit in sistemele de curenti purtatori.

Se putea face vobulator sau analizor de spectru impreuna cu MV61, GF61, GW 61 pina la 2,1 Mhz.

Erau 4 module interconectate, destul de complicat de lucrat cu ele dar precizia era excelenta.

Fain mergeau...

In nici un caz nu se poate folosi ca osciloscop.

Grig

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări