gcom61 Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Asa cum spune titlul,este posibila micsorarea puterii centralei pe gn de la 7-8kw(minim} la 2-3kw? In afara de suprimarea diuzelor mai este o alta modalitate? Conditia ar fi ca ,centrala sa-si pastreze gradul de poluare 4**** As dori eliminarea termostatului de ambient ,sau mai bine spus eliminarea functionarii centralei in [reprize] de 5-10 minute in favoarea unei functionari continue,insa cu consum (si putere)mai mic. Link spre comentariu
gcom61 Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Se pare ca am gresit aria... Link spre comentariu
Fulgerik Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Asa cum spune titlul,este posibila micsorarea puterii centralei pe gn de la 7-8kw(minim} la 2-3kw? In afara de suprimarea diuzelor mai este o alta modalitate? Conditia ar fi ca ,centrala sa-si pastreze gradul de poluare 4**** As dori eliminarea termostatului de ambient ,sau mai bine spus eliminarea functionarii centralei in [reprize] de 5-10 minute in favoarea unei functionari continue,insa cu consum (si putere)mai mic. Nu este simplu de redus puterea minima. Centralele care au aceasta facilitate au controlul electronic a turatiei ventilatorului de evacuare gaze arse. Link spre comentariu
gcom61 Postat Aprilie 9, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Ventilatorul folosit in aceasta centrala are mai multe infasurari (iesiri) din este folosita doar una.Practic pt 4 prize de iesire sunt 4 turatii . Nu am mentionat ca pot aduce si folosi un aparat de detectie gaze de ardere profesional,pt reglarea arderii.Oricum am reusit sa reduc temperatura la evacuare de la 104 la 70 grade,insa as dori suprimarea unui nr. de diuze(1/2) .Firma care acopera garantia poate aproba asa ceva? aveti vreo idee? Eventual pot opta pentru folosirea de diuze cu orificii mai mici fara a implica firma de garantii? A facut cineva asa ceva?! Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Oricum am reusit sa reduc temperatura la evacuare de la 104 la 70 grade, Si nu apare condensul ala coroziv, specifc centralelor in condensatie, care sunt facute sa lucreze asa (cu randament mare, dar cu materiale rezistente in medil asta)?? Ca de aia gazele evacuate au temperatura asa mare, ca nu cumva sa apara condens! Ca si consumul e mai mare, e alta treaba, dar asta se reflecta in pretul mai mic al centralei. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Ventilatorul folosit in aceasta centrala are mai multe infasurari (iesiri) din este folosita doar una.Practic pt 4 prize de iesire sunt 4 turatii . Nu am mentionat ca pot aduce si folosi un aparat de detectie gaze de ardere profesional,pt reglarea arderii.Oricum am reusit sa reduc temperatura la evacuare de la 104 la 70 grade,insa as dori suprimarea unui nr. de diuze(1/2) .Firma care acopera garantia poate aproba asa ceva? aveti vreo idee? Eventual pot opta pentru folosirea de diuze cu orificii mai mici fara a implica firma de garantii? A facut cineva asa ceva?! Nu este recomandat sa interventi in centrala alta timp cat este in garantie.La unul din cursurile de instruire la care am participat ne-a fost prezentata o centrala clasica la care puterea se putea reduce pe jumatate printr-un artificiu simplu(cam ceea ce doriti si dvs. sa faceti):rampa de gaz avea la capatul din dreapta o electrovalva care prin inchiderea ei facea ca gazul sa fie distribuit numai la jumatate din nr. de diuze existent sau in functie de comanda,la nr. complet de diuze.Fiind folosite materiale clasice au aparut exact problemele pe care l-ea mentionat Dr.L in privinta coroziunii si a scaderii drastice a fiabilitatii,mai ales la tubulatura de evacuare.Cele cateva centrale care s-au comercializat au retrase in final si inlocuite cu modelul clasic. Link spre comentariu
gcom61 Postat Aprilie 9, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2015 (editat) Ba da,pe tubulatura de gaze curge condens aproape ca la aerul conditionat;Tubulatura este din aluminiu...pH=6.8-7.5,inca nu-mi dau seama exact ce il influenteaza in sus sau jos @IGBT 1971...sa inteleg ca acea valva despre care ati amintit a fost pusa doar la un numar de centrale,pt experimentare?...aveti ceva detalii despre realizarea practica?..pare... cea mai simpla metoda. Editat Aprilie 9, 2015 de gcom61 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Da,este o solutie simpla dar nu este cea mai buna;de ce ?sunt multe de discutat/spus...practic de aici s-a facut trecerea spre centralele in condensare...materiale adecvate plus electronica dedicata pentru asa ceva.Valva de care aminteam era comandata de o parte electronica pe masura,dar cu toate acestea rezultatele(in final)au fost modeste.Din pacate legile fizicii(ale termodinamicii in acest caz)nu pot fi incalcate decat cu urmari pe masura.Mai pe inteles romanesc din %%%%nu poti face bici si sa mai si pocneasca. Link spre comentariu
gcom61 Postat Decembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2015 A inceput sezonul rece si trebuia sa rezolv problema cumva. Am procedat la micsorarea temperaturii apei de pe tur calorifere la 41grade.In acest mod,centrala functioneaza la ~20% din capacitate si caloriferele stau la temperatura de 41 grade ,aproape tot timpul.Se mai intampla sa se opreasca complet centrala. De mentionat ca in acest fel,pompa centralei functioneaza aproape continuu,iar flacara se aprinde numai atunci cand diferenta de temperatura dintre tur si retur este mai mare decat cea pe care o poti stabili din setarile centralei(default=10grade). Consumul de gaz este ~3mc/zi total(aragaz,acm+caldura);t ambianta setata la 22.5 grade. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Este si nu este corect. Consumul de gaz este in functie de pierderea de caldura a cladirii si de randamentul centralei. Prin reducerea temperaturii agentului termic in calorifere vei obtine o crestere mica a randamentului centralei, probabil de la 92% la 94%. Vei obtine deci o economie de 2% la consumul de gaze dar pentru ca pompa de circulatie agent termic functioneaza mai mult timp cei 2% nu sunt chiar 2%. Pentru centralele murale cu tiraj fortat nu se obtine o imbunatatire semnificativa a randamentului prin reducerea temperaturii agentului termic. Aceste centrale au prin proiectare prevazuta o recuperare a unei parti din energia termica evacuata odata cu gazele arse, aceast lucru se obtine prin preincalzirea aerului de admisie folosind energia din gazele arse prin transfer termic in cosul de evacuare gaze arse. Cosul este format din doua tuburi concentrice de aluminiu, bun conducator termic, unde aerul de admisie circula in contrasens cu gazele arse si se obtine astfel un transfer de energie intre ele. Se poate mari acest transfer prin marirea lungimii cosului de evacuare sau prin construirea unui cos de evacuare special, cu o suprafata de transfer mai mare. Randamentul maxim teoretic se obtine cand gazele arse sunt evacuate cu temperatura din exteriorul constructiei. Link spre comentariu
gcom61 Postat Decembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2015 (editat) Am specificat deja ca am redus temperatura gazelor de evacuare la 70 grade cu centrala la 100%.La 20% temp gaze =62grade.Asta am reustit,folosind pe/in tubulatura de aspiratie niste [aripioare in x] din tabla de aluminiu de 1,2mm grosime,fixate cu suruburi.Combinand nr de aripioare cu lungimea tubulaturii si diafragme,am reusit sa pastrez diferenta de presiune(aspiratie/evacuare) din manual. Daca anul trecut in sezonul rece se producea condens in diferite zone ale casei,prin functionarea timp mai indelungat al caloriferelor,am eliminat acest inconvenient... Editat Decembrie 23, 2015 de gcom61 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum