Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Joc de lumini 10 leduri

Vizitator Iancu Ilie

Postări Recomandate

Vizitator Iancu Ilie

Salutare tuturor. 

Am de facut un proiect cu 10 leduri care sa se aprinda intermitent .

Ma gandeam la LM555 dar nu rezista la 10 leduri. 

M-ar ajuta un IC care sa fie comandat de 555 si sa se aprinda toate cele 10 leduri,in functie de impulsul provenit de la 555,pinul 3.

Parerea mea este ca este mai simplu cu un IC decat sa mai pun si alti tranzistori te putere.... 

Problema este ca nu stiu un IC care sa faca asta...

Astept o parere si niste sfaturi.

Multumesc! 

O zi buna!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kuki

1

• miron1947

1

• Dxxx

1

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Chiar așa de greu e să pui un tranzistor de medie putere (BD237 de exemplu) la pinul 3 al lui 555 și să comanzi două șiruri de 5 leduri serie/paralel ?

Nu ai specificat nici măcar tensiunea de alimentare disponibilă nici tipul de leduri comandate. Dar poți folosi orice tensiune între 5 și 15V prin gruparea convenabilă a ledurilor.http://www.bowdenshobbycircuits.info/555leds.gif

Link spre comentariu

Fa bine si pune schema de care se discuta, altfel oamenii se chinuie sa presupuna ce anume vrei tu, si iti dau propriile solutii, care insa pot fi total in contradictoriu cu ce vrei tu.

Sincer, eu cred ca 555 poate foarte usor sa "duca" 10 leduri, depinde ce curet vrei prin ele si cum le grupezi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări