Vizitator speedy_rudolf Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Salut. Am si eu o problema. Am nevoie sa reglementez +24V la +21V (pentru o rezistenta destul de pretentioasa). Am deja circuitul pentru regulator de voltaj folosind +24V. Problema este ca eu nu am +24V, dar am +12V si -12V (de la o sursa de PC). As putea sa conectez intrarea la regulator la pozitiv si GND-ul la -12V? Cam asa ceva as avea nevoie. Este posibil? Va multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 La incepatori se scuza folosirea cuvantului voltaj in loc de tensiune.Citeste cat poti despre modificarea surselor ATX, aici pe forum.O sursa ATX are nevoie de o sarcina minima si pe +5V ca sa nu se opreasca.Alta problema este curentul mic de pe -12V, este scris pe eticheta sursei.Nu poti obtine prin inseriere un curent mai mare decat acesta chiar daca pe +12V ai multi amperi. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Teoretic da dar trebuie ținut cont atunci ca masa sursei de calc nu mai este masa la montaj plus nu ai spus de ce curent ai nevoie.Cele doua tensiuni de +12 si -12 ar fi bine sa fie ca si putere. Link spre comentariu
Vizitator speedy_rudolf Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 O posibila solutie? Am calculat iesirea regulatorului ca +9V. Combinat cu -12V, teoretic ar trebui sa iasa 21V, nu? Acum, nu stiu cum sa las ULN2003: sa conectez pin-ul GND la GND sau sa-l las pe -12V? Ca o completare la raspunsurile voastre: Nu am nevoie decat de cateva zeci de mA (aprox 35 mA per sarcina).Iar aceasta este doar o mica parte din schema. Schema completa foloseste +12V (intensiv as putea spune, undeva la 10A), +5V (un led de stare + o rezistenta de 10W la 1K, sa aibe consum si pe +5V sa nu se opreasca) si GND. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 N-am inteles nimic. Se incepe cu o schema bloc care sa contina toate alimentarile. Iarasi un subiect de scos datele cu clestele. Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Alta problema a schemei: ULN2003 nu functioneaza cu sarcina la masa deoarece este cu iesire de tip colector in gol. Ai in foaia de catalog exemple de folosire, in care se vede ca sarcina trebuie conectata numai la Vcc. Link spre comentariu
Kuki Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 (editat) Si rezistenta de 1K de ce e de 10 W ? Poti face un dublor de la 12 V cu 555, probabil o sa scoata chiar 21 V Editat Aprilie 3, 2015 de Kuki Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum