Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltaj negativ ca GND pt regulator de voltaj

Vizitator speedy_rudolf

Postări Recomandate

Vizitator speedy_rudolf

Salut.

Am si eu o problema.

Am nevoie sa reglementez +24V la +21V (pentru o rezistenta destul de pretentioasa). Am deja circuitul pentru regulator de voltaj folosind +24V. Problema este ca eu nu am +24V, dar am +12V si -12V (de la o sursa de PC). As putea sa conectez intrarea la regulator la pozitiv si GND-ul la -12V?

Posted Image

Cam asa ceva as avea nevoie. Este posibil?

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• Kuki

1

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

La incepatori se scuza folosirea cuvantului voltaj in loc de tensiune.Citeste cat poti despre modificarea surselor ATX, aici pe forum.O sursa ATX are nevoie de o sarcina minima si pe +5V ca sa nu se opreasca.Alta problema este curentul mic de pe -12V, este scris pe eticheta sursei.Nu poti obtine prin inseriere un curent mai mare decat acesta chiar daca pe +12V ai multi amperi.

Link spre comentariu

Teoretic da dar trebuie ținut cont atunci ca masa sursei de calc nu mai este masa la montaj plus nu ai spus de ce curent ai nevoie.Cele doua tensiuni de +12 si -12 ar fi bine sa fie ca si putere.

Link spre comentariu
Vizitator speedy_rudolf

O posibila solutie? Am calculat iesirea regulatorului ca +9V. Combinat cu -12V, teoretic ar trebui sa iasa 21V, nu?

Acum, nu stiu cum sa las ULN2003: sa conectez pin-ul GND la GND sau sa-l las pe -12V?

Posted Image

Ca o completare la raspunsurile voastre:

Nu am nevoie decat de cateva zeci de mA (aprox 35 mA per sarcina).
Iar aceasta este doar o mica parte din schema. Schema completa foloseste +12V (intensiv as putea spune, undeva la 10A), +5V (un led de stare + o rezistenta de 10W la 1K, sa aibe consum si pe +5V sa nu se opreasca) si GND.

Link spre comentariu

Alta problema a schemei: ULN2003 nu functioneaza cu sarcina la masa deoarece este cu iesire de tip colector in gol. Ai in foaia de catalog exemple de folosire, in care se vede ca sarcina trebuie conectata numai la Vcc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări