Yo4You Postat Ianuarie 28, 2007 Partajează Postat Ianuarie 28, 2007 Uitatzi si va minunatzi ce transformator choper am scos dintr-un TV Infasurarile cu celofan si staniol E o metoda noua si nu stiu eu de a obtine un randament foarte bun???? Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 28, 2007 Partajează Postat Ianuarie 28, 2007 Poza este destul de neclara.Ce intelegi prin "celofan" si "staniol" ? exact ceea ce inteleg si eu?Celofanul este o folie sintetica sensibila la umezeala, oare aceea sa fie? sau o pelicula de polietilena sau altceva?Staniol, adica folie de staniu? Sau cupru?Da, chopperele de calitate nu au sarma, ci folie!La frecvente mari, apare efectul pelicular al curentului electric, adica acesta circula numai la suprafata conductorului. De aceea, la frecvente mari, se folosesc folii sau sarme de cupru, argintate. Astea argintate la bobine RF, nu la choppere. Folia se foloseste pentru a mari suprafata, deci pentru a reduce rezistenta. La chopperele ieftine nu se foloseste folie, dar se prefera legarea in paralel a mai multor conductoare de cupru subtiri, decat folosirea unui singur conductor gros, pentru a mari suprafata acestora. Link spre comentariu
vasilenicolae52 Postat Ianuarie 28, 2007 Partajează Postat Ianuarie 28, 2007 imaginea e f.neclara ... de regula pt. izolare / intre straturile de bobinaj se foloseste "hostafan"... care doar seamana cu celofanul ! Link spre comentariu
Tavi Postat Ianuarie 29, 2007 Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 ce ai scos tu din tv este un chopper de calitate buna , nu stiu ce ai avut cu el sa il casapesti asa Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 29, 2007 Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 Mai nou si bobinele din filtrele de boxe se fac asa. Link spre comentariu
nelu F Postat Ianuarie 29, 2007 Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 TV NEI cu sasiu de Indiana 200 are chopper-ul facut la fel. Link spre comentariu
Yo4You Postat Ianuarie 29, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 Da, neclara am mai facut una nush cat de clara e dar se vede ca e celofan si staniolMa gandesc ca au randament foarte bun Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Ianuarie 29, 2007 Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 Incearca sa faci poza mai de aproape si utilizeaza functia macro. :yawinkle: Link spre comentariu
Yo4You Postat Ianuarie 29, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 Mai bine de asha nu pot face e poza cu telefonul :P Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum