Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul HM10 cu CC2541

Mihai Popa

Postări Recomandate

Salutare,

A lucrat cineva cu acest tip de modul Bluetooth? HM10 cu transceiver TI CC2541? Pentru ca am achizitionat de curand doua astfel de module de la prietenii chinezi si nu pot comunica cu niciunul pe rs232. Pe Bluetooth, pe telefon, imi apare numele BOLUTEK, introduc pin-ul 000000 si imi spune ca este conectat, insa la scurt timp, led-ul de control de pe modul incepe sa palpaie si se rupe legatura cu telefonul.

Treaba este ca ambele module se comporta la fel.

Pe serial am incercat toate combinatiile si vitezele posibile si nu reusesc sa comunic cu modulul.

Daca cineva a mai lucarat cu asa ceva si a functionat, va rog sa imi dati un sfat, o idee sa le fac si pe acestea sa mearga.

Multumesc anticipat,

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mihai Popa

2

• crispus

1

Top autori în acest subiect

Vizitator TheCybo

Salut, stiu ca e intarziat raspunsul, dar daca il mai ai prin sertar, la transmisie serial trebuie sa inchei cu CR LF (rn). Eu am trimis comenzi in el printr-un Raspberry Pi si in terminal foloseam Enter CTRL-Enter sau Alt-Enter. Problema e ca are destul de putine comenzi disponibile, si chiar si dupa schimbarea pinului nu am reusit sa ma conectez la el din telefon. Daca ai reusit cumva sa il faci beacon sau sa ii schimbi firmware-ul, cum ai facut? Lista de comenzi aici: http://www.hangar42.nl/wp-content/uploads/2015/08/CC41-at-commands.pdf

Link spre comentariu

Salut.

Eu il folosesc intr-o aplicatie deja scrisa, de pe un site. Aplicatia este una medicala, care citeste date de la un senzor si le transmite unui telefon mobil pe care este instalata o aplicatie de prelucrare. Asta este mai putin important.

Ideea este: am comandataltele, care nu au firmware Bolutel si acelea merg OK, si au setul aproximativ complet de instructiuni, inclusiv posibilitatea de a se face update de firmware. Dupa ceva timp, am zis sa mai incerc inca opdata cu alele module Bolutek, si ghici ce: telefonul il vede cu numele Bolutek (nume care nu se poate modifica!), ii pun PIN-ul 000000 si surpriza: aplicatia citeste datele de la senzor!!! Cu alte cuvinte, fara sa ii fac nimic, acest modul face bridge intre serial si bluetooth!!! Cum? Nu imi este clar, insa functioneaza bine de ceva timp in acest fel!!!

Daca te intereseaza aplicatia, spune-mi si iti dau link-ul!

O zi buna,

Mihai

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări