Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect boxe Pohler Sound

Vizitator Ghiteanu Emil

Postări Recomandate

Vizitator Ghiteanu Emil

Buna ziua,cu respect,domnilor am o pereche de cutii de boxe pohler model 3202 fabricate in anii 70 care se prezinta impecabil(am avut prieteni care credeaua ca fac parte din mobila de sufragerie).Aici incepe problema am doar cutiile nu tu filtre nu dif-uri,au fost pe 3cai.dim w-180mm,m-40 si twetere suntde25 darca forma si amplasament sunt dreptunghiulare si stau undeva la 45grade. Ce filtre si difuri imi recomandati mentionez ca nu sunt electronist dar vreau sa sune placut nu tare am un amplif pioneer a702 mult peste puterea lor dar prefer incet si un sunet cald.va multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bmwh548

1

• un_razesh

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Ghiteanu Emil

Mea culpa dimensiunile cutiilor sunt 28/28/47,iar difurile sunt toate pe partea superioara pe capac,sunt constient ca nu vor suna ca niste "focal"-"canton"sau nici macar ca heco la care ascult acum dar nu vreau chinezarie cu sunetul acela deranjant mi ar prinde bine un sfat cat de mic macar pt filtre asa am cam pus ochii pe o pereche de twetere de magnat monitor 200 de la un prieten dar restul sunt chinez, nu stiu este vreo diferenta intre filtre pt incinte inchise si cu bass reflex imi trebuie de 4 sau 8 ohmy???

Link spre comentariu

Filtrele se fac in functie de difuzoare pentru ca impedanta lor variaza in functie de frecventa. Nu exista filtre pentru incinte inchise sau deschise.

In general se fac incintele in functie de difuzoare, nu invers pentru ca parametrii difuzorului (de joase) dicteaza dimensiunile cutiei. Daca se doreste neaparat utilizarea incintelor si nu exista posibilitatea achizitionarii unor difuzoare originale se poate calcula volumul interior aproximativ al cutiei si se poate alege un difuzor de joase care sa se "potriveasca". Ii las pe cei care fac incinte sa vina cu propuneri, ei au experienta necesara.

Link spre comentariu
Vizitator Ghiteanu Emil

Asta stiu merci dar nu te ajuta nimeni de afara.Rabdare am tutun este dar nu inteleg si va rog sa ma ajutati daca am filtre pe 8 ohmy pot pune bass de 8 si restul de 4??? Sau yrebuiesc toate 8 respectiv 4 ohmy, domnilor sun chinez dar am facuy si eu doua cablaje cand eram pusti o orga de lumini si un amplif mono dar noua ni se parea ca suna mai bine ca iei35w de electronica industriala pe melomanuri la vremea aia.Aproposs am okazia sa cumpar ceva big si anume kenwood kl 777 cu bass de 400 merita 300 euro arata perfect?????????Aproposs am okazia sa cumpar ceva big si anume kenwood kl 777 cu bass de 400 merita 300 euro arata perfect?????????

Link spre comentariu

Daca sunt KL 777 fara nici o alta litera (a , d , x sau s) merita. Dar depinde mult si pe ce le ascultati si mai ales ce ascultati. Nu sunt boxe dedicate pentru bum-tzi bum-tzi. Ar merge pe niste lampase...mai ales ca au SPL nesimtit de 102dB.

Daca sunt cele cu D au cam mult AlNico si au SPL de numai 98dB. Astea vi le-as recomanda ( difuri cu magneti Al Nico)

Depinde ce varianta gasiti. Si musai trebuie testate/ascultate. 40 de ani nu-s de ici de colo.

Editat de un_razesh
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări