Simpalean Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Buna ziua, am vazut niste topic-uri in legatura cu construirea unui programator care sa poata inlocui programatoarele vechi ,electro-mecanice (si nu numai) Din pacate erau niste proiecte incepute dar nici unul finalizat.Poate sunt dar nu le-am vazut... Eu am reusit sa fac unul pana la capat si se poate vedea AICI Ce parere aveti ? Nicu Simpalean Link spre comentariu
gabilungu66 Postat Mai 27, 2015 Partajează Postat Mai 27, 2015 Foarte interesanta lucrarea,felicitari.Se poate folosi si la masinile de spalat la care contolul temperaturii se face cu termistor?Care este pretul final? Link spre comentariu
Simpalean Postat Mai 28, 2015 Autor Partajează Postat Mai 28, 2015 Da , se poate monta si la masini care folosesc termistor pentru controlul temperaturii . Am notat pe schema ,la clemele X7-1 si X7-2. Microcontrolerul ATMEGA32 are 8 intrari analogice ,ADC0----ADC7 ( care se pot folosi impreuna cu senzorii exteriori necesari) , din care eu am folosit doar una , pentru controlul turatiei.Restul sunt nefolosite. La masina pe care ati vazut-o in film exista un senzor de temperatura cu freon ,care deschide un contact cand temperatura este Ok.Acel contact tine la masa intrarea digitala din clema X6-6 ,atata timp cat temperatura este mai mica decat cea dorita.In soft :rezistenta de incalzire este conectata daca nivelul apei este OK si clema X6-6 are nivel logic 0. Deocamdata nu exista un pret final , pentru ca nu cred ca o sa construiesc asa ceva pentru vanzare.Nu cred ca ar merita pentru clienti cu masini de spalat vechi o asemenea investitie.Un calcul simplu ar fi cam asa: - piesele costa 125 de lei , -pentru mine dureaza o zi intreaga sa construiesc un modul (cablaj , 200 de gauri , lipit piese , scris soft, testare , impachetare , expediere prin posta, consultatii la telefon cu tehnicianul care se incumeta sa faca o astfel de modificare ,etc),lucru pe care l-as face pentru minim 125 de lei. -tehnicianul care monteaza placa , va avea de lucru minim o jumatate de zi si nu cred ca va taxa mai putin de 100 de lei pentru asta. Deci , cu toate la minim se ajunge la 350 de lei. Ar merita daca o masina de spalat noua ar costa 10000 de lei , nu 1000. Asa ca , ......cred ca va ramane doar un proiect "hobby" , "DIY" , sau cum vreti sa-i spuneti. Am construit doar doua module , unul functioneza AICI si pe celalalt mai fac experimente( cand am timp) , la mine la atelierul de reparatii TV. Nicu Simpalean Iernut , Jud. Mures Link spre comentariu
gabilungu66 Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 Multumesc pentru raspuns,succes in continuare. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 Felicitari ! Eu sunt adeptul unor astfel de lucrari. Am o mas Whirlpool din 1994. I-am sch pompa de evacuare care s-a distrus din cauza detergentului. de aceea e bine de folosit pernute lichide. Am legat-o direct la apa calda si nu am avut depuneri de calcar nici dupa 10 ani (rezistenta nu am folosit-o decat ff rar). Cuvele sunt bune, rulmentii la fel partea proasta este ca mai da rateuri programatorul care este electro-mecanic.Admisia este pe 3 electrovalve. Probabil intr-un viitor apropiat am sa fac si eu acest modul. Inca odata, felicitari ! Link spre comentariu
Myhayxx Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 Felicitari pentru realizare! Daca nu este de vanzare atunci ai putea sa publici si programul scris de tine? Link spre comentariu
mirceacra Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Felicitari pentru realizare! ! Poti pune si hexul ? Link spre comentariu
N47D20 Postat Noiembrie 26, 2015 Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 Buna, v-am trimis un mesaj privat. Link spre comentariu
efti Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 buna ziua imi poate da si mie cineva hex ul? multumesc Link spre comentariu
N47D20 Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Nu cred pentru ca domnul Simpalean nu e dispus sa faca public hex-ul.Daca ar face treaba asta si eu as fi interesat. Link spre comentariu
ursus2 Postat Ianuarie 1, 2017 Partajează Postat Ianuarie 1, 2017 Bravo,te felicit pentru lucrare,eu ma "chinui" sa programez un releu inteligent pentru o treaba asemanatoare. Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 3, 2017 Partajează Postat Ianuarie 3, 2017 https://www.alibaba.com/product-detail/washing-machine-timer_158141659.html https://www.alibaba.com/product-detail/Quality-Assurance-Universal-Washing-Machine-Main_60460803693.html Link spre comentariu
harman37arun Postat Ianuarie 3, 2017 Partajează Postat Ianuarie 3, 2017 Frumoasa realizare felicitari...daca doriti sa comercializati acest modul as fi si eu interesat.Am vazut cateva filmulete cu proiectul dvs chiar functioneaza excelent. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 3, 2017 Partajează Postat Ianuarie 3, 2017 Colegul Simpălean a explicat destul de clar că producerea în serie mică a acestui programator costă mult raportat la prețul unei mașini de spălat.Cum a arătat colegul leoncris în link-ul anterior, prețurile modulelor similare făcute în China sunt imbatabile, chiar dacă livrarea produsului poate să dureze și o lună.... Desigur, cine este de acord să investească într-un modul realizat în regim DIY circa 250 Lei, plus transportul și eventual manopera montării și modificărilor necesare, e liber s-o facă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum