Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

spindle motor

Vizitator davidandrei

Postări Recomandate

Vizitator davidandrei

buna...sunt nou in acest domeniu.o sa trec direct la subiect:)nu demult am dezmembrat un strung cnc,care lucra cu fanuc:)intrebarea mea este...as putea sa schimb spindle motorul si servomotorul pe mach3...astept un raspuns de la cei in domeniu...va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 89-CEC

2

• aventtini888

1

Top autori în acest subiect

Cea mai usoara metoda este prin inlocuirea motoarelor de angrenare a celor doua axe (X si Z) cu motoare pas cu pas, iar pentru angrenarea spindel-ului folosesti un motor controlat de convertizor de frecvenza.

N-ar strica eventual mai multe date despre utilaj.

Link spre comentariu

Controlul servomotoarelor prin semnal TTL(potul paralel) este mai complicat. Pentru asa ceva ai nevoie de drivere care se pot controla cu TTL, deoarece driverele originale ale masinii erau controlate cu semnal analog +/-10v.

Link spre comentariu

se poate face si cu mach3 dar iti trebuie ceva de investit . Daca ai tool change o sa fie o distractie . Daca te gandesti sa vinzi driverele si motoarele sunt intresat .

Editat de aventtini888
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări