Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul amplificator pe tuburi !

Raresh Alexa

Postări Recomandate

Cristian74 cred ca ai nimerit topicul greșit,fără supărare.

Nu ma supar.

Eu pot sa-I spun lui Rares ca a construi amplificatoare ca un scop in sine fara a tine cont de sistemul audio, unde il foloseste, interconectica, etc este ca mancarea fara sare.

Daca le face pentru vanzare da, le va gasi locul beneficiarul...

Pentru ca foarte multi le fac pentru vanzare, si poate 30% din pasiune.

Rares deocamdata le face pentru el, invata, dar poate intr-o buna zi le va vinde...Atunci se va lovi de tot ce am spus mai sus despre cerintele Hi Fi. Nu sunt un moft sunt cerute de audiofili.

PS: Chestia cu topicul de la bodega in care influenta interconecticii este luata cumva "la misto", mie mi se par copilarii.

Sunt firme care castiga foarte bine din vanzarea acestor cabluri, daca va uitati la cele scumpe ca nu mai sunt pe stoc.

Daca nu ar fi diferente intre fire nu le-ar lua nimeni...pe cele scumpe.

Acum vad ce reclama la cabluri avem si la AdSense:

post-245180-0-32689300-1442040635_thumb.jpg

Editat de Cristian74
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Va multumesc ! :) Transformatoarele de iesire ce date au ? Pentru a le construi . Ma refer la numarul de spire , sectiune .... Acestea sunt boxele care le folosesc : O pereche de boxe Sony - putere 50W / 6 Ohmi O pereche de boxe Telefunken -Putere 15W / 4 Ohmi Atasez poze :http://postimg.org/image/krh3ve8g5/http://postimg.org/image/y17aag93l/

Transformatoarele de iesire.Pachet de tole cu sectiunea 12..14 centimetri pătrați.P1,P2, fiecare înfășurare primara are 1400spire,CuEm 0,18mmS1,S2,fiecare înfășurare are 80spire, CuEm 0,75mm,astea se lega în paralel,pentru o impedanta de iesire de 6 ohmi.Ordinea bobinajului este P1,S1,P2,S2.Poți lua legătura cu dl Lazaroiu, să-ți facă doua trafuri de ieșire, le poate recalcula dumnealui.Ra 8KUa 300VIa 130mAPe ce impedanta de iesire dorești tu,le poate face cu ieșiri de 4,6,8 ohmi.

post-176980-0-79514000-1442040150_thumb.jpg

Link spre comentariu

De curiozitate, boxele TFK sînt cu bas-reflex, sau în deschiderea dreptunghiulară de sus e un dif de înalte oval? Oricum, sînt mai nimerite ptr amplifurile cu lămpi.

sunt desfacute aici: http://www.radiomuseum.org/r/telefunken_hi_fi_klangbox_wb60.html

Sunt din anii '67, felicitari Rares ca l-ai pastrat in bune conditii si inca mai functioneaza.

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Nu ma supar.

Eu pot sa-I spun lui Rares ca a construi amplificatoare ca un scop in sine fara a tine cont de sistemul audio, unde il foloseste, interconectica, etc este ca mancarea fara sare.

Daca le face pentru vanzare da, le va gasi locul beneficiarul...

Pentru ca foarte multi le fac pentru vanzare, si poate 30% din pasiune.

Rares deocamdata le face pentru el, invata, dar poate intr-o buna zi le va vinde...Atunci se va lovi de tot ce am spus mai sus despre cerintele Hi Fi. Nu sunt un moft sunt cerute de audiofili.

PS: Chestia cu topicul de la bodega in care influenta interconecticii este luata cumva "la misto", mie mi se par copilarii.

Sunt firme care castiga foarte bine din vanzarea acestor cabluri, daca va uitati la cele scumpe ca nu mai sunt pe stoc.

Daca nu ar fi diferente intre fire nu le-ar lua nimeni...pe cele scumpe.

Acum vad ce reclama la cabluri avem si la AdSense:

Posted ImageCapture.JPG

Va spun foarte sincer . Nu construiesc aceste amplificatoare pentru a le vinde . Si nu o sa fac acest lucru , va asigur . Aceste amplificatoare le construiesc pentru sufletul meu . 

Bravo Raresh ,imi place ce faci,nu-i usor sa faci un amplificator pe lampi ,eu habar nu am sa fac asa ceva ,si deci respect oamenii care pot sa fac mai mult decat pot sa fac eu.

Si stai linistit,si eu sunt de varsta ta si tot asa fac cu banii,decat sa-mi cumpar o inghetata ,mai bine un tranzistor  :rade: ,toata saptamana economisesc bani la scoala,adica nu-i prea cheltuiesc deloc,si la sfarsit de saptamana merg la magazinul meu preferat si ma aprovizionez cu cateva piese si cu multa fericire,ma simt mult mai bine cand intru in magazinu de piese electronice decat cand intru intr-un bar unde imi umplu fara sa vreau plamanii cu fum de tigara.

Aceeasi parere o am si eu : " ma simt mult mai bine cand intru in magazinu de piese electronice decat cand intru intr-un bar unde imi umplu fara sa vreau plamanii cu fum de tigara. "   :)

Eu acum am reusit sa imi mai strang ceva piese din recuperari .... adica luate de pe placi de televizoare ..... cum ar fi : rezistente , condensatori .... semireglabili .... si ii pun deoparte ... pentru ca nu se stie cand o sa am nevoie de ele ...... mai cumpari si componente noi .... dar mai mult pentru amplificatoarele cu tuburi electronice .  

Link spre comentariu

Transformatoarele de iesire.Pachet de tole cu sectiunea 12..14 centimetri pătrați.P1,P2, fiecare înfășurare primara are 1400spire,CuEm 0,18mmS1,S2,fiecare înfășurare are 80spire, CuEm 0,75mm,astea se lega în paralel,pentru o impedanta de iesire de 6 ohmi.Ordinea bobinajului este P1,S1,P2,S2.Poți lua legătura cu dl Lazaroiu, să-ți facă doua trafuri de ieșire, le poate recalcula dumnealui.Ra 8KUa 300VIa 130mAPe ce impedanta de iesire dorești tu,le poate face cu ieșiri de 4,6,8 ohmi.

Va multumesc !

Link spre comentariu

Va spun foarte sincer . Nu construiesc aceste amplificatoare pentru a le vinde . Si nu o sa fac acest lucru , va asigur . Aceste amplificatoare le construiesc pentru sufletul meu . 

Gresesti!

Trebuie sa faci ceva ca sa traiesti.

Ce stii sa faci, si iti place acel lucru, iti va aduce si satisfactie dar vei trai din el.

Trebuie sa ai o locuinta a ta, un job, asa e viata...

Eu am un baiat student in anul 1 a intrat cu media 9.30 la Automatica, e mai mare ca tine, si este foarte pasionat de calculatoare.

E foarte dificil sa isi procure ce il pasioneza si cand are nevoie de bani deocamdata apeleaza la mine...

Am satisfactia ca stie ce face, si il ajut cu placere, dar mai are de tras pana se va pune pe picioarele lui.

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Deocamdata, pentru Rares e inceputul unei pasiuni. Daca si cand va face din pasiune si o afacere, depinde doar de el. Iar daca va putea si trai din ce-i place sa faca, ar fi idealul vietii unui om.

Oricum, pana atunci va mai trece apa multa pe Prut si mamaliga pe gat, vorba bunica-mi...

Rares, sa-mi lasi te rog, adresa ta pe privat.

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Totusi nu le putem face ca astea: http://www.emag.ro/cablu-interconect-hicon-aqua-blue-2rca-2rca-1-00m-aqc3-0100/pd/DWHDWMBBM/Si cablurile sunt parte din sistem, si  putem discuta.Un amplif fara cabluri...nu poate fi functional.[/quote

De ce nu le putem face?

Nu știm sa lipim niște mufe la capetele unui cablu?

Din contra,putem testa tot felul de cabluri,eu asa am ajuns da 75 de perechi,și nu am dat 500lei pe nici un cablu.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări