Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul amplificator pe tuburi !

Raresh Alexa

Postări Recomandate

Va inteleg pe dumneavoastra dar Rares este la inceput de "drum" , el trebuie incurajat, si ajutat cu ce avem noi surplus in atelier pentru a merge mai departe . Pentru a face un amplificator pe lampi se depune un efort financiar  maricel .

Stima

Link spre comentariu

Va inteleg pe dumneavoastra dar Rares este la inceput de "drum" , el trebuie incurajat, si ajutat cu ce avem noi surplus in atelier pentru a merge mai departe . Pentru a face un amplificator pe lampi se depune un efort financiar  maricel .

Stima

Stiu.

Era vorba de ideal...

Numai asa intelege mai bine ce trebuie sa faca, unde trebuie sa urce pentru performanta.

E bine sa cunoasca si domeniul acesta.

PS: Si eu folosesc un cablu professional Aston DIL/RCA, pentru sistemul meu, pentru ca e chiar bun si merita fiecare banut.

L-am achizitionat dupa ce m-am documentat si am vazut rezultatele la altii care si-au permis sa le cumpere si mi-au permis sa le probez.

post-245180-0-52768800-1441993097_thumb.jpg

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Hai sa nu cerem unui copil care isi pastreaza banii dati de parintii lui pentru un corn , o coicolata sau un suc  sa-si cumpere piese pentru a face un amplificator. Sa stiti ca Rares are o ambitie de nedescris . 

Saptamana trecuta am avut onoarea sa stau fata-n fata cu acest copil ............este un copil extraordinar .

Stima pentru acest copil cu ambitie .

Banii dati de parinti ii pastrez numai si numai pentru a cumpara componentele .... dintre parinti mama mea m-a ajutat cel mai mult ...... tatal meu - e poveste mai lunga .

Link spre comentariu

Boxele pe care le am sunt suficiente pentru mine . Cel mai mult imi plac boxele Telefunken , deoarece se aud foarte bine fata de cele Sony . Nu am nevoie de boxe de sute de mii de euro sau conductoare cu Ag . Sunt multumit de putinul pe care il am . 

Te ajuta ce iti spun eu.

Chiar daca nu intelegi totul acum, vei intelege mai tarziu.

Dar eu sunt convins ca la urmatorul amplif vei lucra mai ingrijit vei face conexiunile mai atent vei folosi firele pe care le ai cele mai bune, pentru ca sunt convins ca "lectia" de azi te-a invatat despre calitatea care aduce performanta.

(Ti-au mai scris si alti useri despre asta).

Tu fa ce poti sa faci dar fa cat mai bine cu putinta, progreseaza.

Sa sti ca si viobio si mila si ceilalti useri sunt de acord cu ce scriu eu aici chiar daca au unele puncte de vedere diferite.

Eu personal am invatat multe de la viobio sau mila sau ceilati useri de pe elforum, am ascultat sfaturile lor care m-au ajutat de cele mai multe ori exceptional.

Prin 2010 imi aduc aminte ca am rebobinat un traf de iesire pentru un ampli de 10 ori ca sa iasa nu bine, ci exceptional...

Am fost sfatuit aici pe forum de 10 ori dar de fiecare data a fost din ce in ce mai bine.

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Bravo Raresh ,imi place ce faci,nu-i usor sa faci un amplificator pe lampi ,eu habar nu am sa fac asa ceva ,si deci respect oamenii care pot sa fac mai mult decat pot sa fac eu.

Si stai linistit,si eu sunt de varsta ta si tot asa fac cu banii,decat sa-mi cumpar o inghetata ,mai bine un tranzistor  :rade: ,toata saptamana economisesc bani la scoala,adica nu-i prea cheltuiesc deloc,si la sfarsit de saptamana merg la magazinul meu preferat si ma aprovizionez cu cateva piese si cu multa fericire,ma simt mult mai bine cand intru in magazinu de piese electronice decat cand intru intr-un bar unde imi umplu fara sa vreau plamanii cu fum de tigara.

Link spre comentariu

Dar ce tip de cablu de rețea IEC folosești :) ?@Cristian74 , sper ca nu te superi ...

Daca te referi la ampliful cu lampi l-ai  vazut era un cablu de la un calculator. :rade:

Pentru sistemul meu am cablurile de alimentare originale. Interconectul l-ai vazut.

E cam multa băşcălie acolo la bodega...

Eu am alta parere despre sistemele HI FI in realitate trebuie sa tinem cont de:

1° Calitatea cablurilor de legatura a boxelor

2°Calitatea interconecticii

3°Calitatea boxelor

4°Calitatea surselor de semnal.

Daca vrem sa avem performante exceptionale.

Si nimeni nu poate sa contrazica ce am scris mai sus;

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Mă bucur ca ai răspuns rațional , exact la același răspuns mă aștept sa-l dai în viitor unui copil entuziast și pasionat de electronica audio , dar cu " mici " probleme de buget , în special când te referi la cabluri interconectare sau conductoare Ag / Au ...Modestia si bunul simț ar trebui să fie o stare permanentă .Mulțumesc pentru înțelegere !

Link spre comentariu

Mă bucur ca ai răspuns rațional , exact la același răspuns mă aștept sa-l dai în viitor unui copil entuziast și pasionat de electronica audio , dar cu " mici " probleme de buget , în special când te referi la cabluri interconectare sau conductoare Ag / Au ...Modestia si bunul simț ar trebui să fie o stare permanentă .Mulțumesc pentru înțelegere !

Si eu apreciez.

Imi place si felul de a fi al lui Rares, merita cele mai bune sfaturi si ajutor.

Editat de Cristian74
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Stiu.

Era vorba de ideal...

Numai asa intelege mai bine ce trebuie sa faca, unde trebuie sa urce pentru performanta.

PS: Si eu folosesc un cablu professional Aston DIL/RCA, pentru sistemul meu, pentru ca e chiar bun si merita fiecare banut.

L-am achizitionat dupa ce m-am documentat si am vazut rezultatele la altii care si-au permis sa le cumpere si mi-au permis sa le probez.

Posted ImageDSC03095.JPG

Domnule, ideal în muzica nu EXISTA!

Dacă vrei sa ne freci duda cu mărețul cablu,deschide un topic și scrie acolo ce dorești.

Și eu am cam 75 de perechi de cabluri,nu am discutat pe acest forum despre ce cabluri miraculoase am eu și cum îmbunătățește cablul sunetul,pina la cabluri e drum lung.....

Stiu.

Era vorba de ideal...

Posted ImageDSC03095.JPG

Ce înseamnă cablu profesional?
Link spre comentariu

E de mirare cu intrebarea de mai sus...

dar uite ce gasit-am pe net

Professional Cables >>>> high-quality audio/video cable for music and broadcast applications.

exemple:

http://www.mogamicable.com/category/gold/

http://www.beldencables-emea.com/en/products/pro-broadcast-products/index.phtml

http://www.beldencables-emea.com/en/products/pro-broadcast-products/audio_cables/index.phtml

Link spre comentariu

E de mirare ptr mine, nu că se discută aici de cabluri, ci că acele cabluri sînt de cumpărat, cînd aici sîntem toţi electronişti (cred), deci nu ne doare mîna să le facem singuri. Poate am să postez o dată detalii de execuţie.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări